شناسهٔ خبر: 45865162 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ساخت و ساز در قم با رکود مواجه نیست

مقومی گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه در موضوع ساخت و ساز در قم رشد قابل توجهی داشتیم و مانند برخی از استان‌ها با رکود مواجه نبودیم.

صاحب‌خبر -
گروه قم قم
تاریخ انتشار ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ ۱۵:۴۲
کد خبر ۷۶۷۵۹۰۱
دانلود PDF

مقومی گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه در موضوع ساخت و ساز در قم رشد قابل توجهی داشتیم و مانند برخی از استان‌ها با رکود مواجه نبودیم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،امین مقومی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم در خصوص آمار امسال ساخت و ساز در قم گفت: مرجع رسمی ارائه آمار ساخت و سازها، شهرداری‌ها به عنوان صادر کننده پروانه هستند، ولی چون در برخی حوزه‌ها در زمان صدور پایان کار اضافه بنا و کاهش بنا را ثبت می‌کنیم آن هم جز متراژ ماست بر همین اساس آمار ساخت و ساز در استان از رشد برخوردار می‌باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم همچنین در پاسخ به سئوال دیگری در مورد تعرفه بهای خدمات نظام مهندسی نیز گفت: فرمولی که برای محاسبه تعرفه خدمات نظام مهندسی استفاده می‌کنیم این است که درصدی از هزینه ساخت و ساز را که شورای مرکزی و همچنین وزارت راه و شهرسازی ابلاغ می‌کنند به عنوان تعرفه در نظر گرفته می‌شود.

مقومی اضافه کرد: کار‌های حمایتی در حوزه مربوط به مسکن محرومان و همچنین مواردی مثل حسینیه‌ها و مساجد نیز در تعرفه ساخت و ساز‌ها مدنظر قرار می‌گیرد، اما به هر حال هزینه ساخت‌ها مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی رقم می‌خورد.

رئیس نظام مهندسی قم در ادامه تصریح کرد: حدود ۴.۱۷ صدم درصد تا پنج درصد از هزینه ساخت و ساز ابلاغی به نظام مهندسی استان باید مبنای تعرفه باشد که با توجه به اختیاری که به هیات چهار نفره داده می‌شود معمولا متناسب با شرایط استان کاهش می‌یابد، هزینه ساختی که معمولا به نظام مهندسی ابلاغ می‌شود از آن هزینه‌ای که در بازار است پایین‌تر می‌باشد.

او تصریح کرد: یکی از گلایه‌هایی که همیشه جامعه مهندسان دارند و ما نیز به آن معتقد هستیم این است که تعرفه ساخت و ساز‌ها واقعی نیست یعنی آن شرح خدمات و مسئولیت‌های سنگینی که به عهده مهندسان طراح، ناظر و یا مجری است را پوشش نمی‌دهد.

مقومی با بیان اینکه درصدی از تعرفه ساخت و ساز‌ها با تصمیم‌های استانی مشخص می‌شود گفت: در ابتدای سال ۹۹ کمتر از ۲۰ درصد افزایش تعرفه ساخت و ساز را در قم شاهد بودیم به دلیل اینکه هزینه‌ای که ابلاغ شد نیز در همین حد بود.

او افزود: فارغ از چند ماهی که وضعیت رکود را در ساخت و ساز‌ها داشتیم، به خودی خود آمار ساخت و ساز‌ها و همچنین هزینه ساخت و ساز‌ها نسبت به سال قبل رشد قابل توجهی داشته است.

رئیس نظام مهندسی قم در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوالی مبنی بر اقدام‌های صورت گرفته برای حل مشکل بیکاری مهندسان ساختمان استان گفت: نظام مهندسی متولی اشتغال برای مهندسان نیست و اشتغالزایی نیز جز وظایف قانونی این سازمان تعریف نشده است.

مقومی همچنین تعمیر و نگهداری و شرکت‌های مرتبط با این موضوع را نیز از موارد موثر در اشتغال مهندسان ساختمان استان ذکر کرد و یادآور شد: با توجه به رشد آپارتمان نشینی در قم ضرورت تعمیر و نگهداری نه فقط برای وسایل و تجهیزاتی مانند بالابر بلکه برای بخش دیگر ساختمان نیز حائز اهمیت است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم  مجری ذیصلاح را از جمله موضوع‌هایی که به اشتغال مهندسان ساختمان کمک می‌کند دانست و گفت: مجری ذیصلاح باید به صورت تمام وقت در کارگاه حضور داشته باشد از این رو یکی از زمینه‌های ایجاد اشتغال به شمار می‌آید.

مقومی افزود: در بحث مقررات ملی ساختمان مثلا در حوزه گاز نیاز است که تاسیسات مربوطه در هر دوره زمانی بازرسی شود و در راستای تفاهم نامه‌هایی که با دستگاه‌های مختلف داشتیم نیز تلاش می‌کنیم از این ظرفیت استفاده شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان کرد: برخی دلال‌ها و اشخاص فاقد صلاحیت تحت عنوان سرمایه گذار، مسائل مربوط به ساخت و ساز را پیگیری می کنند، اما اگر از ظرفیت بومی قم بهره لازم گرفته شود قطعا بحث اشتغال مهندسان ساختمانی این استان تقویت خواهد شد.

انتهای پیام/ح

نظر شما