شناسهٔ خبر: 46740643 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

اخبار داغ روزنامه ها؛

کنایه نامزد انتخابات ۹۶ به نامزدهای فاقد سابقه اجرایی/ مجوز روحانی برای پس گرفتن یک ساختمان از دیوان محاسبات

اعلام نامزدی برخی فعالان سیاسی و رسانه‌ای که فاقد سابقه اجرایی موثر هستند، موجب اعتراض مصطفی هاشمی‌طبا نامزد دوره قبلی انتخابات ریاست‌جمهوری شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کنایه نامزد انتخابات ۹۶ به نامزدهای فاقد سابقه اجرایی/ مجوز روحانی برای پس گرفتن یک ساختمان از دیوان محاسبات

کیهان

گروگان گرفتن معیشت یعنی تحمیل تورم ۸۰۰ درصدی به مردم

رئیس‌جمهور در حالی که رژیم صهیونیستی به کارگردانی و دستور آمریکا در تاسیسات هسته‌ای ایران خرابکاری می‌کند، به منتقدان داخلی می‌گوید: «از مذاکرات وین نترسید. ما منطق قوی داریم. می‌توانیم دشمن را مجاب کنیم».

روزنامه رسالت با طرح این موضوع نوشت: معلوم نیست مخاطب آقای روحانی کیست؟ چه کسی گفته است مذاکرات وین ترسناک است؟ رئیس‌جمهور محترم در حالی که دیپلمات‌های ما در وین مذاکره می‌کنند، اتحادیه اروپا سه نهاد ایرانی و چند فرد ایرانی را به تحریم‌های ظالمانه خود به بهانه نقض حقوق بشر اضافه کرده‌اند، می‌گوید: «هیچ جناحی حق ندارد معیشت مردم را برای انتخابات به گروگان بگیرد». مردم انتظار دارند رئیس‌جمهور به خاطر خرابکاری صهیونیست‌ها و ادامه خصومت آمریکا و سه شرور اروپایی آن هم وسط مذاکرات وین، فریادش علیه دشمن بلند باشد اما ناباورانه می‌بینند او علیه جناحی در کشور فریاد می‌زند و نسبت‌های ناروا می‌دهد که وجود خارجی ندارد.

چه کسی ۸ سال است مملکت را به خاطر یک توافق خیالی معطل کرده است؟ چه کسی معیشت مردم را در این ۸ سال به گروگان گرفته است؟ و مدام وعده می‌دهد تحریم‌ها برداشته می‌شود. اما نه تنها آب از آب در این مدت در مورد تحریم‌ها تکان نخورده، بلکه بر حجم و اندازه آن مدام افزوده می‌شود، حتی در  حین مذاکرات وین؟!

آقای رئیس‌جمهور می‌فرمایند: «بگذارید مردم راحت باشند، مردم زندگی کنند و تحریم‌ها برداشته شود». چه کسی است که نمی‌گذارد مردم در این ۸ سال راحت زندگی کنند؟ چه کسی است که با کاهش قدرت ارزش خرید مردم به اندازه ۶ برابر و تورم ۷۰۰ و ۸۰۰ درصدی در مسکن، خودرو، طلا و... نمی‌گذارد مردم زندگی کنند؟! آیا یادتان است قیمت ارز را از دولت قبلی چند تحویل گرفته‌اید و الان چند تحویل می‌دهید؟! قرار است در وین چه اتفاقی بیفتد که قبلا در لوزان و واشنگتن که رفتید گفت‌وگو کردید و به برجام بی‌فرجام رسیدید، نیفتاده است؟!

آمریکا و اروپا دارند با شما بازی می‌کنند چرا متوجه نیستید؟ چرا امنیت ملی و منافع ملی را به حراج گذاشتید؟ برای کسب چند رای؟! آقای رئیس‌جمهور یک نظری به نظرسنجی‌های نهادهای دولتی بیندازید و ببینید کجا ایستاده‌اید؟!

با چه رویی «این» و «آن» را متهم می‌کنید در حالی که در جایگاه متهم اصلی ناکارآمدی دولت در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی ایستاده‌اید! بگذارید کسانی که بی‌ادعا کارهای بزرگی برای کشور کرده‌اند بیایند خرابی‌ها را اصلاح کنند و یک آواربرداری از خساراتی که به کشور زدید، بکنند.

مردم حق دارند از شما بپرسند کجا دارید می‌روید و مملکت را با این قدرت عظیم ملی می‌خواهید به کجا ببرید!

