شناسهٔ خبر: 50288257 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سینا | لینک خبر

حمایت خانواده زندانیان توسط کمیته امداد

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اعلام کرد که ۸۲ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش کمیته امداد هستند.

صاحب‌خبر -

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اعلام کرد که ۸۲ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش کمیته امداد هستند.

خدرویسی در نشستی خبری درخصوص آخرین وضعیت خدمات ارائه شده به مددجویان در زمینه پرداخت مستمری، بیمه، جهیزیه و... با بیان اینکه کمیته امداد از بدو تاسیس تا امروز از دورترین روستاهای محروم و مرزی تا شهرهای مرکز کشور پناه همه فقرا و نیازمندان بوده است، گفت: در حال حاضر طبق آخرین آمار، دو میلیون و ۲۲۷ هزار و ۳۲۸ خانوار تحت پوشش ما هستند که از نظر بعد خانواری بیش از ۴۰ درصد یک نفره، بیش از ۳۰ درصد دو نفره، بیش از ۱۵ درصد سه نفره هستند.

به گفته وی، حدود ۴۷.۹۱ درصد خانوارها ساکن نقاط شهری و ۵۲.۰۹ درصد ساکن نقاط روستایی هستند.

خدرویسی با بیان اینکه بیش از ۵۲ درصد افراد تحت پوشش زن و بیش از ۴۷ درصد مرد هستند، گفت: زنان سرپرست خانوار تحت پوشش ما یک میلیون و ۱۷۷ هزار نفر هستند. همه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش ما نیستند؛ تعدادی از آنها که سرپرست خانواده‌اند حقوق بگیر هستند (حقوق پدر، مادر یا شوهر به آنها رسیده است یا مهریه بگیر هستند) که تحت پوشش ما نیستند. زنان سرپرست خانواده که تحت پوشش کمیته، نیازمند هستند.

وی تاکید کرد: برای تحت پوشش قرار گرفتن، قید «نیازمند بودن» از ضروریتهای کاری ماست.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که ۸۲ هزار بیمار خاص و صعب العلاج تحت پوشش کمیته امداد هستند که از همه خدمات امداد استفاده می کنند، بخشی از مددجویان که پر هزینه هستند و نگهداری و درمان آنها سخت تر است، بیماران صعب العلاج هستند.

وی با اشاره به اینکه امسال چند اتفاق مهم در حوزه امداد و مددجویی رخ داد که نسبت به سنوات گذشنه بی سابقه بوده است، اظهار کرد: پالایش پرونده های مددجویی را به منظور مدیریت ورود و خروج انجام و بروز کردیم؛ بسیاری از افراد توانمند شده بودند یا شرایط خروج داشتند که در ۶ ماهه اول سال جاری ۱۱۵ هزار خانوار را خروج دادیم و به دلیل اینکه سهمیه داشتیم به همین میزان خانواده (۱۱۵ هزار خانواده نیازمند) را جایگزین کردیم.

خدرویسی ادامه داد: از طرفی ۱۰۰ هزار خانواده، سهمیه جذب مددجوی جدید هم براساس بودجه ۱۴۰۰ به کشور اعلام کردیم و اکنون پشت نوبتی نداریم؛ همه افراد تحت پوشش یا از محل پالایش و خروج مددجویان و جایگزینی و همینطور سهمیه ای که به کشور اعلام کردیم را تحت پوشش آوردیم.

خدرویسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال براساس بودجه سال ۱۴۰۰ و پیگیریهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و مجلس افزایش قابل توجه و کم سابقه کمک معیشت مستمری مددجویان را داشتیم، گفت: از ۳۵۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش مستمری داشتیم. حدود ۶۷ درصد، میزان مستمری پرداختی کمیته امداد امسال افزایش یافت.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد همچنین گفت: تا به امروز ۴۷۰ هزار پرونده سالمندان به مراکز نیکوکاری دارای صلاحیت و واجد شرایط برای این ماموریت واگذار شد.

وی در ادامه با بیان اینکه با سازمان زندانها تفاهم نامه امضا کردیم که کلیه خانواده های زندانیان نیازمند مانند مددجویان خودمان تا آزادی سرپرست را تحت پوشش آوریم، خاطرنشان کرد: اکنون همه خانواده های نیازمند زندانیان تحت پوشش کمیته امداد هستند و همانند مددجویان خودمان از همه خدمات امداد تا آزادی سرپرست خانواده استفاده می کنند. درصورتی که سرپرست خانواده آزاد شود با پرداخت تسهیلات اشتغال، از آنها هم حمایت خواهیم کرد.

خدرویسی در ادامه افزود: با بهره گیری از اطلاعات بانکهای اطلاعاتی مختلف به منظور رفع همپوشانی با سازمان بهزیستی، تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی و ایجاد سیستم استعلام وب سرویسی در نرم افزار جدید امداد هوشمند، به لحظه می توانیم مددجویان را پالایش کنیم و این اقدام مهم هم در سطح استانها در حال انجام است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به تامین لوازم ضروری زندگی مددجویان بیان کرد: در سال ۹۹ ،۲۳ هزار بخاری و ۲۳ هزار آبگرمکن برای نیازمندان توزیع کردیم.

وی این را هم اظهار کرد که در سال ۱۴۰۰ یک نیازسنجی دقیق در همه مناطق با اولویت مناطق محروم و مرزی انجام شده که طبق آن حدود ۱۰۰ هزار لوازم ضروری زندگی برای مددجویان نیازاست که از لوازم سرمایشی، امسال ۵۰ هزار و ۳۳۹ کولر آبی و ۸۰۰۰ کولر گازی به مددجویان نیازمند تحویل داده شد.

