شناسهٔ خبر: 49694945 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه‌ آسیا‌نیوز | لینک خبر

افزایش یا حذف یارانه ها در دستور کار دولت رئیسی

واریز یارانه «۳۵۰ هزار تومانی» از چه زمانی است؟/موانع پرداخت یارانه در دوران «قهر» با جهان!

در حالی که این روزها موضوع «یارانه های پنهان» و حذف یارانه برخی از اقشار خبر ساز شده است، زمزمه هایی مبنی بر افزایش یارانه به دهک های پایین با مبلغ ۳۵۰هزار تومان به گوش می رسد؛ این در حالی است که رییس اتاق بازرگانی در این باره گفته است: برای عبور از وضعیت خطرناک امروز گزینه‌های محدودی را در پیش رو داریم و باید با جهان آشتی کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش آسیانیوز، براساس گزارش های این روزها، شرایط کشور به گونه ای است که اقشار فقیر نیاز به حمایت بیشتری دارند و احتمالا رساندن یارانه به ۳۵۰ هزار تومان برای هر نفر به زودی اتفاق می‎افتد.

-----------------------------

بیشتر بخوانید:

یارانه ۹۰۰ هزار تومانی به خانوارها اختصاص داده شد

-----------------------------------------------

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و دبیر کل پیشین اتاق ایران و عراق در کلاب‌هاوس با این موضوع که آیا دولت رییسی یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی را زیاد خواهد کرد؟ گفت: برای عبور از وضعیت خطرناک امروز گزینه‌های محدودی را در پیش رو داریم که یکی از آنها تکیه بر برجام و آشتی با دنیاست.

در این صورت پول نفت وارد کشور می‌شود و مشکلات تاحدی پوشش داده خواهد شد چرا که می‌توانیم امیدواریم باشیم از محل درآمد نفت نگرانی مردم کم شود و نگاه به آینده اصلاح شود.

او نتیجه گیری کرد در این صورت با بهبود نگاه مردم به آینده از موج مهاجرت کاسته خواهد شد و گفت: اگر نتوانیم مساله برجام را حل کنیم باید به شدت درآمد مالیاتی را از طریق دریافت مالیات بر ثروت و ارث و خودرو و مسکن و … افزایش دهیم که این اقدام بی‌تردید نارضایتی ایجاد می‎کند اما بازی دیگر دولت، هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی است.

 

--------------------------

بیشتر بخوانید:

«جزییات» چگونگی «خانه دار» شدن افراد فاقد مسکن

---------------------------------------- 

 

وی تاکید کرد: در دو سال گذشته قیمت گاز در دنیا دو برابرشد اما در ایران گاز را مفت به پتروشیمی‌ها و مردم می‌دهیم طبیعی است که عملا به بن بست می‌رسیم.

حسینی گفت: ابزار دیگر یا ابزار سوم واگذاری پروژه‌های دولتی به بخش خصوصی است. ۱۰۰ میلیارد دلار پروژه نیمه تمام بدون عایدی داریم و بهتر است دولت از اینها دل بکند و آن را به بخش خصوصی واگذار کند.وی با اشاره به اینکه تا کنون ۳۵۰ میلیارد دلار از اموال دولت واگذار شده است، گفت: هنوز هم می‌توانیم اموال و سهم‌های ۲۰ درصدی صنایع را واگذار کنیم تا بتواند از این وضعیت عبور کنیم.

این کارشناس تاکید کرد: به هر حال دولت باید یکی از این راه‌ها را دنبال کند اما اگر برجام حل نشود دم دست ترین و آسانترین منبع، هدفمندی یارانه هاست.

 

---------------------------

بیشتر بخوانید:

«افشاگری» یارانه های پنهان
-------------------------------------------------------------

وی گفت: صندوق بین المللی پول درباره هرم جمعیتی و توزیع ثروت در ایران گزارشی جدید منتشر نکرده ولی در سال ۹۸، موسسه آمریکایی بروکلین اثرات خروج ترامپ از برجام را بر زندگی مردم ایران مطالعه کرد.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: بر اساس مفاد اعلامی در این گزارش ۴.۳ درصد یعنی حدود ۴ درصد مردم در ایران زندگی فوق‌العاده خوبی دارند، در عین حال ۱۹ درصد طبقات متوسط رو به بالا هستند و پانزده درصد در طبقه متوسط رو به پایین قرار دارند که به سختی زندگی شان را تامین می کنند.