شما باید به این پرسش پاسخ دهید کاری را که ظرف ۸ سال نتوانستید بکنید، چطور در مذاکرات چند روز وین می‌خواهید بکنید، آن هم بدون راستی‌آزمایی؟!

 

معاون سابق دفتر روحانی تحقیر شد اما عبرت نگرفت

مشاور روحانی و معاون سیاسی سابق دفتر رئیس جمهور، در توجیه مواضع دولت آمریکا، مذاکره مستقیم را راه حل، حل مسئله برجام توصیف کرد.

حمید ابوطالبی در توییتر نوشت: آیا بازگشت بدون مذاکره و یا بی‌برنامه طرفین به برجام خطایی استراتژیک نیست؟

ابتدا باید مشخص شود بازگشت آمریکا به برجام وفق کدام محمل حقوقی- برجامی خواهد بود؟ چرا که بازگشت یکباره و غیر حقوقی، هم تایید کننده ضمنی خروج یک جانبه آمریکا است و هم هر گونه ادعا و انتظار ایران و ایجاد زمینه برای استحکام تعاملات و... را انفعالی و بی‌اعتبار خواهد کرد.

وی می‌افزاید: آیا بازگشت طرفین به برجام، با توجه به اسنپ بک و ساختار انتقال تحریم‌های دوجانبه و بین‌المللی کردن آن، و ناتوانی آمریکا در لغو تمامی تحریم‌ها و صرفاً تعلیق برخی از آنها، به نفع ایران است، یا به نفع آمریکا؟ آیا فشاری است بر ایران، یا بر آمریکا؟ آیا ابهام در وضعیت ایران است یا آمریکا.

بایدن به احتمال قوی نخواهد پذیرفت بدون مذاکره به برجام بازگردد؛ و اعلام کرده که خواهان مذاکره‌ای همه جانبه با ایران برای بازگشت و رفع تحریم‌هاست. ایران چه استراتژی روشنی در این برهه برای بازگشت طرفین دارد؟ و چه اهدافی را برای تأمین منافع ملی دنبال خواهد کرد.

ابوطالبی می‌نویسد: مبنای هر مذاکره در سیاست خارجی، نه قابل اطمینان بودن طرفین است و نه قابل اعتماد بودن و نه دست برداشتن از خلق و خو؛ هدف مذاکره در روابط خارجی، صرفاً تأمین منافع ملی است؛ نه ایجاد تغییر در مسئولین کشورها.

هر گونه رد یا تعلیق مذاکرات، حل ناقص و بدون راهبرد، شروط مبهم پیش از مذاکرات، و بازگشت آمریکا و ایران بدون مذاکره واقعی به برجام، خطاهایی اساسی و استراتژیک‌اند؛ که نتیجه‌ای را جز خدشه‌دار نمودن منافع ملی ایران رقم نمی‌زنند.

آقای ابوطالبی در حالی نسخه مذاکره دوباره می‌پیچد که قبلاً مذاکره به مدت ۲ سال انجام گرفته و محصول پرطمطراق آن، برجام بوده است؛ توافقی که به خاطر ترکیب «غرور، بی‌سوادی و نفوذ زدگی» نوشته شد و آن قدر بی‌چفت و بست بود که آمریکا توانست آن را زیر پا بگذارد. کسی به یاد نمی‌آورد که در آن زمان، معاون سیاسی وقت دفتر رئیس‌جمهور، جز به تمجید و تحسین، کلمه‌ای گفته و نوشته باشد.

نتیجه قبول آن توافق نامتوازن این شد که آمریکا به شخص آقای ابوطالبی توهین روا دارد و او را که به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل از سوی روحانی نامزد شده بود، با برچسب «تروریست» دیپورت کند! با وجود این توهین و تحقیر، عجیب است که ابوطالبی نسخه، مذاکره (بخوانید قماری) دیگر را می‌پیچد!

از سوی دیگر آقای ابوطالبی در این رشته توییت با زبان بی‌زبانی، اذعان می‌کند که دولت روحانی کفایت یک توافق ضابطه‌مند در قالب برجام را نداشته و حالا بازگشت به همان توافق، خسارت‌بار است! با این وصف، چگونه می‌توان به همین دولت و تیم مذاکره کننده‌اش اجازه داد که برای واگذاری امتیازات چند برابر بیشتر مذاکره کند؟ و اصلاً با آمریکایی که توافق موجود را زیرپا گذاشته و نمی‌خواهد به تعهدات موجود برگردد، برای چه و چگونه باید مذاکره جدید کرد؟

در این میان جای سؤال است که چرا ابوطالبی به دولت بایدن حق می‌دهد که به برجام- بدون مذاکره دوباره- برنگردد؟!

