شناسهٔ خبر: 49635208 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

سایت های همسریابی قانونی در ایران وجود دارد؟

رکنا : طبق اعلام رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا تنها یک سایت در زمینه همسریابی مجوز فعالیت دارد.

صاحب‌خبر -

همسریابی برای بسیاری از افراد مجرد موضوع مهمی است. به دلیل حساسیت و اهمیت این موضوع باید با تحقیق و به شکل قانونی به همسریابی از طریق فضاهای مجازی پرداخت. برخی از سایت ها به امر همسریابی اقدام می کنند اما سوال این است که آیا در کشور ما سایت همسریابی وجود دارد؟ رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا اعلام کرد که تنها یک سایت در زمینه همسریابی در ایران مجوز فعالیت دارد. در ادامه با سایت همسریابی مجاز در ایران آشنا شوید.

به گزارش رکنا ، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه در حالی که برخی افراد با ثبت‌نام در سایت‌های همسریابی به دنبال سوژه‌های مناسب برای ازدواج هستند، گفت: اما متاسفانه شاهد هستیم که تعداد زیادی از افرادی که در این سایت‌ها ثبت‌نام می‌کنند به دنبال دوستی، ازدواج موقت، ازدواج دوم و حتی سوء‌استفاده و کلاهبرداری هستند.

سرهنگ دوم علی نیک‌نفس با بیان اینکه گردانندگان این سایت‌ها نیز همواره ادعا دارند فعالیت آنها قانونی بوده و مجوز دارند، تصریح‌کرد: حتی برخی از این سایت‌ها گاها پا را فراتر گذاشته و ادعا می‌کنند که آنها برای مشروعیت فعالیت خود در خصوص همسر‌گزینی از مراجع معظم و معزز تقلید استفتاء نموده و این عزیزان مهر تائید بر فعالیت آنها در فضای سایبر زده‌اند.

سایت های همسریابی کذب به دنبال کسب در آمد

وی افزود: در حالی که بنا بر استعلام پلیس فتا از دفاتر مراجع عظام تقلید ادعای کذب این سایت‌ها ثابت شده و مشخص گردیده که هدف گردانندگان سایت‌های همسریابی بیش از آن‌ که حل مشکلات ازدواج جوانان باشد، کسب درآمد است و برای آنها اصلا" مهم نیست که در این راه آبروی افراد ثبت‌نام کننده در سایت آنها برود و یا برای این عزیزان از سوی مجرمانی که در این سایت‌ها ثبت‌نام کرده‌اند مشکلاتی به وجود آید.

سرهنگ نیک‌نفس با اشاره تشکیل پرونده‌های متعدد کلاهبرداری و هتک حیثیت مرتبط با ثبت‌نام در سایت‌های همسر‌یابی در پلیس فتا گفت: این امر خود گواه غیر قانونی بودن فعالیت سایت‌های همسر‌یابی بوده و گویای این است که این سایت‌ها با چه انگیزه‌ای فعال شده‌اند.

هشدار پلیس فتا به خانم ها درباره سایت های همسریابی تقلبی

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته پلیس فتا بارها به شهروندان خصوصا بانوان برای ثبت‌نام در این سایت‌ها هشدار داده بود، گفت: ثبت‌نام و فعالیت در این سایت‌ها به هیچ عنوان بدون اطلاع و همراهی خانواده‌ها نباشد و به تنهایی قرار ملاقات‌های حضوری با افراد دیگر در سایت‌های همسر‌یابی نگذارند، زیرا بسیاری از کاربران این سایت‌ها از هویت و مشخصات جعلی استفاده می‌کنند و چهره واقعی و نیات خود را پنهان می‌سازند.

سرهنگ نیک‌نفس با بیان اینکه تنها یک سایت از سوی سازمان ذی ربط تائید شده و مجوز فعالیت در خصوص همسریابی دارد و آن هم سامانه ملی همسان گزینی به آدرس http:‎//hamsan.tebyan.net است، گفت: تنها این سایت تا کنون توانسته است مجوز فعالیت و تائیدیه های لازم را دریافت کند و هیچ سایت دیگری برای فعالیت همسریابی در کشور مجوز ندارد.

وی تصریح کرد: "سامانه ملّی همسان گزینی" در سال گذشته رسما و با حضور تنی چند از مسئولین کشوری رونمایی شد، این سایت با همکاری معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش توسط موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان تأسیس گردیده است.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه کاربران می‌توانند از امکانات این سایت استفاده نمایند، ادامه‌داد: این سایت در راستای تسهیل ازدواج راه‌اندازی شده است و عملکرد سایت "همسان‌گزینی" بسیار متفاوت‌تر از سایت‌های همسریابی فاقد مجوز موجود است به گونه‌ای که بر مبنای مدل اسلامی- ایرانی و با توجه به فرهنگ و سنت‌های کشورمان طراحی شده و واسطه‌های ازدواج که افراد مورد اعتماد مردم و خانواده‌ها هستند در این سایت فعالیت می‌کنند.

