شناسهٔ خبر: 48548450 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

گزارش روز اول سفر رئیس مجلس به دمشق / قالیباف: توافق نامه جامع همکاری های بین ایران و سوریه در حال تهیه است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جبهه مقاومت سوریه را خط مقدم مقاومت می داند و طبیعتا از پیروزی مردم سوریه مقاومت خوشحال است و البته دشمنان هم از این پیروزی ناراحت و عصبانی هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری ایسکانیوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که عصر امروز (سه‌شنبه) تهران را به مقصد سوریه ترک کرده بود، دقایقی پیش وارد دمشق شد.

قالیباف در این سفر قرار است با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه و دیگر مقامات سوری و همچنین تجار و فعالان اقتصادی این کشور دیدار و گفتگو کند.

رئیس مجلس قرار است در این سفر به صورت ویژه همکاری‌های راهبردی از جمله توافق‌های اقتصادی بین ایران و سوریه و گشایش مسیرهای جدید برای تجار و صنایع ایرانی را مورد بررسی قرار دهد.

سفر به سوریه با هدف گسترش همکارهای اقتصادی انجام می‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از عزیمت به کشور سوریه در جمع خبرنگاران ضمن تبریک به مناسبت عید سعید غدیر خم با اشاره به اهداف این سفر گفت: این سفر بر اساس دعوت رسمی کشور دوست و برادر سوریه جهت مذاکره و رایزنی با مقامات عالی  این کشور و همکاری‌های اقتصادی دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی انجام می‌شود.

وی ضمن تبریک به بشار اسد برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، افزود:  این سفر بعد از انتخابات موفق و با مشارکت بالای مردم سوریه و آغاز دوره جدید ۷ ساله ریاست جمهوری بشار اسد انجام شده و نیز در جهت مذاکره و رایزنی در حوزه مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بوده که بزرگترین فرصت برای دو کشور است.

قالیباف اضافه کرد: همه ما می‌دانیم که امروز شرایط نظامی و امنیتی سوریه و همچنین تهدیداتی که از سوی گروه‌های تروریستی و داعش انجام می‌شد، پایان یافته است و این کشور در مسیر توسعه اقتصادی قرار دارد لذا فرصت بسیار مناسب  و مغتنمی برای دو کشور در حوزه مسائل اقتصادی در زمینه‌های مختلف برای بخش‌های دولتی و خصوصی و بین تجار است. این موارد موضوعاتی است که در جلساتی با رئیس جمهور، رئیس پارلمان و سایر مقامات عالی‌رتبه کشور سوریه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

قالیباف تصریح کرد: همچنین نشستی با تجار ایرانی و سوری خواهیم داشت و در حوزه اتاق بازرگانی دو کشور جلسات مفصلی را پیش‌بینی کردیم که بر اساس موافقت‌نامه همکاری همه جانبه میان جمهوری اسلامی ایران و دولت سوریه، مذاکرات جدی خواهیم داشت البته این موافقتنامه در آینده نزدیک در مجلس شورای اسلامی و نیز مجلس سوریه به تصویب خواهد رسید. امیدوارم این سفر فرصتی را برای استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی تجار ما از مسیرهای دریایی و زمینی فراهم کند.

وی گفت: موقعیت سوریه برای تجارت کشور ما یک فرصت استثنایی است چرا که نزدیکترین منطقه برای ورود به بازارهای اروپا و دریای مدیترانه بوده و همچنین برای استفاده از ظرفیت‌های صنعتی، کشاورزی، توریستی و نیز همکاری های نفتی فرصت‌های زیادی ایجاد می‌کند؛ امیدوارم این سفر سرآغاز خوبی برای روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باشد.

 قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در بدو ورود به فرودگاه دمشق در نشست خبری مشترک با حموده صباغ رئیس مجلس سوریه ضمن تشریح اهداف اقتصادی و تجاری این سفر و ابراز امیدواری نسبت به تصویب توافق نامه جامع همکاری های بین ایران و سوریه تاکید کرد: این توافق نامه جامع می تواند زمینه ساز فعالیت هر چه بهتر بخش های خصوصی و دولتی در دوران پساجنگ و بازسازی سوریه و استفاده از منافع اقتصادی و تجاری بین دو کشور شود.