 

کنایه نامزد انتخابات ۹۶ به نامزدهای فاقد سابقه اجرایی

اعلام نامزدی برخی فعالان سیاسی و رسانه‌ای که فاقد سابقه اجرایی موثر هستند، موجب اعتراض مصطفی هاشمی‌طبا نامزد دوره قبلی انتخابات ریاست‌جمهوری شد.

هاشمی‌طبا به نامه‌نیوز گفت: می‌بینیم که نام برخی افراد به‌عنوان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح می‌شود که در زندگی‌شان یک آجر روی آجر نگذاشته‌اند و برخی که اصلا سابقه روشنی در تصمیم‌گیری نداشته‌اند می‌آیند که قدرت را به دست بگیرند و برایشان مهم نیست چه بلایی سر مردم می‌آید. برخی آنقدر ضعیف هستند که اصلا نباید نامشان مطرح شود و من واقعا نمی‌دانم چنین افرادی مگر تخم دو زرده کرده‌اند که انتظار دارند از مردم رای بگیرند؟»

وی خاطرنشان کرد: من نمی‌گویم مشکلات کشور حل‌نشدنی است اما واقعیت این است که حل مسائل خیلی پیچیده است و کشور درگیر مشکلاتی پیچیده است. نامزدهایی که نامشان مطرح است هیچ برنامه‌ای ندارند. مردم وقتی فضای انتخاباتی را نگاه می‌کنند، می‌بینند که یک عده از راه رسیده‌اند و مدام می‌گویند ما می‌خواهیم رئیس‌جمهور شویم و نمی‌گویند که فردای ریاست‌جمهوری چه کار می‌خواهند انجام دهند.

یادآور می‌شود هاشمی‌طبا در دولت اصلاحات، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی بود. او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ توانست ۲۱۴ هزار و ۴۴۱ رای کسب کند.

 

شما که قصه چوب خشک را می‌دانید آقای لیلاز!

عضو شورای مرکزی کارگزاران با انتقاد از دعواهای علنی دولتمردان، از آنها خواست این اختلافات را به عرصه عمومی نیاورند.

سعید لیلاز در گفت‌وگو با خبرآنلاین با اشاره به بروز برخی اختلافات میان اعضای دولت، اظهار کرد: این روزها از یک طرف بین آقای همتی با آقای دژپسند و از سوی دیگر میان آقای دکتر نمکی با سایر اعضای دولت بحث‌هایی هست که نه بازتاب بین‌المللی و نه بازتاب داخلی مطلوبی دارد. و از جهت سوءاستفاده معاندان، برای دوستان دولت و کسانی که به آقای روحانی و به موفقیت ایشان علاقه‌مند هستند، از هیچ جنبه‌ای قابل دفاع نیست.

وی افزود: اولا به لحاظ اخلاقی اگر شبهه این باشد که چون اواخر عمر دولت دوم آقای روحانی است، کسی دارد زنبیل خودش را در سایر جاهای حکومت جاسازی می‌کند که در چیدمان منافع و قدرت در دولت‌های آینده جایی برای خودش دست و پا کند، این نهایت بی‌اخلاقی است و اگر فقط و فقط بحث‌های کارشناسی است، جای آن به هیچ عنوان در محل مناظره‌ها و در مناظر عمومی نیست.

لیلاز تاکید کرد: ما در ایران از آنجایی که در ۳۲ سال گذشته تحت نظام حاکمیت دوگانه قرار داشتیم، همواره در ماه‌ها پایانی عمر دولت‌های دوم دچار چنین حالت‌هایی می‌شدیم ولی به نظر می‌رسد که این با مقدار این وضعیت شدیدتر شده است؛ بعضی بحث‌های فوق‌العاده کارشناسی از جمله اینکه آیا بانک مرکزی به دولت بدهکار است یا دولت به بانک مرکزی بدهکار و حتی بعضی بحث‌های کارشناسی‌تر از آن و تخصصی‌تر از آن مثل اینکه آیا باید واکسن را تولید کرد یا باید وارد کرد، اگر باید وارد کنیم چه کسی باید وارد کند و از کجا وارد کند، اینها به جای اینکه در تخصصی‌ترین و محرمانه‌ترین سطوح دولتی و حکومتی کشور بحث شود الان به منظر عمومی آمده است.

