شناسهٔ خبر: 49822938 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله حسن زاده آملی در بیرجند برگزار شد

مراسم بزرگداشت فقیه مجاهد و پارسا آیت الله علامه حسن زاده‌ آملی شامگاه (۵ مهر) با حضور جمعی از مسئولان در بیرجند برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مراسم بزرگداشت فقیه مجاهد و پارسا آیت الله علامه حسن زاده‌ آملی شامگاه (۵ مهر) با حضور نماینده مقام معظم رهبری در خراسان جنوبی، استاندار، مسئولان استان و جمعی از مردم در مسجد امام حسین (علیه السلام) برگزار شد.

 

حجت الاسلام «محمد وحیدی» از اساتید حوزه و دانشگاه در این مراسم همراهی مردم و خواص با ولایت فقیه را یکی از عوامل موفقیت انقلاب اسلامی ایران ذکر کرد و گفت: مرحوم آیت‌الله حسن زاده آملی از جمله خواص بودند.

 

وی به تمکین علاوه حسن‌زاده آملی از فرمایش امام خمینی (ره) مبنی بر اشاعه انقلاب توسط طلاب در کشور افزود: علامه حسن‌زاده آملی با حضور در حوزه علمیه به تربیت نیروهای انقلابی کمک فراوانی کرد.

 

حجت‌الاسلام وحیدی بر قرائت زیارت اربعین برای دورماندن از وسوسه‌های شیطان و دشمنان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم که چشم و گوشمان به فرمان رهبری باشد تا دوباره آن اتفاقات تلخ تاریخ تکرار نشود.

 

گفتنی است، علامه حسن‌زاده، فیلسوف و عارف شیعه ایرانی از اساتیدی چون مهدی الهی قمشه‌ای، علامه شعرانی، علامه طباطبایی و سید محمدحسن الهی بهره برد و از علامه شعرانی، اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد. او، سپس به تدریس آثار فلسفی و عرفانی مانند اشارات، اسفار اربعه و شرح فصوص قیصری و شرح منظومه پرداخت. وی، همچنین حدود ۱۷ سال ریاضیات و هیأت تدریس کرد.

 

به باور آیت الله حسن‌زاده آملی، دین، فلسفه و عرفان، با هم هماهنگ‌اند. او ادعای یونانی‌بودن فلسفه اسلامی را نادرست می‌داند؛ زیرا فیلسوفان مسلمان، اندیشه‌های فلاسفه پیش از اسلام را عمق بخشیده و پخته‌اند. به گفته سید یدالله یزدان‌پناه، از شاگردان وی، حسن‌زاده بیشترین تأثیر را از ملاصدرا و ابن عربی گرفته است.

 

ایشان آثار بسیاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی دارد و برخی از مهم‌ترین آثار فلسفی و عرفانی چون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است. وی نهج‌البلاغه و کشف المراد را تصحیح کرده است. دیوان اشعاری نیز از او به جای مانده است.

 

علامه حسن‌زاده در سوم مهر ۱۴۰۰ش (۱۸ صفر ۱۴۴۳ق) بر اثر بیماری قلبی در بیمارستان شهر آمل درگذشت.

 

 

پایان پیام/70

نظر شما