شناسهٔ خبر: 46713085 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ملازهی: کلید مشارکت طالبان در نشست استانبول، حضور پاکستان است

فاطمه خوش نیت

یک کارشناس مسائل شبه قاره با اشاره به نشست استانبول، تاکید بر این که اگر پاکستان جدی‌تر وارد مذاکرات شوند امکان این که طالبان هم حضور یابند زیاد است، گفت: آنچه در استانبول مدنظر است پذیرش صلح از سوی طالبان می باشد در حالی که طالبان به دنبال به دست گرفتن تمامی قدرت است.

صاحب‌خبر -

پیرمحمد ملازهی در گفت وگو با ایسنا، در خصوص برگزاری نشست استانبول به منظور پیگیری روند صلح افغانستان و این که طالبان در این نشست حضور پیدا می کنند، گفت: حرف طالبان این است تا زمانی که نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان خارج نشده‌اند در هیچ نشستی شرکت نمی کنند. نشستی هم که قرار است برگزار شود و اکنون برای 10 روز به تعویق افتاده در آن کشورهای منطقه‌ای اعم از ایران، پاکستان، ترکیه و همچنین در حوزه بین المللی روسیه، آمریکا و چین حضور دارند. 

این کارشناس مسائل شبه قاره تصریح کرد: در واقع شرایط برای این که نشست استانبول جدی تر از دوحه برگزار شود، وجود دارد. البته طالبان از وضعیتی که ممکن است در استانبول پیش آید نگرانی هایی هم دارند زیرا آنها خودشان را در موضع مسلط هم در ابعاد نظامی و هم سیاسی می بینند. این کارشناس مسائل شبه قاره همچنین بیان کرد: آنچه در استانبول مدنظر است این است که طالبان صلح را بپذیرند در حالی که طالبان به دنبال این هستند تا تمام قدرت را به دست آورند چه در حوزه سیاسی و چه نظامی لذا تهدید کردند اگر چنین نشود متوسل به زور شده و کابل را تصرف می کنند. 

ملازهی خاطر نشان کرد: برهمین اساس به نظر می رسد بایدن رییس جمهور آمریکا حرکتی را انجام داده و اعلام کرده که در یک بازه زمانی مشخص نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان خارج می شوند، اما طالبان تا اینجا همچنان بر موضع خود ایستادگی می کنند. 

وی با اشاره به تماس اردوغان با نخست وزیر پاکستان اظهار کرد: اینها در تلاش هستند تا طالبان را تشویق کنند تا در مذاکرات حضور داشته باشند برای همین هم نشست را به تعویق انداختند تا در این فرصت شرایط را برای حضور طالبان فراهم کنند. 

این کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: در واقع کلید حل مساله پاکستان است. اگر جدی باشند طالبان هم برای مذاکره می آیند اما اگر سیاست دوگانه ای داشته باشند امکان حضور طالبان ضعیف است. پاکستان تمامی امکانات آموزشی و نظامی را دارند و اگر جدی تر وارد این موضوع شوند ممکن است طالبان هم در مذاکرات حضور یابند. 

ملازهی همچنین اظهار کرد: البته دولت افغانستان هم طرحی ارائه داده که دولت موقت صلح را به وجود بیاورد و در مدت شش ماه انتخابات برگزار شود و هرکسی برنده شد انتخابات را در دست بگیرد، اما باید دید که طالبان حاضر هستند در انتخابات شرکت کنند؟ بنابراین اکنون چیزی مشخص نیست و نیاز به زمان دارد تا مشخص شود که طالبان در انتخابات شرکت می کنند یا خیر.
انتهای پیام 

نظر شما