وی افزود: در سنت‌های ریاست جمهوری در همه دنیا ۱۰۰ روز اول را داشتیم اما این ابتکار جالبی بود که آقای روحانی گزارش ۱۰۰ روز آخر را هم مطرح کردند و اتفاقا شواهد و شرایط نشان می‌دهد که ما در ۱۰۰ روز آخر چه در حوزه سیاست خارجی و چه در حوزه سیاست داخلی و همین‌طور در جنبه‌های اقتصادی و مبارزه با پاندمی کرونا کارهای بسیار بزرگی می‌توانیم انجام دهیم. اولین شرط این است که بر دولت آرامش درونی حکمفرما باشد و در این زمینه توجه آقای جهانگیری، آقای واعظی جلب شود که انسجام دولت را به عنوان یک اصل خدشه‌ناپذیر بدانند و با شکنندگان این اصل برخورد شود.

لیلاز گفت: به هر حال لازم است هشدارهایی داده شود که فورا در این ۱۰۰ روز آخر جلوی این شکاف‌ها گرفته شود.

اصل حرف لیلاز که اختلافات دولتمردان نباید به عرصه عمومی کشیده شود درست. اما نسبت دادن آن به حاکمیت دوگانه خلاف واقع است. وارونه‌گویی عضو کارگزاران درباره حاکمیت دوگانه در حالی است که اختلافات موجود میان اعضای دولت است و نه مثلا دولت با حاکمیت!

به عنوان مثال بحث جدی میان رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بودجه درگرفته که کدام یک از این دستگاه‌ها، مقصر ایجاد کسری بودجه و نقدینگی و تشدید تورم است. یا مثلا وزیر بهداشت نسبت به سوءتدبیر آقای روحانی در شب عید و برداشتن محدودیت‌های سفر که موجب ۶ برابر شدن قربانیان روزانه کرونا تا به دیروز شده، حرف دارد و این حرف مورد تایید و اتفاق همه کارشناسان است.

از طرف دیگر همین آقای لیلاز یادش رفته که در گفت‌وگوی علنی با شبکه تلویزیونی یورونیوز به سوءمدیریت روحانی حمله کرد و گفت اگر با اختیارات داده شده، چوب خشک به جای روحانی بود، وضعیت اقتصاد بهتر از وضعیت فعلی بود(!) همین‌طور بیانیه شدید و غلیظی که حزب کارگزاران منتشر کرد و دولت روحانی را متهم به ناتوانی، بی‌کفایتی و سوء مدیریت نمود.

دیگر فعالان اصلاح‌طلب مانند عبدالله رمضان‌زاده و علی صوفی و دیگران هم بارها گفته‌اند روحانی فاقد توان مدیریت دولت است و همین موجب حل نشدن اختلافات اعضای کابینه و عدم انسجام آن شده است.

 

اعتماد: جهش قیمت‌ها باورکردنی نیست

روزنامه‌های حامی دولت می‌گویند: دولت در مهار تورم ناموفق عمل کرده است.

روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «جهش باورنکردنی قیمت کالاهای اساسی در پایان سال گذشته» نوشت: بر اساس آمارهای وزارت صمت قیمت برخی کالاهای اساسی خوراکی در اسفند ۹۹ نسبت به اسفند ۹۸ افزایشی بین ۴۰ تا ۱۱۳ درصدی داشته است. نکته در این است که بیشترین افزایش‌ها مربوط به کالاهایی مانند برنج، شکر و گوشت مرغ است که مهم‌ترین اقلام سبد مصرفی خانواده‌ها را تشکیل می‌دهند.

مرکز آمار نیز در گزارش هفته گذشته اعلام کرده بود که قیمت ۳۹ قلم از ۵۳ قلم کالای خوراکی منتخب در اسفند سال گذشته، بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای ۴۸/۷ درصدی افزایش قیمت داشته‌اند. در حالی قیمت کالاهای خوراکی طی اسفند ۹۸ تا ۹۹ افزایش‌های چند ده درصدی داشته که نرخ پایه برای حقوق و دستمزد یکسان بوده و دولت نیز بارها از تلاش برای جلوگیری از تداوم روند قیمت‌ها به‌خصوص برای برخی کالاها مانند گوشت، کره، تخم‌مرغ، مرغ و... گفته بود. اما آنچه تا امروز در بازارها دیده می‌شود، نبود مرغ و خالی بودن ویترین مغازه‌ها همچنین موافقت با افزایش قیمت ۴۵۰۰ تومانی است.