خدرویسی با بیان اینکه در حال حاضر نیازسنجی کرده‌ایم و تعدادی از مددجویان به سرویس بهداشتی و حمام مناسب دسترسی نداشته‌اند. همچنین علمک گاز تا درب منزل این خانوارها رفته اما این مددجویان توانایی گاز کشی نداشتند، یادآور شد: با اقدامات صورت گرفته با تعاملی که با استان ها داریم این مشکلات تا پایان سال برطرف شده و به صفر می رسد.

وی با اشاره به دیگر خدمات این معاونت در ۶ ماهه سال جاری بیان کرد: ۲۴۰ هزار خانوار از خدمات کمک به اسکان موقت مددجویان، اجاره و ودیعه مسکن استفاده کردند.  

وی در ادامه درخصوص تهیه جهیزیه اظهار کرد: برای جهیزیه با همکاری خیرین و سایر نهادها تا به امروز ۱۴ هزار بسته (پنج قلم کالای اساسی از جمله یخچال، تلویزیون، گاز، جاروبرقی و لباسشویی) (۷۰ هزار قلم) خریداری و تحویل داده شده است. تا پایان سال هم هماهنگ شده که با تامین اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان، ۳۰ هزار بسته دیگر برای جهیزیه مددجویان خریداری شود.

خدرویسی درخصوص پرداخت خسارت به مددجویان بر اثر حوادث نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: بر اثر حوادث ممکن است مددجویی منزل یا شخص مددجو آسیب ببیند که در ۶ ماهه سال 8/5 میلیارد تومان به مددجویان خسارت پرداخت شده است.  

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد همچنین درخصوص درمان و با بیان اینکه بیمه پایه مددجویان، بیمه سلامت است که سازمان بیمه سلامت کار بیمه پایه مددجویان را انجام می دهد، افزود: کل مددجویان تحت پوشش از خدمات پایه سلامت استفاده می کنند. بیمه مکمل بیماران خاص و صعب العلاج هم توسط امداد انجام می شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از خدمات مهم، خدمات بیمه‌های اجتماعی است. تعداد بیمه شدگان ما نزد سازمان تامین اجتماعی حدود ۷۹ هزار نفر است که در ۶ ماهه اول سال حدود ۱۱۲ میلیاردتومان برای بیمه این افراد پرداخت کردیم. تاکنون حدود ۱۶ هزار نفر از آنها از مستمری سازمان تامین اجتماعی برخوردار شدند.

به گفته وی، ابتدای سال جاری ۲۳ میلیارد تومان پرداخت شد و سه هزار نفر از زنان سرپرست خانوار را بازنشست کردیم.

معاون کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما برای خروج از چرخه حمایت براساس شاخص هایی عمل می کنیم، اظهار کرد: تعدادی از این خروجیها مبتنی بر توانمندسازی است. برخی از خروجیها عادی (مانند فوت، بازگشت سرپرست خانواده از زندان و...) است.

وی افزود: یکی از کارهایی که انجام می دهیم این است که خانواده هایی که نیازمندند اما سرپرستشان سرباز است این خانواده هم تحت پوشش ما قرار می گیرد تا زمانی که فرد از سربازی بازگردد. زمانی که از سربازی برگردد اگر دارای شغل بود خانواده را تحت پوشش میگیرد و اگر فاقد شغل بود ما به آنها وام اشتغال پرداخت میکنیم.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: فرانشیز بستری مددجویان کمیته امداد که در بیمارستانهای بخش دولتی و دانشگاهی رایگان شد. در گذشته باید مددجو سهمی به عنوان فرانشیز پرداخت می کرد و اکنون این سهم در بستری مددجویان صفر شد و یکی از گره ها و مشکلات مددجویان حل شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بودجه سال ۱۴۰۱ مشخص شده است گفت: خیر هنوز در این خصوص تصمیم گیری نشده است اما قطعا با توجه به تورم درکشور، بودجه سال ۱۴۰۱ کمیته امداد نیز افزایش خواهد داشت.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد درباره خدمات ارائه شده به خانواده مددجویان تحت پوشش کمیته امداد در ایام کرونا گفت: همزمان با کشور و همسو با ستاد ملی مقابله با کرونا، ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا در کمیته امداد نیز راه اندازی شد. اقدامات لازم در حوزه پیشگیری، حمایت و درمان خدمات قابل توجهی به مددجویان ارائه شده است همچنین در ارائه خدمات تغییراتی ایجاد شد تا مددجویان نیازمند مراجعه حضوری برای دریافت خدمات نباشند.

وی ادامه داد: متناسب با شرایط  کشور ما کمترین ابتلا به کرونا در بین مددجویان داشتیم و به خانواده هایی که فوتی داشتند مبلغی برای کمک به آن ها پرداخت شد. همچنین در شرایط کرونا خیلی از خانواده ها مشاغل خود را از دست دادند و این افراد شناسایی شدند و مورد حمایت قرار گرفتند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از خانواده ها مشاغل خود را از دست داده‌اند گفت: در یک مورد حدود ۱۱ هزار خانوار از مرکز رصد فقر کمیته امداد و بانک اطلاعاتی رفاه ایرانیان شناسایی شدند ما به سطح کشور این خانواده ها را اعلام کردیم تعدادی از این خانواده ها تمایلی به  تحت پوشش قرار گرفتند نداشتند و تعدادی نیز تحت پوشش قرار گرفتند. در حال حاضر هیچ مراجعه کننده ای نداریم که شرایط را دار باشد اما تحت پوشش قرار نگرفته باشد.

هرگونه کپی برداری و انتشار مطالب از خبرگزاری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نظر شما