شناسهٔ خبر: 45958569 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

ایران در زمینه میزان مقالات برتر در رتبه ۱۲ دنیا قرار دارد میزان پرداخت شهریه برای دانشجویان خانواده‌های شاهد و ایثارگر به چه صورت است

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: در سال‌های اخیر تمرکز اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر کیفیت مقالات بوده است که در این زمینه نیز کشور در دنیا به جمع پیشتازان پیوسته است. تغییر نام در شناسنامه شرایط قانونی خاص خود را دارد که متقاضیان با توجه به این شرایط می‌توانند برای تغییر اسم خود در شناسنامه اقدام کنند. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد توضیح داده‌اند.

صاحب‌خبر -
غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در گفت و گو با میزان در خصوص پایان‌نامه‌هایی که نوشته می‌شوند و اینکه آیا ضرورت‌های پژوهشی کشور را رفع می‌کنند، گفت: بخشی از پایان نامه‌ها و رساله‌ها در کشور مطابق با نیاز تعریف می‌شوند. البته باید میزان انتظار از یک پایان نامه یا رساله برای رفع نیاز‌های کشور را منطقی نمود.

وی ادامه داد: در این زمینه به دلیل ساختار تحصیلات تکمیلی در کشور و نحو جذب دانشجویان در مقطع دکتری و ارشد هنوز با شاخص‌های مطلوب فاصله داریم.
 
رحیمی ادامه داد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال اخیر تلاش جدی را برای اتصال این پایان نامه‌ها و رساله‌ها به نیاز‌های کشور آغاز کرده است. در خروجی‌های علمی حاصل از مقالات مانند مقالات به استاندارد‌های بین المللی نزدیک شدیم، ولی در کاربردی سازی آن هنوز نیاز به کار داریم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در خصوص اینکه علم در کشور ما در چه سطحی است، اظهار کرد: شتاب توسعه علمی کشور در ۴۰ سال اخیر در دنیا کم نظیر است هم اکنون کشور رتبه ۱۵ در تولید مستندات علمی را در دو پایگاه معتبر wos و scopus در اختیار دارد و از لحاظ میزان مقالات برتر نیز رتبه کشور ۱۲ در دنیا است. هم اکنون چند سالی است که از لحاظ کمیت کشور در رتبه مناسبی قرار گرفته است و با اینکه کشور ما ۱ درصد جمعیت دنیا را در اختیار دارد بیش از ۲ درصد تولید مستندات علمی دنیا را در اختیار دارد.
 
کیفیت مقالات را به استانداردهای جهانی رسانده ایم

رحیمی در خصوص این سوال که آیا توانستیم از نظر علمی به استاندارد‌های جهانی برسیم، بیان کرد: در سال‌های اخیر تمرکز اصلی وزارت عتف بر کیفیت مقالات بوده است که در این زمینه نیز کشور در دنیا به جمع پیشتازان پیوسته است. البته این بدان معنی نیست که الان در قله قرار داریم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: محققان و دانشگاه‌های کشور بایستی با شتاب بالا فاصله خود با قله‌های علمی را کم کنند. به ویژه در حوزه علوم انسانی کشور بایستی توانمندی‌های علمی خود را در عرصه بین المللی عرضه نماید. هم اکنون کشور در حوزه تولید مستندات علمی بین المللی در بخش علوم انسانی نیازمند کار بیشتر هستیم.

بیشتر بخوانید:

میزان پرداخت شهریه برای دانشجویان خانواده‌های شاهد و ایثارگر به چه صورت است


انتهای پیام/

نظر شما