شناسهٔ خبر: 45869702 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان ساتبا اعلام کرد:

وجود ۱۵ هزار مگاوات انرژی قابل استحصال بادی در کشور

تهران - ایرنا - رییس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق ایران گفت: ۱۵ هزار مگاوات انرژی قابل استحصال بادی در کشور وجود دارد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو،  "محمد ساتکین" صبح امروز در پیامی ویدئویی به بیست و پنجمین همایش ملی- منطقه‌ای انجمن متخصصان محیط زیست افزود: در مرز ایران و افغانستان یکی از بزرگ‌ترین حوزه‌های بادخیز جهان با ضریب ظرفیت بیش از ۴۰ درصد قرار دارد که یکی از امیدهای آینده برای توسعه منابع تجدیدپذیر در کشور است.

وی با بیان اینکه محیط‌زیست یکی از مقوله‌های حیاتی برای ادامه زندگی بشر است، ادامه داد: اهمیت تغییر اقلیم به گونه‌ای است که در دهۀ ۱۹۸۰ به عنوان یک مقوله سیاسی مطرح شد و کشورهای جهان با ایجاد هیات بین دولتی تغییر اقلیم( IPCC )و همچنین تأسیس کنوانسیون تغییر اقلیم عزم خود را جزم کردند تا به‌صورت جهانی و منسجم به این مقوله بپردازند.

معاون وزیر نیرو در ادامه ایجاد منابع جدید انرژی در کشورهای صنعتی در چهارچوب توسعه پایدار را یکی از راهکارهای مؤثربرای کاهش گازهای گل‌خانه‌ای و کنترل دمای محیط‌زیست دانست و خاطرنشان کرد: مطالعات نشان می‌دهد انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۳۰ به بیش از رقم هزار و ۹۲۰ میلیون تن برسد و بر همین اساس انسجام بین‌المللی در تلاش است تا این روند رو به افزایش را کاهش دهد. 

رئیس سازمان ساتبا خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر سهم ایران در تولید گازهای گلخانه‌ای به دلیل رشد میزان مصرف انرژی به طور قابل توجهی افزایش یافته به گونه‌ای که در سال ۲۰۱۵، ایران به همراه کشورهایی نظیر چین، هند، آمریکا، کانادا، روسیه و ژاپن در زمره ۱۰ کشور اول جهان در انتشار گاز دی اکسید کربن بوده است.

ساتکین با اشاره به تلاش ایران برای استفاده بهینه از منابع انرژی‌های فسیلی و ارتقای میزان بهره‌برداری از منابع متنوع انرژی‌های تجدیدپذیر افزود: هر مگاوات ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر حداقل دو هزار و ۲۰۰ مگاوات ساعت برق در سال تولید می‌کند که این امر موجب کاهش تولید یک هزار و ۴۹۱ تن  CO۲،۶.۷  تن SO۲ و ۵.۶ تن NOx خواهد شد.  

وی ادامه داد: تولید برق از هر مگاوات نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر همچنین به‌طور متوسط موجب صرفه‌جویی سالانه ۹۰۰ هزار مترمکعب گاز طبیعی و جلوگیری از انتشار تولید دو هزار و ۶۰۰ تن آلاینده‌های زیست محیطی در سال می‌شود.

معاون وزیر نیرو نتایج مطالعات جهانی کاهش انتشار ۳۲۰ میلیون تن معادل دی‌اکسیدکربن در سال ۲۰۱۰ را از نتایج توسعه بکارگیری منابع تجدیدپذیر از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ عنوان کرد و ادامه داد: با  توسعه حدود ۶ میلیون و ۵۸۶ هزار گیگاوات ساعت برق تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۸، کاهش انتشار به بیش از ۳ هزارمیلیون تن معادل دی‌اکسیدکربن در سال ۲۰۲۰ افزایش خواهد یافت.

وی گفت: پتانسیل‌های فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه منابع بادی و خورشیدی در کشوروجود دارد.

معاون وزیر نیرو  بر ادامه‌دار بودن همراهی ساتبا با روند جهانی در کاهش گازهای گلخانه‌ای و تلاش این سازمان برای استفاده از ظرفیت‌های موجود در راستای اهداف توسعه پایدار و کمک به محیط‌زیست تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، کشورهای آسیا-اقیانوسیه که از دیرباز به سوخت‌های فسیلی وابسته بوده‌اند، در حال حاضر با هدف تامین نیاز رو به رشد انرژی از جمله برق در این منطقه، بیش از پیش به سوی استفاده از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر روی آورده‌اند.

برچسب‌ها:

نظر شما