شناسهٔ خبر: 50300702 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رسا | لینک خبر

پیام آیت الله اعرافی به مناسبت هفته وحدت:

متفکران غربی به سرشکستگی نظری و عملی خود اعتراف می‌کنند

متفکران غربی که مغرورانه پایان تاریخ را وعده می‌دادند، به سرگردانی و سرشکستگی نظری و عملی اعتراف می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه به مناسبت هفته وحدت و میلاد مسعود پیامبر اعظم(ص) پیامی صادر کرد.

متن این پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
و اعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا
میلاد مسعود پیامبر مکرم اسلام صلی الله علیه و اله و سلم و امام جعفر صادق علیه السلام و هفته وحدت را به همه مسلمانان جهان، عالمان و اندیشمندان و جوانان برادران و خواهران از همه مذاهب و فرق اسلامی، دولت‌ها و ملت‌های کشورهای اسلامی تبریک و تهنیت می گویم و از همه تلاش های تقریبی و وحدت آفرین رهبران و فرهیختگان مسلمان تقدیر می کنم و بر سیاست تبدیل ناپذیر و راهبردی وحدت گرایی ، تقریب مداری، امت محوری ، جهانی اندیشی و تمدن سازی حوزه های علمیه تاکید می کنم.


هفته وحدت فرصتی نمادین و انگیزه ای مهم است تا با نگاهی فرامرزی و فرامذهبی ، افق نگاه را به کلیت دنیای اسلام و مصالح و منافع امت واحده توسعه دهیم و آسیب ها و چالش های این راه پیچیده را بازبینی کرده و راه های تحقق آن را شناسایی و پیجویی و تثبیت نماییم .
وحدت آفرینی و انسجام بخشی به دنیای اسلام، اصلی بنیادین و راهبردی پیشران از اصول اسلامی و قرآنی است که التزام به آن، می تواند مجد و عظمت تاریخی و تمدنی مسلمانان را بازسازی کرده و کرامت و عزت مغفول آن را بازیابی کند و آنان را به هویت اصیل و شرافتمندانه آن برساند.

تعالیم حیات بخش اسلام در ذات خود، بهره مند از اهداف و آرمان‌هایی جهانی، انسانی و بین المللی است و بر فطرت مشترک انسانی، باورها و گرایشات مشترک مبتنی است و در درون دنیای اسلام نیز بر اخوت ایمانی و روح برادری، عزت، کرامت اسلامی، عدالت و پیشرفت تمدنی متکی است . بدیهی است که دستیابی به این آرمان بلند، بدون همفکری، همگرایی، همزیستی، همکاری و هماهنگی همه دنیای اسلام و نخبگان و مراکز و مجامع علمی فرهنگی ان مقدور نیست.

جمعیت عظیم، سرزمین های گسترده، مناطق جغرافیایی راهبردی، منابع و دستاوردهای بی شمار طبیعی، ملت‌های بیدار، سرمایه‌های عظیم انسانی و اجتماعی، منابع عمیق و جامع فکری و معرفتی، نخبگان و شخصیت‌های فکری –فرهنگی، تاریخ پر افتخار و تاریخ ساز،گوشه هایی از ظرفیت‌ها و داشته‌های عظیم دنیای اسلام برای رسیدن به آرمان‌های بلند خود است.

متأسفانه در ۱۵۰ سال اخیر ملت‌های مسلمان در سرنوشت خود و بشر امروز سهم ناچیزی داشته اند و عقب ماندگی علمی، وابستگی سیاسی، انفعال و بی کفایتی حاکمان، نابسامانی های اقتصادی، مشکلات اجتماعی و فرهنگی، و دخالت‌های قدرت‌های زورگوی عالم، دنیای اسلام را در وضعیتی تاسف بار قرار داده است.

فلسطین عزیز هنوز در اشغال است؛ هنوز یمن مظلوم و محصور ، دردمند است ؛ هنوز افغانستان رنجورِ ناامنی، فقر ، عقب ماندگی و اشغال است ؛ مصائب و گرفتاری های عراق و سوریه و لبنان و کشمیر و آذربایجان هنوز دلها را به درد می‌آورد و عقب ماندگی های علمی و اجتماعی و فرهنگی و اختلافات و درگیری های سیاسی و فساد و ظلم کماکان گریبان گیر و مستمر است.