روزنامه همشهری نیز در گزارشی با عنوان «شوک دوم قیمت‌ها به بازار» نوشت: مقایسه قیمت‌ها در بازار نشان می‌دهد ظرف یک ماه گذشته در ۲ مقطع، یعنی هم در شب عید و هم در آغاز ماه رمضان، نرخ اقلام خوراکی با افزایش مواجه شده است.

در حالی که هنوز رشد قیمت اقلامی چون گوشت و مرغ و تخم‌مرغ و میوه در ایام عید فراموش نشده، همان تجربه در ماه رمضان هم تکرار شد. در هفته گذشته ستاد تنظیم بازار و مسئولان دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی از افزایش توزیع کالاهای اساسی در ماه‌ رمضان سخن گفتند و اعلام کردند مردم نگران تغییر قیمت کالاها نباشند، اما حالا کمتر کالایی را می‌توان پیدا کرد که قیمت درج‌شده روی آن، برای تولیدات اسفند و فروردین یکسان باشد.

بسیاری از کالاها در طول یک سال گذشته رشد قیمت بیش از ۱۰۰ درصدی را تجربه کردند، حتی کمبود و گرانی برخی اقلام از جمله مرغ، تخم‌مرغ و روغن در مقاطعی از سال، بازار این کالاها را وارد فاز بحرانی کرد؛ بحران‌هایی که اغلب به مشکلات توزیع و واسطه‌گری نسبت داده شد. با این حال با نزدیک شدن به پایان سال، مسئولان از توزیع وسیع کالا، کنترل بازار و ثبات قیمت‌ها گفتند، اما قیمت‌ها در اسفندماه هم سیر صعودی خود را ادامه داد.

گزارش فروردین‌ماه مرکز آمار از متوسط قیمت کالاهای خوراکی در اسفند ۹۹ نشان می‌دهد از ۵۳ قلم خوراکی منتخب که تغییرات قیمتی آنها در مرکز آمار دنبال شده، درصد تغییر سالانه ۳۹ کالا، از نرخ تورم نقطه‌ای کل، یعنی ۴۸/۷ درصد بالاتر بوده است.

کنایه نامزد انتخابات ۹۶ به نامزدهای فاقد سابقه اجرایی/ مجوز روحانی برای پس گرفتن یک ساختمان از دیوان محاسبات

ایران

ادعای گفت‌وگوی مقامات ایران و عربستان در عراق

خبر اول اینکه، روزنامه «فایننشال تایمز» گزارش داد، مقام‌های ارشد ایران و عربستان سعودی برای بهبود روابط دو کشور در بغداد پایتخت عراق مذاکرات مستقیم برگزار کردند.به گزارش فارس این رسانه انگلیسی از ایفای نقش نخست‌وزیر عراق برای آغاز مذاکرات مستقیم بین مقام‌های ارشد ایران و عربستان سعودی در بغداد خبر داد. منابع استنادی فایننشال تایمز مدعی شدند، اولین دور مذاکرات مستقیم عربستان سعودی و ایران در تاریخ نهم آوریل (۲۰ فروردین) انجام شد و به‌گفته یکی از مقام‌ها، این گفت‌وگوها، «مثبت» بودند.بنا بر این گزارش ادعایی، ریاست هیأت سعودی در مذاکرات بیستم فروردین ماه را «خالد بن علی الحمیدان» مدیرکل اداره اطلاعات عمومی برعهده داشت و دور بعدی مذاکرات مستقیم بین ریاض و تهران هم برای هفته آینده برنامه‌ریزی شده است.فایننشال تایمز گزارش داد: «مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق فرایند (مذاکرات مستقیم ادعایی بین عربستان سعودی و ایران) را تسهیل کرده است و الکاظمی ماه گذشته در ریاض با شاهزاده محمد (ولیعهد عربستان سعودی) در این باره گفت‌وگوهایی داشت». یک «مقام مطلع» که نام و هویتش فاش نشده، به این رسانه انگلیسی گفت: «مذاکرات با سرعت به جلو حرکت می‌کند چرا که مذاکرات ایالات متحده در رابطه با توافق هسته‌ای ایران با سرعت در حال حرکت به جلو است و همچنین به خاطر حملات حوثی‌ها به مواضع عربستان سعودی.»فایننشال تایمز در ادامه این گزارش ادعایی خبر داد که «یک مقام ارشد سعودی انجام شدن هرگونه مذاکرات با ایران را تکذیب کرد و دولت‌های ایران و عراق اظهارنظری در این باره نکرده‌اند».به گزارش ادعایی این روزنامه، یک مقام ارشد عراقی و یک دیپلمات خارجی اما تأیید کردند که میان نمایندگان عربستان سعودی و ایران در بغداد مذاکرات مستقیم انجام شده است.

 شناسایی اطلاعات ۲۵۰ حساب جعلی منافقین در توئیتر

خبر دیگر اینکه، به همت بنیاد هابیلیان فهرست بیش از ۲۵۰ حساب کاربری جعلی گروهک تروریستی منافقین در شبکه اجتماعی توئیتر شناسایی و افشا شد. به گزارش ایسنا، واحد رصد سایبری بنیاد هابیلیان که اقدامات گروهک‌های تروریستی ضد ایرانی را رصد و تحلیل می‌کند، دیروز فهرستی شامل ۲۵۶ حساب کاربری گروهک منافقین را با منشأ کشور آلبانی کشف و شناسایی کرد. به گفته هابیلیان صدها صفحه جعلی دیگر وابسته به این گروه در توئیتر فعالیت می‌کنند. سازمان مجاهدین خلق (منافقین) یکی از گروه‌های خشن و تروریستی ضد ایرانی است که برای پیش برد اهداف خود و تبلیغ آنها در میان مخاطبان، از یک ارتش سایبری جعلی گسترده در فضای مجازی بهره می‌برد. آذر ماه سال گذشته، توئیتر حساب کاربری فارسی مریم رجوی سرکرده این گروه را به‌دلیل انتشار مطالب خشونت‌آمیز به مدت سه هفته به حالت تعلیق درآورد و پس از آن نیز دسترسی کاربران به دیگر صفحات این گروه در زبان انگلیسی با محدودیت و هشدار روبه‌رو گردید. فیس‌بوک نیز دو هفته قبل ۳۰۰ حساب کاربری منافقین را به‌دلیل اینکه پس از بررسی آن را مروج خشونت و تروریسم و هدایت شده از یک مزرعه ترول – اردوگاه منافقین – در آلبانی معرفی کرده بود تعطیل کرد.

پشت پرده سیاسی کاری اوکراین در حادثه سقوط هواپیما

دست آخر اینکه،  یک مقام مطلع نزدیک به شورای عالی امنیت ملی گفت: پس از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران، مقامات رسمی این کشور به ایران پیشنهاد دادند که علت حادثه، وجود اشکال فنی در سامانه پدافند هوایی تور ام -۱ روسی اعلام شود و چون ایران این درخواست را به‌دلیل عدم انطباق با واقعیت رخ‌داده، نپذیرفت، اوکراین، مسیر سیاسی کردن پرونده و خارج نمودن آن از روال فنی را در پیش گرفته است. وی در گفت‌وگو با نور نیوز با اشاره به قصد اوکراین برای بهره‌برداری سیاسی از این حادثه تلخ برای تأثیرگذاری هم زمان بر دو رخداد افزود: با توجه به ابهامات رفع نشده در خصوص نقش کیف در هدف قراردادن هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ خطوط هوایی مالزی در سال ۲۰۱۴ میلادی و در میانه درگیری‌های شرق این کشور که به کشته شدن همه ۲۹۸ مسافر این پرواز منجر شد، اوکراین در تلاش بود که با جا انداختن وجود نقص در سامانه پدافندی تور ام-۱ روسی هر دو حادثه را به یک منشأ مرتبط کند و از خود رفع اتهام نماید. این مقام مطلع گفت: دلیل دوم اوکراین برای در پیش گرفتن رفتار سیاسی در قبال این پرونده، درگیری شدید این کشور با مسکو بر سر مالکیت جزیره کریمه است و کیف قصد داشت با انتساب غیر مستقیم حادثه سقوط هواپیما به روس ها به نوعی فشار سیاسی بر مسکو را افزایش دهد.

کنایه نامزد انتخابات ۹۶ به نامزدهای فاقد سابقه اجرایی/ مجوز روحانی برای پس گرفتن یک ساختمان از دیوان محاسبات

خراسان

مجوز روحانی برای پس گرفتن یک ساختمان از دیوان محاسبات
پس از آن که برخی اعضای کابینه با ارسال گزارشی به رئیس جمهور اعلام کردند یکی از ساختمان های دولتی بر خلاف حکم ماده ۶۹ قانون تنظیم مقررات مالی دولت و با نقض تشریفات قانونی، به دیوان محاسبات یکی از استان ها واگذار شده است، بر اساس مجوز روزهای اخیر حجت الاسلام روحانی مقرر شده دیوان محاسبات ظرف سه ماه از زمان ابلاغ، به تخلیه این ملک و تحویل آن به وزارتخانه مربوط اقدام کند. نظارت بر این دستور نیز به معاونت حقوقی رئیس جمهور واگذار شده است.
 
