شناسهٔ خبر: 49608833 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

طب سنتی / گیاه گون چه خواصی دارد؟

گَوَن گیاهی از از خانواده باقلاییان می باشد. نام علمی این گیاه Astragalus است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، گیاه گون یک گیاه دارویی است که ریشه آن برای داروسازی استفاده می شود. گیاه گون برای بسیاری از مشکلات استفاده می شود، اما تا کنون شواهد علمی کافی برای تعیین موثر بودن یا نبودن آن وجود نداشته است.

کتیرا محصول اصلی گیاه گون است. کتیرا عبارت است از ترشحات صمغی خشک شده حاصل از گیاه آستراگالوس گومی فرا که آن را تحت عنوان گوم تراگاکانت یا گون می‌شناسند. گیاه مولد کتیرا گیاه کوچکی است به ارتفاع یک متر بومی آسیای صغیر، ایران، سوریه و یونان. در اثر خراش دادن ساقه گیاه جدار سلول‌های اشعه مرکزی و سلول‌های پارانشیمی با جذب آب به تدریج بدل به صمغ می‌شود، فشار تولید شده سبب رانده شدن صمغ به طرف شکاف می‌گردد. صمغ در مجاورت هوا در اثر تبخیر آب به تدریج سخت می‌گردد. شکل محصول خشک شده بستگی به نوع شکافی که بر روی ساقه ایجاد شده‌است دارد.

خواص گیاه گون

بیماری قلبی

گیاه گون همچنین برای مشکلات متعدد قلبی به کار می رود. این گیاه همچنین ممکن است تاثیر ادرار آوری نیز داشته باشد که فشار خون را کاهش می دهد و باعث راحت تر شدن رگ های خونی می شود. این موضوع در مطالعات بر روی انسان اثبات نشده است، بنابراین نباید به عنوان جایگزین دارو استفاده شود.

مناسب برای گرفتگی صدا

مصرف عسل گون در روزهای سرد پاییز و زمستان می تواند تاثیر خوبی را بر مشکلات سینه و حنجره داشته باشد و احتمال ابتلا به گرفتگی صدا برای افرادی که در پاییز و زمستان دچار این مشکلات می شوند را کاهش دهد.

التیام زخم های حلق و ریه

برای التیام زخم های حلق و ریه، حتما باید از موادی استفاده شود که قدرت میکروب کشی بالایی داشته باشند، همزمان باید توانایی بدن برای ترمیم زخم ها بالا برود تا سریع تر التیام یابند. با مصرف این محصول از آنجایی که دارای خواص ضد میکروبی قوی است می توان به بهبود این نوع از زخم ها کمک کرد.

کمک به هضم غذا

عسل گون با خاصیت ملینی خود باعث کمک به هضم غذا می شود و فعالیت دستگاه گوارشی را به حالت متعادل و نرمال می رساند. برای این منظور یک قاشق عسل را در یک لیوان شیر سرد حل کرده و قبل از خواب میل کنید.

درمان دیابت

دیابت حاصل قند خون و انسولین بالاست. همچنین بیشتر عسل ها مثل عسل گون که برای افراد دیابتی مناسب است در مقایسه با شکر، قند خون را به میزان کمتری بالا می برند و از این رو وقتی از عسل به جای شکر استفاده می کنیم معمولا در مقیاس وزنی عسل کمتری مصرف می کنیم. همین امر باعث می شود قند خون به میزان کتری بالا برود.

ضد تومور

مطالعات نشان داده که عسل گون هم مانند خود گیاه گون خاصیت ضد سرطانی دارد و تا حد چشمگیری از پیشرفت سرطان جلوگیری می کند همچنین باکتری ها و ویروس ها را می کشد و عواملی که باعث به وجود آمدن سرطان شده اند را نابود می کند.

درمان سینوزیت

خواص تسکین دهنده، ضد التهاب و ضد میکروبی آن می تواند برای درمان و پیشگیری سینوزیت مفید باشد. برای این مشکل روزانه سه بار در روز یک تا دو قاشق مرباخوری عسل خام میل نمایید.

بهبود مشکلات چشمی

می گویند استفاده موضعی عسل گون برای درمان مشکلات چشمی، آب مروارید، ورم ملتحمه، التهاب قرنیه و آسیب قرنیه مفید است. و این خواص عسل گون مطمئنا به خاطر ترکیبات ضد میکروب و ضد التهاب آن است. اما حتما قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

کاهش فشار خون

آنتی اکسیدان های موجود در عسل گون باعث می شود تا فرد، مبتلا به بیماری های عروقی نشود؛ همچنین از رهاسازی هورمون استرس جلوگیری می کند که همین امر سبب می شود تا فشار خون به حد تعادل خود برسد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما