شناسهٔ خبر: 50156008 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

جوجه ترش دیگی، غذای اصیل گیلانی

جوجه ترش یکی از انواع غذا‌های پر طرفدار ایرانی است که متعلق به استان گیلان است. این کباب شباهت زیادی به جوجه کباب دارد و طعمی مناسب ذائقه ایرانی‌ها دارد.

صاحب‌خبر -

مواد لازم برای تهیه جوجه ترش گیلانی


مرغ ۱ کیلوگرم
گردو ۲۰۰ گرم آسیاب شده
پیاز بزرگ ۱ عدد نگینی خرد شده
رب انار ترش یا ملس ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
سبزی مخصوص جوجه ترش گیلانی در مجموع ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری (شامل: چوچاق، خالواش، کمی گشنیز، جعفری و مقدار خیلی کم تره)
نمک، فلفل سیاه و گلپر به مقدار لازم
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری


طرز تهیه جوجه ترش گیلانی دیگی


مرحله اول
برای درست کردن جوجه ترش اصل گیلانی می‌توانید از تمام قسمت‌های مرغ استفاده کنید. به این ترتیب باید یک عدد مرغ یک کیلوگرمی را به صورت جوجه کبابی خرد کنید. بعد از خرد کردن مرغ به صورت جوجه کبابی آن را در یک قابلمه یا گمج بریزید. سپس با پیاز خرد شده، گردو، رب انار، رب گوجه و سبزی مخصوص مخلوط کنید. بعد از آن نمک، فلفل سیاه، گلپر و روغن مایع را به مرغ‌ها بیفزایید.

مرحله دوم
حدود ۲ تا ۴ ساعت به مرغ استراحت دهید. وقتی تمام مواد به خورد هم رفتند زمان آن است که جوجه ترش شمالی را بپزید. قابلمه حاوی مواد جوجه را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا کم‌کم بپزد و جا بیفتد. این غذا برای پختن به آب نیاز ندارد. اما، در صورتی که احساس کردید در حال ته گرفتن است نصف فنجان آب جوشیده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

مرحله سوم
جوجه ترش گیلانی دیگی باید روی شعله ملایم خوب بپزد تا جا بیفتد. درست مثل خورشت فسنجان. این غذا را با برنج کته یا نان سرو کنید.


نکات مهم


اگر سبزی شمالی مخصوص جوجه ترش در دسترس ندارید به جای آن می‌توانید از کمی نعناع خشک و سوسنبر به علاوه کمی گشنیز، جعفری و مقدار خیلی کم تره استفاده کنید. در مجموع به ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری سبزی برای این مقدار جوجه ترش گیلانی نیاز داریم.
کباب ترش گیلانی دیگی با فیله گوساله هم به همین ترتیب تهیه می‌شود. با این تفاوت که به یک لیوان آب برای پخت گوشت نیاز دارید.

نظر شما