کمک های مردمی را باید در بانک مرکزی نگهداری کنید
یک نهاد مسئول در نامه روزهای اخیر خود خطاب به سازمان ها و ادارات دولتی، به آن ها متذکر شده با توجه به الزامات مندرج در تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۰، تمامی دستگاه های اجرایی موظف اند کلیه حساب های ریالی خود را که منابع آن از طریق کمک های مردمی تامین می شود به بانک مرکزی منتقل کنند و در صورت تمکین نکردن به این دستور قانونی، نگهداری این مبالغ در بانک های دیگر در حکم تصرف غیرقانونی در اموال عمومی تلقی و پیگیری می شود.

 

کنایه نامزد انتخابات ۹۶ به نامزدهای فاقد سابقه اجرایی/ مجوز روحانی برای پس گرفتن یک ساختمان از دیوان محاسبات

آرمان ملی

حمله تازه کریمی به فدراسیون
واریز پاداش ملی‌پوشان فوتسال بانوان مثل تاخیر سه ساله در عدم‌پرداخت آن، حاشیه‌ساز شد. اینکه تیم ملی فوتسال بانوان ایران سه سال پس از قهرمانی در جام ملت‌های آسیا بالاخره توانست به پاداش خود برسد، کاملا خجالت‌آور است اما عجیب‌تر از آن کسر مالیات از پاداش بانوان فوتسالیست‌ است. به این ترتیب از مبلغ ۲۲ میلیونی که باید به هرکدام از آنها برای قهرمانی در فوتسال جام ملت‌های آسیا تعلق می‌گرفت با کسر مالیات، ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به حساب بانوان واریز شد. الحق که روی قبلیارو سفید کردی!

ابتلای ۴ عضو کمیسیون اقتصادی به کرونا
چهار عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به ویروس کرونا مبتلا شدند. آفتاب‌نیوز نوشت: در روزهای گذشته عفت شریعتی نماینده زرند، سمیه محمودی نماینده شهرضا و مهدی طغیانی نماینده اصفهان به کرونا مبتلا شده و در قرنطینه به سر می‌برند. اصغر سلیمی نماینده سمیرم در مجلس نیز به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده است.

خاطره عجیب از سقوط هواپیما
شیث رضایی، در دوران حضور در پرسپولیس همواره حاشیه‌های زیادی داشت. او یک‌بار در پرواز پرسپولیس پشت میکروفن اعلام کرد که هواپیما در آستانه سقوط است! شوخی او باعث شد جو داخلی هواپیما به هم بریزد و مسافران گریه کنند. حتی مامور امنیتی حاضر در هواپیما برخورد تندی با این بازیکن کرد و بعد از پرواز او را به کلانتری منتقل کردند.

افشاگری داوری علیه احمدی‌نژاد
عبدالرضا داوری مشاور رسانه‌ای محمود احمدی‌نژاد، که تا چندی پیش در زمره حلقه اولیه حامیان رئیس دولت نهم و دهم بود، مدتی است دست به افشاگری علیه محمود احمدی‌نژاد و تیم او زده است. داوری بعد از صحبت‌هایش درباره احمدی‌نژاد حالا در توئیتی از فساد مالی بقایی نوشته است. او با هشتگ مستندات و مشاهدات نوشت: «‌مفاسد مالی حمید بقایی، خارج از تراکنش‌های رسمی بانکی و در قالب پول نقد، کارت هدیه و... است و برای آنکه مسیر پول‌هایش لو نرود، نقدینگی‌اش را به نام نوچه‌های تجاری‌اش در بانک‌های مختلف می‌کند».

علی خسروی در ICU بستری شد
علی خسروی، داور پیشکسوت فوتبال ایران در روزهای اخیر به ویروس کرونا مبتلا شده است و شرایط خوبی ندارد. وی از حدود ساعت ۱۵ دوشنبه دچار به‌هم‌ریختگی وضعیت جسمانی شده و به همین دلیل خانواده‌اش خسروی را به بیمارستان شهریار منتقل کرده‌اند. پس از معاینه پزشکان مشخص شده ریه خسروی ۳۵ درصد درگیر شده است و به همین دلیل باید در ICU بستری شود.