وی اضافه کرد: چهل و پنج درصد مردم حقوق کارگری و حداقلی دارند و ۱۶.۷ درصد جمعیت ایران نیز زیر خط فقر زندگی می‎ کنند. حسینی گفت: دولت در همین دوره زمانی با حجم مشکلات مجبور به پرداخت یارانه است. در حالی که نزدیک ۴۰ میلیون نفر از مردم به کمک‌های معیشتی و یارانه‌ای برای ادامه زندگی نیازمند هستند و باید کمک‌ها بر این جمعیت متمرکز باشد.

 وی با تاکید بر اینکه دولت باید حتما در بحث یارانه‌ها تجدیدنظر کند، اضافه کرد: دولت فکر می‌کند خودش می‌تواند آدمها را شناسایی کند اما اگر این وظیفه را به استانداران، فرمانداران و بخشداران و دهیاران واگذار کند، حتما نتیجه کار بهتر خواهد بود . در این صورت یارانه ۳۰ میلیون جمعیت بالای خط فقر را می توان حذف کرد و یارانه دیگران را دو برابر کرد.

به گفته وی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی این امکان فراهم می ‎شود که ۲۵۰ هزار تومان به ۴۰ میلیون جمعیت دریافت کننده یارانه، پرداخت شود و یارانه به ۳۵۰ هزار تومان برای هر نفر برسد.

به گفته وی معنی ندارد بسیاری از پزشکان، استادان دانشگاه، کسبه بازار و کشاورزان بزرگ، یارانه بگیرند.وی درباره راه آخر نیز صحبت کرد و گفت: افزایش قیمت حامل‌های انرژی است. بنزین سوپر و آزاد اگر به ۱۰ هزار تومان برسد، مشکل حل می شود . در این حالت کسی بیش از سهمیه خواست می‌تواند قیمت آزاد را بپردازد.

 

به گزارش آسیانیوز، این در حالی است که طی چند دهه گذشته یارانه پنهان انرژی آثار نامطلوبی بر اقتصاد ایران گذشته که اصلی‌ترین پیامد به آثار تورمی آن باز می‌گردد.

در شرایط کنونی اقتصاد ایران، اصلاح یارانه‌های پنهان نه انتخاب بلکه یک اجبار است.

چندی پیش خبری در خصوص برگزاری احتمالی رفراندم برای حذف یارانه‌های پنهان منتشر شد؛ هر چند جزییات دقیقی از این موضوع منتشر نشده‌است، اما به نظر می‌رسد این رویکرد با چالش‌های جدی روبرو باشد.چرا اصلاح نظام یارانه‌ یک اجبار است و چه تهدیدهایی پیش‌روی برگزاری رفراندم احتمالی است؟(دنیای اقتصاد)

از سوی دیگر چندی پیش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه براساس قانون، یارانه ثروتمندان باید قطع شود و یارانه اقشار ضعیف افزایش یابد، گفت: ما به مجلس وعده دادیم که طی یک سال سامانه جامع رفاه ایرانیان را تکمیل کنیم.

حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگویی درباره برنامه وزارتخانه متبوعش برای حذف یارانه پردرآمدها، گفت: براساس قانون، یارانه پردرآمدها(طبق فرمول خاصی) باید قطع شود و یارانه اقشار ضعیف افزایش یابد. نکته اصلی در این امر نحوه شناسایی این افراد است که برای تحقق آن به بانک اطلاعاتی اقتصادی قوی نیاز است تا بتوان براساس آن سطح درآمدی افراد را تعیین کرد.

وزیر کابینه سیزدهم افزود: هرچند در سال‌های گذشته راه‌اندازی سامانه جامع رفاه ایرانیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شده اما اطلاعات آن ناقص بوده و برخط نیست، تکمیل این سامانه جزو برنامه‌های ما است.

به نقل از خانه ملت، وی اضافه کرد: در صورت تکمیل سامانه جامع رفاه ایرانیان بسیاری از افرادی که البته خیلی زیاد هم نیستند و باید یارانه آنها تغییر کند، مشخص می‌شود.

عبدالملکی تصریح کرد: ما به مجلس وعده دادیم که طی یک سال این سامانه را تکمیل کنیم تا براساس آن بتوان سیاست‌گذاری‌های لازم را انجام داد./

نظر شما