شناسهٔ خبر: 49782167 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

علت خارش پوست؛

خارش پوست یعنی به این بیماری مبتلا شده اید!

تیروئید ، عفونت و مشکلات کبدی همگی می توانند منجر به خارش بدن شوند خارش گاهی اوقات توسط عوامل محیطی مثل آلرژی به دارو یا گیاه ایجاد می شود.

صاحب‌خبر -
آیا همیشه احساس می‌کنید که خارش پوست دارید؟ خارش پوست یک مشکل شایع است که بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بسته به شدت آن، می‌تواند باعث آزار شدید در فعالیت‌های روزانه و خواب شما شود. خارش پوست نشانه یک بیماری زمینه‌ای است که می‌تواند میزانش از خفیف تا شدید متفاوت باشد.

خارش ممکن است خود را با مشهودی از قبیل گزش حشرات، اگزما و درماتیت آلرژیک بروز دهد. در مورد گزش حشرات یا پشه، نیش یک واکنش پوستی ایجاد می‌کند که باعث قرمزی و ورم همراه با خارش شدید در ناحیه متاثر می‌شود.

به طور مشابه، افرادی که اگزما و یا درماتیت تماسی آلرژیک دارند، مستعد ابتلا به عود هستند که با پیشرفت خارش در منطقه مبتلا مشخص می‌شوند. از آنجا که علائم خارش معمولاً بلند مدت است، افراد مبتلا به چنین بیماری‌های پوستی یاد می‌گیرند که با استفاده از کرم و پماد، با خارش زندگی کنند با این وجود، علت خارش ممکن است کاملا مبهم باقی بماند.

اگر احساس خارش همراه با جوش یا هر نشانه قابل مشاهده نشانه‌ای از تحریک پوست نباشد، در غیاب علائم جسمانی، رسیدن به یک تشخیص قطعی مشکل می‌شود. به طور مشابه، در غیاب تشخیص درست، ممکن است پزشک تشخیص دهد که کدام گزینه برای درمان مناسب است.

اصلا این خارش چیست؟

خارش پوست، یک شکایت نسبتاً شایع است که می‌تواند شدت، مدت و بسامد متفاوتی داشته باشد. خارش معمولاً به صورت یک واکنش دفاعی طبیعی به هر نوع سوزش پوست تنظیم می‌شود.

این حس سوزش می‌تواند یا محدود یا متعلق به یک ناحیه خاص از پوست باشد یا کل بدن را به صورت کلی در خود بگیرد. اپیدرم یا لایه سطحی پوست به عنوان یک مانع حفاظتی علیه محرک‌های محیطی هستند.

حتی کوچک‌ترین اختلال یا نقض در این پوشش محافظ، سیستم ایمنی ما را در عمل تحریک می‌کند. برای مقابله با منشا سوزش، سلول‌های پوست با آزاد کردن یک ماده شیمیایی التهابی بنام هیستامین پوشش می‌گیرند که منجر به شروع خارش می‌شود.

خارش پوست

خارش بدن نشانه چیست؟

علل خارش بدن:

پوست به عنوان مانعی برای محافظت از داخل بدن عمل می‌کند با سلول‌های ویژه سیستم ایمنی که می‌تواند بدن و پوست را از ویروس ها، باکتری‌ها و دیگر تهدیدات پنهان محافظت کند، پر می‌شود و همانطور که در بخش سلامت نمناک توضیح داده شده است وقتی سلول‌های پوست هر نوع ماده مشکوک را تشخیص می‌دهند، یک واکنش ایجاد می‌کنند که باعث التهاب ناحیه می‌شود.

متخصصان پزشکی به این التهاب به عنوان درماتیت اشاره می‌کنند، که می‌تواند منجر به خارش شود. سلول‌های ایمنی می‌توانند به چیزی واکنش دهند که پوست را لمس کند، یک عفونت کامل بدن یا بیماری.

برخی جوش‌ها قرمز، دردناک و تحریک کننده هستند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند منجر به تاول و یا تکه شدن پوست شوند.

خارش یک علامت شایع برای بسیاری از شکایات پوستی است. پوست می‌تواند روی بدن یا فقط در نواحی خاص خارش پیدا کند.

در اینجا برخی علل خاص خارش بدن، عبارتند از:

پوست خشک:

پوست خشک یکی از شایع‌ترین علل خارش پوستی است. اگر کسی جوش‌های قرمز روشن را نبیند یا متوجه تغییر ناگهانی پوست آن‌ها نشود، پوست خشک عامل احتمالی است.

عوامل محیطی که می‌توانند منجر به خشک شدن پوست شوند، شامل هوای گرم و سرد با رطوبت پایین هستند. شستن بیش از حد می‌تواند باعث خشک شدن پوست شود.

این مشکل می‌تواند بر هر گروه سنی تاثیر بگذارد,، اما با افزایش سن افراد، پوست آن‌ها نازک‌تر و خشک‌تر می‌شود. زدن مرطوب کننده خوب معمولاً می‌تواند به ترمیم پوست خشک کمک کند.

