شناسهٔ خبر: 50259959 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گلستان:

سطح زیر کشت دیم زارهای گلستان به ۷۰ هزار هکتار رسید

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گلستان از افزایش سطح زیر کشت طرح جهش تولید در دیمزارهای استان گلستان به ۷۰ هزار هکتار در سال زراعی جاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از گرگان؛ محمد مهدی سلمان زاده با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها در استان گلستان به کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اجرا می‌شود، اظهار کرد: این طرح به مدت ۵ سال برای افزایش محصولات کشاورزی بخصوص کلزا، گندم و جو و علوفه که وابسته به نزولات آسمانی و دیم هستند اجرا می شود.

وی با اشاره به اهداف طرح جهش تولید در دیمزار‌ها افزود: این طرح با استفاده از مکانیزاسیون جدید شخم زدن زمین کشاورزی، برای جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره سازی آب صورت می‌گیرد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) استان گفت: در این طرح بخشی از هزینه های کشاورزی به روش دیم را دولت پرداخت خواهد کرد بیان داشت: روشهای نوین کشاورزی باعث افزایش استفاده بیشتر از آب و جلوگیری از فرسایش خاک می شود.

وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلاتی از قبیل خرید ادوات کشاورزی و کمک هزینه بیمه محصولات بر عهده دولت است افزود: این طرح با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در استان عملیاتی می شود. 

سلمان زاده با بیان اینکه افزایش تولید در دیمزارها با استفاده از ادوات و روشهای نوین کشاورزی همچون اجرای خاکورزی حفاظتی، استفاده از کودهای بذرمال، ریزمغذی ها و رعایت تناوب زراعی محصولات قابل دسترسی است که این موارد در اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان مورد نظر قرار گرفته است گفت: از امتیازات این طرح ارائه تسهیلات قرض الحسنه  برای خرید ادوات کشاورزی و همچنین برخورداری از بیمه یارانه‌ دار محصولات کشاورزی است. 

وی خاطر نشان کرد: با جدیت و تلاش در اجرای موفقیت آمیز این طرح می توان به نتایج قابل توجهی در تولید دست یافت.

سلمان زاده گفت: سهم استان گلستان در طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری به ۷۰ هزار هکتار افزایش یافته است.

وی در ارتباط با حمایت های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در امر جهش تولید در دیمزارهای استان گفت: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی برای مقام معظم رهبری، طرح جهش تولید در دیمزارها با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال ۱۳۹۹ تقدیم مقام معظم رهبری شد و بعد از بررسی، مورد تایید ایشان قرار گرفت و ۶ استان در کل کشور به عنوان استان های پایلوت برای اجرای این طرح تعیین شدند.

وی با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به عنوان پشتیبان این طرح انجام وظیفه می کند، گفت: طبق تفاهم نامه بین وزارت جهادکشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، وظایف شامل بیمه کشاورزی برای ترغیب و ایجاد انگیزه کشاورزان، تامین اداوات و ماشین آلات کشاورزی برای کشاورزان، ترویج و آموزش کشاورزی و حمل و نقل می باشد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام استان با اشاره به اجرای این طرح در سال اول و کسب نتایج مطلوب تصریح کرد: نتایج کسب شده در سال اول زراعی  جهت استحضار و کسب تکلیف تقدیم  مقام معظم رهبری شد که بعد از 3 روز مورد تایید رهبری قرار گرفته و ایشان یه استمرار این طرح تاکید کردند و با برنامه ریزی های وزارت جهاد کشاورزی و حمایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) این طرح به ۱۵ استان گسترش یافته و سهم استان افزایش یافت.

 

بیشتر بخوانید:

برچسب‌ها:

نظر شما