سرهنگ نیک نفس یادآور شد: به غیر از این سایت هیچ سایتی مجوز فعالیت ندارد و علاقمندان به هیچ عنوان در دیگر سایت‌ها ثبت‌نام نکنند و اطلاعات خود را در اختیار این سایت‌ها نگذارند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه بسیاری از مشکلات کاربران در فضای مجازی به خاطر رعایت نکردن مسائل ایمنی و قوانین است، تاکید کرد: کاربران حتما فعالیت خود حتی در سایت "سامانه ملی همسان گزینی" را برابر با قوانین سایت و زیر نظر کارشناسان سایت انجام دهند و از ارتباطات خارج از این سایت پرهیز کنند تا دچار گرفتاری و مشکلات نشوند.

وی ادامه داد: حتی ثبت نام در سایت "سامانه ملی همسان گزینی" و آشنایی با گزینه های معرفی شده این سایت حتما با اطلاع و نظر خانواده‌ها باشد.

سرهنگ نیک نفس در پایان گفت: پلیس فتا از کلیه کاربران می‌خواهد در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام نمایند.

درباره همسان‌گزینی تبیان

واحد همسان‌گزینی موسسه تبیان از سال 1394 کار خود را با همکاری وزارت ورزش به طور رسمی آغاز کرد. این سایت تنها موسسه دارای مجوز در ایران است که در زمینه همسریابی فعالیت می‌کند. فعالیت این سایت هم منحصر به ازدواج دائم و تک همسری است.

همچنین تمام خدماتی که در این سایت ارائه می‌شود رایگان است و تاکنون از هیچ کدام از متقاضیان وجهی برای فعالیت در این سایت دریافت نشده است.

واحد همسان‌گزینی تبیان در 6استان کشور فعالیت دارد و تا الان بیشتر از 75هزار متقاضی در آن ثبت‌نام کرده‌اند. بیش از 3500 ازدواج نیز در این سایت ثبت شده است. این ازدواج‌ها 6ماه یک بار توسط کارشناسان رصد و پایش می‌شود تا عملکرد سایت در زمینه همسان‌گزینی بیشتر از گذشته بهبود پیدا کند.

فقط مجردها می‌توانند ثبت‌نام کنند

قسمت ثبت‌نام سایت همسان‌گزینی با عنوان «راهنمای ثبت‌نام مجردها» ثبت شده است. با ورود به این قسمت ابتدا از طریق یک آدرس اینترنتی یک کد به اسم « کدو واسط» دریافت خواهید کرد. سپس وارد لینکی دیگر خواهید شد که در آن کد واسط، شماره همراه و آدرس ایمیلی را وارد خواهید کرد. بعد از ثبت‌نام در این قسمت، فرم مرامنامه برای شما نمایش داده می‌شود.

 در این مرامنانه توضیح داده شده است که مراحل همسریابی در این سایت از طریق خانواده‌ها انجام می‌شود و متقاضی باید خانواده خود را در جریان ثبت‌نام قرار بدهد. همچنین تاکید شده است که در هیچ بخشی از متقاضی وجهی دریافت نمی‌شود. همچنین توصیه‌های درباره مراحل آشنایی و در اختیار قرار دادن مشخصات دختر و پسر برای آشنایی اولیه ارائه شده است.

با پذیرفتن این مرامنامه در فرم بعدی اطلاعات متقاضی در چندین فرم شاما اطلاعات شغلی، خانوادگی، توانمندی‌ها، علائق و... ثبت می‌شود. آخرین فرم این مرحله، پاسخ به پرسش‌های روانشناختی است که در صورت تکمیل صحیح فرم‌های قبلی، در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت. بعد از طی این مراحل، فرد دارای یک صفحه کاربری در سایت همسان‌گزینی تبیان خواهد بود.

مصاحبه حضوری تکمیلی

متقاضی همسریابی باید منتظر بماند تا کارشناسان سایت بر اساس اطلاعاتی که وارد کرده است با او تماس گرفته و مصاحبه حضوری و یا تلفنی انجام بشود. پس از مصاحبه کارشناسان بخش همسان گزینی با بررسی پروفایل شما،  موارد مناسب را گزینش  و طی تماس  تلفنی به شما معرفی خواهند کرد.

اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید:

  • این قاتل فراری را می شناسید / او شاهرگ برید! + عکس چهره باز و لحظه قتل

    این قاتل فراری را می شناسید / او شاهرگ برید! + عکس چهره باز و لحظه قتل

آیا این خبر مفید بود؟
1 0

نظر شما