پوست شدیداً خشک می‌تواند یک علامت هشدار دهنده برای درماتیت باشد، بنابراین لازم است که یک متخصص پوست برای کمک به نجات و حفظ شرایط بدتر شدن آن تجویز کند.

علائم و نشانه‌های معمول پوست خشک شامل این موارد است:

پوست خشن، فلس دار و پوسته پوسته شده

خارش شدید

ظاهر پوست خاکستری یا بنفش در افرادی با پوست تیره‌تر

ترک‌های پوستی که مستعد خونریزی هستند

پوسته یا لب‌های ترک خورده

مهم است که به دنبال کمک برای درمان پوست خشک باشید، زیرا ترک پوست می‌تواند اجازه ورود میکروب‌ها را بدهد. وجود این میکروب‌ها در درون پوست می‌توانند باعث عفونت شوند.

لکه‌های قرمز و زخم روی پوست اغلب نشانه اولیه عفونت احتمالی هستند.

یک متخصص پوست ممکن است یک مرطوب کننده ویژه برای اعمال در طول روز یا یک داروی موضعی برای اعمال مستقیم به پوست تجویز کند.

اگزما:

اگزما و یا درماتیت آتوپیک، شایع‌ترین علت جوش پوستی در کودکان است. اگزما از هر ۵ نوزاد، بر یک نوزاد تاثیر می‌گذارد، اما تنها از هر ۵۰ کودک بالغ، بر یکی تاثیر می‌گذارد.

علت آن به نشتی پوستی مربوط می‌شود، باعث می‌شود که منطقه خشک شود و در معرض خطر سوزش و التهاب قرار گیرد. در چنین مواقعی، حفظ رطوبت پوست ضروری است.

اگزما اغلب اوقات در طول زمان بهبود می‌یابد. افراد دارای اگزما باید مراقب باشند، چون آن‌ها در برابر عفونت‌های پوستی آسیب پذیرتر هستند.

آلرژی:

سوزش و واکنش‌های آلرژیکی می‌توانند موجب خارش پوست شوند. درماتیت تماسی وقتی رخ می‌دهد که پوست با یک آلرژن تماس مستقیم داشته باشد.

نتیجه آلرژی پوستی یک جوش‌های قرمز است که می‌تواند شامل حباب‌های کوچک یا برامدگی‌هایی باشد. جوش زمانی رخ می‌دهد که پوست در تماس با آلرژن باشد، ماده‌ای که سیستم ایمنی به آن حمله می‌کند.

اغلب، یک تاخیر زمانی بین تماس با آلرژن و در زمان بروز جوش وجود دارد. لمس لباس ها، حیوانات خانگی، مواد شیمیایی، صابون و مواد مانند مسمومیت غذایی و یا مواد آرایشی می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیکی شود.

آلرژی نیکل بسیار رایج است. زمانی که یک فرد با جواهری تماس دارد که حاوی مقدار کمی از نیکل است، آن‌ها مممکن است پوست قرمز، پر برامدگی، خارش و تورم پوستی را در نقطه تماس ایجاد کنند.

برای یک فرد با یک واکنش آلرژیک به یک ماده خاص، یکی از ساده‌ترین کار‌ها این است که از آن محصول یا ماده اجتناب کند. کرم‌های غیر تجویزی و یا کرم‌های پزشکی به از بین بردن یک جوش کمک می‌کنند.

کهیر:

کهیر، نوعی التهاب پوست است که به وسیله رهاسازی یک ماده شیمیایی در بدن به نام هیستامین ایجاد می‌شود. این انتشار منجر به نشت رگ‌های کوچک خون می‌شود که باعث تورم پوست نیز خواهد شد.

دو نوع کهیر وجود دارد:

کهیر‌های حاد:

این مشکل معمولاً بعد از تماس با یک محرک آلرژیک، مانند غذا یا دارو، رخ می‌دهد. عوامل غیر آلرژیکی، مانند هوای گرم یا سرد، تابش آفتاب یا ورزش نیز می‌توانند به عنوان محرک عمل کنند.

کهیر‌های مزمن:

محرکه‌ای خاص باعث این نمی‌شوند، که می‌توانند به تست‌های آلرژی کمک کنند. آن‌ها می‌توانند ماه‌ها و یا حتی سال‌ها دوام بیاورند. کهیر می‌تواند خارش ناراحت کننده‌ای ایجاد کند و دردناک باشد,، اما مسری نیستند. کهیر‌ها در حدود ۲۰ درصد از مردم در برخی از نقاط زندگیشان رخ می‌دهد.

گزش حشرات:

گزش حشرات اغلب باعث شعله ور شدن پوست فرد می‌شود و منجر به ایجاد التهاب نیز خواهد شد. گزش پشه و عنکبوت یک علامت گاز کوچک ایجاد می‌کند، که توسط لکه قرمز بر روی پوست احاطه شده است. این نیش باید ظرف ۷-۱۴ روز از بین برود.