از سوی دیگر امیدهای های فراوانی در سال های اخیر ایجاد شده و در بخشی از دنیای اسلام ورق را برگردانده است. مسلمانان فلسطین ، شمشیر قدس را از نیام بیرون می‌کشند و قدس و غزه و کرانه و سرزمین‌های ۴۸ و اردوگاه ها، یکپارچه و منسجم خواب را بر صهیونیست های جنایتکار حرام می کنند؛ نیروهای تهیدست اما مومن یمن ۷ سال جنگ و جنایت را تاب می آورند و بر نقشه ها و توطئه های ظالمانه فائق می‌آیند؛ هیمنه مقاومت در جای جای دنیای اسلام به عزت و خودباوری و موفقیت‌های چشمگیر دست می یابد؛ بسیاری از نقشه‌های شوم آمریکا و اسرائیل برملا و بی نتیجه می شود.

در افغانستان پس از ۲۰ سال جنایت و آتش‌افروزی، آمریکا با تحقیر و سرشکستگی اخراج می‌شود و موج نفرت فزاینده از آمریکا، تمدن غربی و رژیم صهیونیستی، همه دنیای اسلام را در نوردیده و « بیداری اسلامی » و بازیابی هویت اسلامی در میان نخبگان و جوانان حقیقتی ملموس شده است است.

در صحنه های جهانی هم، لیبرالیسم و کمونیسم جهانی که از برجسته ترین ارمغان های بشری تمدن معاصر بوده است با چالش ها و بحران های عمیق مواجه شده‌اند و الگوهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی غربی و شرقی از پاسخگویی به مطالبات بشر عاجز مانده اند و تبلیغاتی و فریبنده بودن شعار های مکاتب بشری بر همگان آشکار شده است.

متفکران غربی که مغرورانه پایان تاریخ را وعده می‌دادند، به سرگردانی و سرشکستگی نظری و عملی اعتراف می کنند و اعوجاج ها و ناتوانی های مکاتب فکری و فلسفی، نمایان شده اند و علیرغم جلوه‌گری های حیرت انگیز علم و پیشرفت و رفاه، هنوز بشر امروز به شدت گرفتار فقر ، فساد ، تبعیض ، امواج بی اخلاقی ها ، بی معنویتی ها و بحران های عمیق اخلاقی و اجتماعی و فرهنگی است.

همه واقعیات دنیای معاصر حاکی از آن است که موازنات و مناسبات تمدنی بشر دستخوش تغییر است و بشریت در نقطه تحول تاریخی خود قرار گرفته و چینش جدیدی از توازن در رقابت های فکری، فرهنگی و تمدنی در انتظار بشر است . دنیای اسلام بیش از هر زمان دیگر در معرض فهم و عرضه تمدنی جدید قرار گرفته است.

رهبران، متفکران و عالمان دنیای اسلام می‌توانند با توکل بر خدای متعال و با توجه به قدرت لایزال الهی ، اعتماد به نفس ملی و اسلامی، بهره‌گیری از تلاش و مجاهدت و اخلاص ، عزمی راسخ و وجدانی امیدوار بر صراط مستقیم اسلام ناب و جامع و متوازن و تمدنی، حرکت کنند و سهم تاریخی خود را نسبت به عقلانیت ، معنویت ، اخلاق ، عدالت و پیشرفت بشری و اسلامی ایفا و استیفا نمایند.

تقویت گفت و گو های سازنده و تعامل های هدفمند ، بازسازی نظام های تربیتی، گفتمان سازی، جریان سازی و فرهنگ سازی امت اسلامی ، هویت سازی جدید تمدنی ، تشکیل بازار مشترک اقتصادی و فرهنگی ، شبکه سازی نخبگان و فرهیختگان دنیای اسلام ، حل و فصل دلسوزانه منازعات سیاسی، مبارزه با کانون‌های فساد ، فقر ، تبعیض و بی اخلاقی، رسیدن به قله‌های دانش و نقش آفرینی در صف بندی های جدید سیاسی و بین المللی ، راهبردهایی اساسی برای تحقق حرکت امت گرا و وحدت آفرین است و زمینه ها را برای زیست جامعه اسلامی، سبک زندگی جدید اسلامی و تمدن نوین اسلامی فراهم می سازد.

در تلاطم این رخدادهای عظیم تحولی، حوزه های علمیه آمادگی خود را برای هرگونه همفکری ، هماهنگی ، همکاری و هم افزایی با مجامع ، مراکز و شخصیت های فکری فرهنگی و دینی کشورهای اسلامی و انسجام بخشی به ظرفیت ها و داشته ها و حرکت هدفمند و نظام مند به سمت اهداف بلند دنیای اسلام اعلام می دارد.

علیرضا اعرافی
۲۸ مهرماه ۱۴۰۰

نظر شما