شناسهٔ خبر: 49602300 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

امارات در پروژه "حیات " تولید کننده واکسن کرونا شد/ دز دوم واکسن کرونای خریداری شده توسط ایران محصول امارات بود

گروه تولیدی ۲۴ تولید واکسن کرونای سینوفارم چین به شرکت دارویی جلفارِ امارات را برای مشارکت در اجرای این قرارداد همکاری انتخاب کرد. سپس تولید حیات-واکس از آوریل گذشته در خط تولیدی با ظرفیت دو میلیون دُز در ماه که متعلق به شرکت جولفار و در راس الخیمه مستقر است، آغاز شد. همچنین کارخانه جدیدی تا پایان سال جاری میلادی در شهر صنعتی خلیفه واقع در ابوظبی وارد فاز عملیاتی خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ ویتنام جمعه گذشته به جمع کشورهایی پیوست که مجوز استفاده اضطراری از واکسن حیات-واکس(Hayat-Vax) را صادر کرده‌اند؛ واکسنی ذاتا چینی که امارات عربی متحده سعی کرده حتی نام آن را نیز در قالب همکاری مشترک و راه‌اندازی خط تولیدی مدرن در دُبی بومی کند تا به رقیبی برای مادر خود یعنی سینوفارم در بازارهای جهانی بدل شود.

ایران و امارات عربی متحده هر دو مشارکت فعالی در فاز سوم آزمایش بالینی واکسن چینی سینوفارم داشتند.

در این فاز، افزون بر ۵۰ هزار داوطلب اماراتی نیز در فاز سوم آزمایش بالینی واکسن سینوفارم مشارکت کردند و این کشور برنامه واکسیناسیون گسترده علیه کووید-۱۹ را با اتکای به واکسن سینوفارم از اواسط دسامبر گذشته آغاز کرد. در فاز سوم آزمایش بالینی واکسن سینوفارم چین، در مجموع ۸۲ هزار و ۲۵۶ داوطلب ایرانی نیز در قالب آزمایش واکسن‌های فخراواک و رازی کووپارس مشارکت کردند.

اما همزمان با جنجال‌برانگیز شدن قرارداد همکاری ۲۵ ساله تهران و پکن، وزیر خارجه چین در جریان سفر دو روزه خود به امارات عربی متحده روز ۲۸ مارس(۸ فروردین) اعلام کرد که چین شریک خود را برای تولید و توزیع واکسن در منطقه خاورمیانه انتخاب کرد. بر همین اساس، قرارداد ارسال تجهیزات و فناوری تولید واکسن «سینوفارم» میان دو شرکت اماراتی «گروه۴۲»(Group42) و گروه ملی بیوتک چین(CNBG) امضا شد.

 

گروه ۲۴ نیز شرکت دارویی جلفارِ امارات را برای مشارکت در اجرای این قرارداد همکاری انتخاب کرد. سپس تولید حیات-واکس از آوریل گذشته در خط تولیدی با ظرفیت دو میلیون دُز در ماه که متعلق به شرکت جولفار و در راس الخیمه مستقر است، آغاز شد. همچنین کارخانه جدیدی تا پایان سال جاری میلادی در شهر صنعتی خلیفه واقع در ابوظبی وارد فاز عملیاتی خواهد شد.

کارخانه جدید دارای سه خط پُر کردن و پنج خط بسته‌بندی تمام اتوماتیک ویال‌های واکسن خواهد بود و ظرفیت تولید سالانه آن به ۲۰۰ میلیون دُز می‌رسد.

در عین حال، سینوفارم از سوی سازمان جهانی بهداشت ایمن و موثر تشخیص داده شده و بر پایه بررسی‌های مختلف کارآیی آن در مقابله با ابتلا به بیماری کووید-۱۹ بین ۷۸ تا ۸۶ درصد تشخیص داده شده است. تا کنون نهادهای بهداشتی و دارویی ۶۴ کشور جهان مجوز استفاده اضطراری از آن را صادر کرده‌اند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

نظر شما