گاز گرفتن از حشرات و کنه‌ها ممکن است جوش بزرگ تری ایجاد کند و می‌تواند باعث ایجاد خارش در سراسر بدن شود. اگر یک فرد دچار هجوم حشرات شود، باید تمام مبلمانش را از بین ببرد و اتاق را کاملاً با حساس تمیز کند.

روان شناسی:

ممکن است افراد احساس خارشی کنند که علت فیزیکی ندارد. برخی از مشکلات بهداشت روانی می‌تواند باعث شود فرد احساس کند که پوستشان در حال خزیدن است که نیاز به خارش دارد. خاراندن بیش از حد می‌تواند منجر به آسیب پوستی شود.

خارش اجباری ممکن است در نتیجه شرایط زیر باشد:

افسردگی

تنش

اختلال وسواس اجباری

افسردگی و خارش

دلیل خارش بدن و نحوه درمان آن

علل دیگر خارش بدن:

خارش نیز می‌تواند به انگل‌هایی نظیر کرم‌های مضر، حشرات مانند بستر، پشه، یا شپش مرتبط باشد. عفونت‌های قارچی مثل پای ورزشکاران نیز می‌تواند باعث خارش بین و اطراف انگشتان پا شود.

پوست خارش دار نیز می‌تواند ناشی از مشکلات پزشکی جدی‌تر باشد. اختلالات عصبی ناشی از دیابت، اعصاب فشرده و زونا می‌توانند موجب خارش شدید شوند.

پزشکان ممکن است به خارش اورمیک به عنوان خارش کلیوی یا بیماری مزمن کلیه - خارش مرتبط اشاره کنند و انطور که در بخش سلامت نمناک گفته ایم اورمیا یک سندرم است که وقتی کلیه‌ها به شدت آسیب می‌بیند و نمی‌تواند سموم را از بدن فیلتر و دفع کند، رخ می‌دهد.

با اورمیا، خارش در شب بدتر می‌شود. این بیماری عموماً بر کمر، بازو‌ها و شکم تاثیر می‌گذارد.

پسوریازیس:

یک بیماری پوستی که منجر به لکه‌های قرمز، پوسته پوسته و سفید پوست می‌شود که با ظاهری نقره‌ای پوشانده شده است.

شوره سر:

یک بیماری پوستی معمولی که باعث خشک شدن تکه‌های پوست سفید یا خاکستری پوست می‌شود تا در پوست سر و یا مو ظاهر شود.

فولیکولیت:

یک بیماری پوستی که توسط کیسه‌های ترشحی مو ایجاد می‌شود.

خارش گاهی اوقات توسط یک عامل بازدارنده، آزاردهنده یا دیگر عوامل محیطی ایجاد می‌شود که شامل موارد زیر می‌شود:

مواد آرایشی مانند مواد نگهدارنده، رایحه، رنگ مو و لاک ناخن.

برخی از فلزات، از قبیل نیکل یا کبالت در جواهرات

لاستیک از جمله لاتکس، به خصوص رنگ و رزینی که در آن‌ها وجود دارد

برخی از گیاهان - مانند گل داودی، آفتابگردان، نرگس زرد، لاله و پامچال

آلرژی به غذا‌های خاص یا انواع دارو (برای مثال، آسپرین و گروهی از دارو‌ها که اوپیود نامیده می‌شوند)

عرق سوز:

جوش خارشی که در شرایط آب و هوای گرم و مرطوب بوجود می‌آید.

آفتاب سوختگی:

آسیب آفتاب سوختگی پوست ناشی از قرار گرفتن اشعه ماورا بنفش (UV)

کرم‌های رشته ای:

انگل‌های کرم کوچک که امعا و روده انسان‌ها را آلوده می‌کنند و می‌توانند باعث خارش در کف آن شوند.

تریکوموناس واژینال:

یک انگل کوچک که سبب انتقال عفونت‌های جنسی (STI) به نام تریکوموناس می‌شود.

عفونت:

خارش ممکن است نشانه‌ای از عفونت باشند، مانند:

آبله مرغان یا عفونت ویروسی دیگر

پا‌های ورزشکاران - یک عفونت قارچی که باعث خارش بین انگشتان پا می‌شود.

عفونت قارچی: عفونت قارچی که باعث ایجاد یک جوش‌های حلقه مانند در پوست می‌شود و می‌تواند باعث خارش پوست سر شود.

عفونت واژینال یا برفک که می‌تواند منجر به خارش در و اطراف اندام‌های جنسی شود.

بیماری خارش پوست بدن:

خارش می‌تواند نشانه یک شرایط اساسی باشد که ممکن است در داخل بدن تاثیر بگذارد، بدون این که علائم آشکاری از آن ایجاد شود./ مه شو

نظر شما