 قالیباف در بدو ورود به فرودگاه دمشق و در نشست خبری مشترک با حموده صباغ رئیس مجلس سوریه با بیان اینکه لازم می دانم در بدو ورود موفقیت مردم سوریه برای شرکت در انتخابات و تاکید آنها بر اینکه علاقمند به حفظ و تثبیت کشورشان هستند را تبریک بگویم، گفت: مطمئن هستم که همه در جبهه مقاومت از این پیروزی در انتخابات خوشحال هستند.

قالیباف تاکید کرد: جبهه مقاومت سوریه را خط مقدم مقاومت می داند و طبیعتا از پیروزی مردم سوریه مقاومت خوشحال است و البته دشمنان هم از این پیروزی ناراحت و عصبانی هستند.

رئیس مجلس با بیان اینکه خیلی خوشحالم که این سفر در زمانی انجام می شود که سوریه به پایان دوران جنگ و ناامنی خود رسیده است، تاکید کرد: این ناامنی و جنگ تروریسم علیه سوریه با حمایت آمریکایی ها انجام شد، اما امروز آغاز دوره ساخت و ساز و حرکت اقتصادی در سوریه است.

قالیباف همچنین با بیان اینکه توافق نامه جامع همکاری های بین دو کشور در حال تهیه است، ابراز امیدواری کرد که این توافق نامه در پارلمان های دو کشور در فرصت مناسب تصویب و توسط دولت ها اجرایی شود تا تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور بتوانند از ظرفیت های ایجاد شده برای بازسازی سوریه و ارتقای همکاری های اقتصادی و تجاری استفاده کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم ، شهدای سوری و همه کسانی که در بحران سوریه، با تروریست ها مقابله کردند، به سردار سرلشگر شهید قاسم سلیمانی اشاره و تاکید کرد: وی زحمات زیادی برای مقابله با ترویست ها کشید و باید یاد او را همیشه گرامی بداریم.

در این دیدار حموده صباغ رئیس مجلس سوریه نیز ضمن خوشامدگویی به دکتر قالیباف از طرف خود، ملت و مجلس سوریه تاکید کرد: روابط دو کشور روابطی مستحکم، دیرینه و ریشه دار است و امیدواریم این سفر باعث تثبیت و استحکام هر چه بیشتر روابط ایران و سوریه شود.

وی با بیان اینکه دو کشور در دوران صلح و دوران جنگ و تحریم در کنار یکدیگر ایستادگی کرده اند، تاکید کرد: اکنون دوران پیروزی بر تروریست ها فرا رسیده است و این پیروزی به برکت مقاومت و ایمان مطلق ملت های دو کشور به برخورداری از حق تعیین سرنوشت بدون دخالت بیگانگان و نیز تحت رهبری حکیمانه رهبران دو کشور به دست آمده است.

رئیس مجلس سوریه با بیان اینکه روابط مجالس دو کشور در سطح بسیار خوبی قرار دارد، ابراز امیدواری کرد که سفر دکتر قالیباف به دمشق باعث استحکام هر چه بیشتر و ارتقای روابط اقتصادی و پارلمانی بین دو کشور ایران و سوریه شود.

بر اساس این گزارش در این سفر، وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، عباس گلرو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، روح‌الله متفکر آزاد عضو هیات رئیسه و کمیسیون آموزش، مهدی شریفیان عضو کمیسیون اجتماعی، روح الله نجابت عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه و حسین امیرعبدالهیان مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی  قالیباف را همراهی می کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بلند پایه ترین مسئول ایرانی است که بعد از بحران سوریه به این کشور سفر می کند. این درحالی است که پیش از این ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، وزیر کشور ترکیه برای چهارمین بار طی 2 سال اخیر و وزیر کشور چین برای عقد قرارداد های تجاری به سوریه سفر کرده اند. روز گذشته نیز فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه به این کشور سفر کرده است که همه این اتفاقات نشان دهنده تلاش کشورهای مختلف برای استفاده از دوران پسا بحران سوریه و کسب منافع اقتصادی است.

صادرات فعلی ایران به کشور سوریه حدود یک میلیارد دلار برآورد می شود درحالی که صادرات ترکیه به سوریه بیشتر از 14 میلیارد دلار است و با رفع موانع تجاری و اقتصادی، فعالان اقتصادی دو کشور می توانند حجم مبادلات تجاری را توسعه دهند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما