شناسهٔ خبر: 49579459 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

نخستین واکنش چین به توافق سه جانبه آمریکا در جنوب شرق آسیا

توافق آمریکا نشان دهنده پا برجایی ذهنیت جنگ سرد است

سخنگوی سفارت چین در آمریکا نخستین مقام چینی است که به توافق سه جانبه آمریکا و انگلیس و استرالیا در جنوب شرق آسیا واکنش نشان می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «لی پِن گیو»، سخنگوی سفارت چین در آمریکا به توافق سه جانبه اخیر میان آمریکا، انگلیس و استرالیا واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، سخنگوی سفارت چین در آمریکا نخستین مقام چینی است که به توافق یاد شده در جنوب شرق آسیا واکنش نشان می‌دهد.

در همین ارتباط این دیپلمات چینی درباره توافق سه جانبه یادشده گفت: اینگونه معاهده‌ها نشان می‌دهد که ذهنیت جنگ سرد هنوز پابرجاست. اما در واقع نباید بلوک‌های انحصاری با هدف ضربه‌زدن به منافع طرف سوم، برای دیگران ایجاد شوند. به‌صورت خاص، آنها باید ذهنیت جنگ و تعصب ایدئولوژیک را از خود پاک کنند.

واکنش مقام چینی پس از آن صورت گرفته است که آمریکا به همراه انگلیس و استرالیا معاهده همکاری در حوزه هند و اقیانوس آرام را امضا کردند.

امضای این توافق از سوی رهبران این کشورها و از طریق نشست مجازی با حضور «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا، «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس و «اسکات موریسون»، نخست‌وزیر استرالیا صورت گرفته است.

گفته شده این توافق سه‌جانبه در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی و مرتبط با سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام خواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با امضای این توافق گفت: مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایه‌گذاری در اتحادها و نوسازی آنها برای مقابله با تهدیدها است و به حفظ توانایی‌های نظامی کمک می‌کند. ما به دنبال حفظ امنیت و ثبات در اقیانوس آرام و هند هستیم. مشارکت جدید با بریتانیا و استرالیا ظرفیت مشترک برای مشارکت در قرن بیست و یکم را تقویت می‌کند.

در این نشست همچنین، اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا در سخنانی گفت که زیردریایی‌ها در آدلاید با همکاری نزدیک با آمریکا و انگلیس ساخته می‌شوند.

نخست وزیر استرالیا در عین حال افزود که کشورش از سلاح هسته‌ای استفاده نخواهد کرد.

علاوه براین، «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس نیز در سخنانی گفت: اتحاد به سه دموکراسی دریایی انگلیسی زبان اجازه می‌دهد پیوندهای خود را تقویت کرده و تمرکز خود را بر بخش پیچیده‌ای از جهان افزایش دهند. ما فرصتی جدید برای تقویت جایگاه بریتانیا در خط مقدم علم و فناوری خواهیم داشت و تخصص ملی خود را تقویت می‌کنیم و شاید مهمترین آن این است که انگلستان، استرالیا و ایالات متحده به یکدیگر نزدیک تر می‌شوند.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان امضای این توافق سه جانبه در شرق آسیا تلاشی از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای محدود کردن چین، به عنوان یک قدرت نوظهور است.

نظر شما