شناسهٔ خبر: 46089178 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

یک داروی تجربی خوراکی ممکن است به بیماران کرونای بستری نشده کمک کند

شرکت داروسازی امریکایی مرک اعلام کرد یک داروی تجربی ضد ویروسی ساخت این شرکت باعث کاهش میزان کروناویروس‌های واگیر در میان افراد در مراحل اولیه بیماری کوید-۱۹ شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یواس‌تودی این داروی خوراکی به نام «مولناپیراویر» (molnupiravir) که شرکت مرک درهمکاری با شرکت زیست‌فناوری «ریجبک بیوتراپیوتیکز» در حال ساخت آن است در بیش از ۲۰۰ بیمار کووید-۱۹ بستری‌نشده آزمایش شد و بیماران دریافت‌کننده این دارو نسبت به گروه دارونما کاهش سریع‌تری در میزان ویروس واگیر نشان دادند.

دکتر ویلیام فیشر، سرپرست این بررسی و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی در بیانیه‌ای گفت اگر «بررسی‌های دیگر همین این یافته‌ها را تایید کنند، می‌توان آن را امیدبخش دانست.»

به گفته شرکت مرک، مولناپیرواویر یک داروی از نوع «آنالوگ ریبونوکلئوزید» است که تکثیر چندین ویروس دارای ماده ژنتیکی RNA از جمله کروناویروس جدید با نام علمی «سارس-کوو-۲» را مهار می‌کند.

این شرکت می‌گوید بررسی‌ها نشان داده‌اند که این دارو در چندین مدل سارس-کوو-۲ از جمله برای پروفیلاکسی (درمان پیشگیرانه)، درمان و پیشگیری از سرایت موثر است.

به گفت مرک این دارو اثربخشی مشابهی در کروناویروس عامل سارس یا نشانگان شدید حاد تنفسی (سارس-کوو-۱) و نشانگان تنفسی خاورمیانه (مرس) دارد.

برچسب‌ها:

نظر شما