کاسبی‌های نیمه تعطیل
با توجه به شروع موج چهارم و افزایش بی‌سابقه آمار مبتلایان به ویروس کرونا، ستاد ملی کرونا محدودیتی برای فعالیت اصناف غیر ضروری اعلام کرده است. بر این اساس در شهرهایی که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند از زمان اعلام وضعیت قرمز، مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ تعطیل خواهند بود و تنها مشاغل سطح یک مجاز به فعالیت خواهند بود. تهران نیز به دلیل قرارگیری در وضعیت قرمز مشمول این تعطیلی‌ها است. با وجود تصمیمات اتخاذ شده در این خصوص، بالاجبار بعضی از کسبه برای کسب روزی با کرکره های نیمه باز مشغول به کار هستند.

تکذیب خودکشی ۸۴ تهرانی در یک روز
 رئیس اورژانس اجتماعی کشور در واکنش به خبری مبنی بر اینکه ۸۴ تهرانی از ساعت ۷ و۳۰ دقیقه پنجشنبه ۲۶ فروردین تا ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه روز جمعه ۲۷ فروردین در نقاط مختلف تهران اقدام به خودکشی کردند، گفت: این خبر را تکذیب می‌کنیم. چنین موضوعی صحت ندارد. محمود علیگو افزود: آمار تماس‌های اورژانس اجتماعی ما از اول فروردین تاکنون کمتر از ۸۰ مورد بوده است.

عذرخواهی فرماندار آبادان
فرماندار ویژه آبادان اظهار داشت: وقتی برای من قطعی شود که کسانی از شورای شهر از واکسن پاکبانان استفاده کرده اند و اسامی آن‌ها به من اعلام شود، ضمن اعلام اسامی در رسانه‌ها، قطعا با آنان برخورد می‌شود. زین العابدین موسوی استفاده امام جمعه آبادان از واکسن را تکذیب کرد و افزود: بسیار گله‌مند هستم که امام جمعه خدوم شهرمان را مورد تهمت قرار دادند و این امر به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

کنایه آشنا به حسن عباسی و رائفی پور
حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس جمهوری در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «‏پیشنهاد می‌کنم آقایان ‎حسن عباسی و ‎علی‌اکبر رائفی‌پور -در کنار دیگر عزیزان- نامزدی خود را در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کنند. این پیشنهاد ناشی از ادعای جامعیت، ابراز نظرات انتقادی نسبت به همه جناح‌های دیگر، ارایه دیدگاه های رادیکال، توان سازماندهی و طرفداران پرهیجان ایشان است.»

زمان معرفی نامزدها به جبهه اصلاحات
یک عضو جبهه اصلاحات ایران درباره سازوکار انتخاب نامزد اصلاح‌طلبان در جبهه اصلاحات، اظهار کرد: نامزدها با حداقل نظر یک سوم اعضای حقیقی و حقوقی جبهه معرفی شده و در فرایندی برنامه های آنها بررسی می‌شود و در نهایت با رای دو سوم اعضای جبهه اصلاحات، نامزد نهایی مشخص خواهد شد. جواد امام افزود: در حال حاضر آیین نامه های جبهه اصلاحات در حال تکمیل است و احتمالا از هفته آینده فرایند معرفی نامزدها به جبهه اصلاحات آغاز می‌شود.

جزئیاتی از نحوه فرار متهم خرابکاری نطنز
رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی مجلس از فرار متهم حادثه نطنز از طریق مرزهای هوایی کشور خبر داد. تصویر عامل خرابکاری اخیر در مجمع غنی سازی نطنز برای اولین بار روز شنبه از بخش خبری ساعت ۱۴ شبکه اول سیما منتشر شد. وزارت اطلاعات نام این فرد را رضا کریمی اعلام کرد و گفت او پیش از حادثه نطنز از کشور خارج شده است.ابراهیم عزیزی، رئیس کمیته امنیت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در همین رابطه گفته که متهم این ماجرا از طریق مرزهای هوایی کشور فرار کرده است.

تجمع بازنشستگان در چند شهرستان‌
بازنشستگان تامین اجتماعی در چند شهرستان از جمله تهران و اصفهان مقابل سازمان و ادارات تامین اجتماعی تجمع کردند. معترضان خواستار اجرای صحیح و دقیق مواد ۱۱۱ و ۹۶ قانون تامین اجتماعی هستند تا مستمری هایشان متناسب با میزان تورم افزایش یابد. بازنشستگان همچنین خواهان مشخص شدن میزان افزایش مستمری ناشی از متناسب‌سازی در سال ۱۴۰۰ و اعلام فرمول اجرای آن هستند.

 

انتهای پیام/ک

نظر شما