شناسهٔ خبر: 45359739 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رئیس اتاق ایران و قزاقستان عنوان کرد:

ظرفیت بالای اوراسیا برای صادرات مصالح ساختمانی ایرانی

برهان محمودی

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و قزاقستان گفت: اوراسیا برای صادرات مصالح ساختمانی ایرانی از ظرفیت بالایی برخوردار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد چوپانی در پنل صدور خدمات فنی و مهندسی همایش روابط اقتصادی ایران و اوراسیا با بیان اینکه برخی فعالان عمرانی استان گلستان برای صادرات خدمات فنی و مهندسی و اجرای پروژه‌های عمرانی به ترکمنستان رفته بودند ولی به دلیل تحریم‌ها موفق به دریافت هزینه اجرای این پروژه‌ها نشدند گفت: این در حالی است که در سایر کشورها، دولت‌ها پای قراردادهای صادرات خدمات فنی و مهندسی قرار می‌گیرند و از شرکت‌های فعال در این زمین حمایت کرده و همچنین بازگشت اصل و سود سرمایه آنها را ضمانت می‌کنند.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت: همواره مطرح می‌شود که ایرانی‌ها در ترکیه اقدام به خرید مسکن می‌کنند اما برخی از این خریداران، فعالان اقتصادی هستند که در ترکیه خانه می خرند تا بتوانند از ترکیه تابعیت بگیرند و با استفاده از تابعیت این کشور اقدام به سرمایه گذاری در پروژه‌های عمرانی کشورهای اوراسیا کنند.

در ادامه این پنل امیر عابدی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و قزاقستان با تاکید بر اینکه در حوزه صادرات مصالح ساختمانی شامل کاشی و سرامیک، شیشه، سیم و کابل، سنگ و سیمان به کشورهای CIS و اتحادیه اوراسیا ظرفیت بالایی داریم، تأکید کرد: در حال حاضر کشور ما ۳۰ درصد مازاد تولید کاشی و سرامیک دارد. این در حالی است که تعرفه صادرات کاشی و سرامیک به قزاقستان صفر شده ولی فعالان اقتصادی ایرانی از آن آگاه نیستند.

عابدی افزود: وزارت امورخارجه و دستگاه دیپلماسی ما قرار نیست در مبادلات اقتصادی مداخله کنند بلکه تسهیل کننده امضای قراردادها هستند.

این فعال اقتصادی مهمترین رقیب ما برای سرمایه گذاری در ترکیه است که اقدام به لغو ویزا میان این دو کشور کرده، همچنین شعب بانکی در قزاقستان تأسیس و پرواز روزانه به این کشور برقرار کرده است.

همچنین توانست با حمایت از آذربایجان در جنگ قره باغ، مشکل لجستیک خود به قزاقستان را از خاک این کشور برطرف کند اما ما نه تنها مشکل روادید با قزاقستان داریم بلکه پرواز مستقیم با این کشور نداشته حال اینکه مزیت تردد خط مستقیم دریایی با این کشور را داریم.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و قزاقستان با تاکید بر اینکه مزیت‌های زیادی در حوزه خدمات فنی – مهندسی، آب، انرژی و برق داریم، گفت: شرکت‌های فنی- مهندسی ما باید در قزاقستان شرکت ثبت کنند تا بتوانند در مناقصات پروژه‌های عمرانی این کشور مشارکت داشته و از ظرفیت‌های دریافت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی بهره مند شوند.

به گفته عابدی، قزاقستان پردرآمدترین کشور آسیای میانه بوده و می‌تواند بازار نخست ما در منطقه CIS باشد.

نظر شما