شناسهٔ خبر: 49431553 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در چهل و پنجمین نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی مطرح شد

گفتمان مبارزه با رانت و فساد در برخی انتصابات دولت رعایت نشد/تشکل‌های دانشجویی به مطالبه راه حل‌ها بپردازند

همزمان با برگزاری چهل و پنجمین نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی میزگرد «رویکرد عدالتخواهانه به دولت رئیسی» برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همزمان با برگزاری چهل و پنجمین نشست سراسری اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی یادبود مرحوم علامه محمدرضا حکیمی، میزگرد «رویکرد عدالتخواهانه به دولت رئیسی» با حضور میلاد گودرزی فعال عدالتخواه، مسعود براتی کارشناس تحریم و روح‌الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

مسعود براتی دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی در این نشست گفت: در مواجهه با دولت آقای رئیسی نگاه صفر و یکی به ما کمکی نمی‌کند؛ بنابراین باید مبنی بر واقع‌گرایی کار کرد و ناظر به مسائل کلان ببینیم یک حرکت درست بوده یا نه.

وی با بیان اینکه دولت آقای رئیسی را نمی‌توانیم دولتی اصولگرا بنامیم یا دولتی انقلابی، افزود: از کابینه دولت گرفته تا شخص آقای رئیسی، نه همگی انقلابی هستند، نه کاملا اصولگرا؛ اما در لایه‌های گفتمانی ایراد خاصی نمی‌توان به دولت گرفت.

براتی بیان کرد: عدالت، مبارزه با رانت و فساد و چیزهای دیگر، همگی در گفتمان دولت وجود دارند، اما در انتصاباتی که رخ داده، بعضا چنین گفتمانی دنبال نشده‌ مثلا در انتصاب وزیر بهداشت که مسئله تعارض منافع رعایت نشده است.

این کارشناس تحریم با تاکید بر اینکه نباید در دام انتقادهای ریز و جزئی بیفتیم، گفت: همواره باید دیدمان کلان باشد. در این دولت که به هر روی دولت حزب‌اللهی حساب می‌شود، این خطر وجود دارد که ما دچار تقلیل‌گرای شویم و به مسائل جزئی و بعضا فاقد اهمیت انتقاد کنیم.

براتی اضافه کرد: باید مبانی خودمان را بیش از پیش قوی کنیم. با این تسلط می‌توانیم نگرش دقیق‌تری به مسائل دولت داشته‌باشیم و همچنین کنش‌مان صحیح‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه بنده شخصیت آقای رئیسی را به واقع دغدغه‌مند و پرکار می‌دانم اظهار کرد: براورد بنده نسبت به دولت، دولتی مرکب از تهدیدهای بسیار و فرصت‌های بسیار است. با این وجود در این نقطه‌ای که هستیم نیاز به مطالبه‌های دلسوزانه داریم.

تشکل‌های دانشجویی به مطالبه راه حل‌ها بپردازند

گودرزی فعال عدالتخواه نیز گفت: من ابتدا نکته‌ای در مورد تشکل دانشجویی عرض می‌کنم. ما باید ببینیم کجای جهان سیاست ایستاده‌ایم. ما به عنوان یک نهاد اجتماعی همواره باید حواسمان باشد که بیرون از نهادهای قدرت نظیر دولت و مجلس هستیم؛ البته ممکن است که این دیدگاه در این دولت خدشه‌دار شود.

وی افزود: دوگانه‌ای از شکل نقش‌آفرینی وجود دارد که مانند یک طیف است. من یک سر این طیف را، کارهای کارشناسی و فن‌سالارانه و سر دیگر طیف را تولید قدرت و نزاع‌های سیاسی می‌دانم. طی این سال‌هایی که گذشته، امروز باید تصمیم درستی راجع به این مسئله بگیریم که قرار است کجای این طیف بایستیم؟ باید نقطه تعادل خودمان را مشخص کنیم.

این فعال عدالتخواه گفت: نظر من این است که خروجی رادیکال هر کدام از این دو طیف، نامطلوب است. ما در مورد مسائل بسیاری مشکل ندانستن یا نداشتن راه‌حل را نداریم، مثل مسئله مالیات. این دید به این علت اشتباه است که دید سیاسی درستی ندارد، چون به تعارضات منافع نگاه نمی‌کند. نمی‌داند تا وقتی که شما قدرت و رانتی نداشته باشید، نمی‌توانید تغییر مطلوبی را ایجاد کنید. از آن طرف طیف هم، شما به یک فرد غوغاسالار و بدون حرف درست و ایجابی تبدیل می‌شوید.

گودرزی بیان کرد: آسیب‌شناسی من این است که ما بیشتر از اینکه به راه‌حل‌ها نیاز داشته‌باشیم، نیاز به مطالبه راه‌حال‌ها داریم. همچنین به علت اینکه ما تشکل دانشجویی هستیم و اندیشکده نیستیم، تاثیر بیشتر بر این مسئله می‌گذارد.

روح‌الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ما گعده‌هایی با برخی از رفقای عدالتخواه داریم با موضع اینکه ادامه جریان عدالتخواهی چگونه باید باشد؟ این به معنای نفی گذشته نیست، بلکه به علت طی شدن زمان و تغییراتی است که بوجود آمده و نیاز به بروزرسانی راهکارهاست.

وی افزود: وقتی دولت و مجلس لااقل حرف از عدالت می‌‌زنند ایجاب می‌کند که ما از مطالبه‌گری صرف خارج شویم و راه را هم مشخص کنیم. همچنین انقلابی بودن باید از یک موضوع شعاری و موهوم خارج شود و پوسته‌هایش برداشته شود و خود را از یک کار پوپولیستی و شعاری‌گونه متمایز کند.

ایزدخواه بیان کرد: ما نیازمند پیوستگی بین حلقه‌های عدالتخواه‌ و کارهای مطالبه‌گرانه تا بحث‌های پژوهشی و البته افرادی که مشخصا وارد سیاست شده‌اند، هستیم. این نشانه از رشد جریان عدالتخواه است اما به نظر می‌رسد این حلقه‌ها پیوستگی لازم وجود ندارد. اگر این حلقه‌ها به درستی با هم متصل بشوند، دیگر اشتباهات مصداقی افراد عدالتخواه باعث تخطئه تمامی عدالتخواهان و جریان عدالتخواهی نمی‌شود.

نظر شما