شناسهٔ خبر: 46710628 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

در دیدار ظریف و وزیرخارجه صربستان چه گذشت؟

در سفر وزیر خارجه صربستان به تهران ، یادداشت تفاهم همکاری بین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه صربستان توسط محمدجواد ظریف و نیکلا ساکوویچ وزرای امور خارجه دو کشور به امضا رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، وزرای خارجه ایران و صربستان امروز در تهران ضمن بررسی مناسبات دوجانبه، درباره تحریم های آمریکا و اقدامات دو کشور در حوزه واکسن و مبارزه با کرونا گفت و گو کردند.

«نیکلا سلاکوویچ» وزیر امور خارجه صربستان که برای دیدار و گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده، عصر امروز (شنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و در خصوص موضوعات مورد علاقه دو کشور به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.

ظریف در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی دو کشور و همچنین جایگاه مهم حوزه بالکان از دیدگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، بر حفظ، تداوم و توسعه همکاری های دو کشور در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی با بهره گیری از سازوکارهای ابتکاری و خلاقانه تاکید کرد. 

وزیر امور خارجه کشورمان به ظرفیت های موجود در حوزه روابط اقتصادی دو کشور اشاره و توسعه همکاری ها در بخش اقتصادی روابط را مورد تاکید قرار داد.

نیکلا سلاکوویچ وزیر امور خارجه صربستان نیز در این دیدار به ظرفیت‌های موجود در روابط دو کشور بویژه در حوزه های اقتصادی و صنایع اشاره کرد و امضای سند همکاری وزارتخانه های امور خارجه دو کشور را برای آینده همکاری ها مفید ارزیابی کرد.   

تاکید بر اهمیت برگزاری نشست شانزدهم کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور به منظور توسعه و گسترش همکاری ها به خصوص در حوزه اقتصادی، مسائل مربوط به تحریم های یکجانبه و ظالمانه ایالات متحده آمریکا، مسائل منطقه ای اعم از حوزه بالکان و مناطق پیرامونی کشورمان و همکاری‌های دو کشور در مجامع بین المللی،  اقدامات دو کشور در حوزه واکسن و مبارزه با کرونا از دیگر موضوعات مورد گفتگو و تبادل نظر وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و صربستان در این دیدار بود.

در سفر وزیر خارجه صربستان به تهران ، یادداشت تفاهم همکاری بین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه صربستان توسط محمدجواد ظریف و نیکلا ساکوویچ وزرای امور خارجه دو کشور به امضا رسید.

این تفاهم نامه در خصوص توسعه دوستی و همکاری بین طرفین، بر پایه اصول برابری، حاکمیت، تمامیت ارضی، عدم مداخله در امور داخلی، احترام متقابل و منافع مشترک است. 

برگزاری جلسات ادواری، رایزنی های دو کشور پیرامون مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی و نیز تاکید بر لزوم حل و فصل بحرانهای منطقه ای و بین المللی از طریق سیاسی، مسالمت آمیز و دیپلماتیک از جمله نکات مندرج در این سند است.

نظر شما