شناسهٔ خبر: 44418791 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تنها راه نجات تبریز انتقال آب از ارس است/تامین آب بر عهده اداره آب منطقه‌ای است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان‌شرقی گفت: تنها راه نجات تبریز انتقال آب از ارس به تبریز است و البته در کنار آن باید فرهنگ مصرف بهینه در بین مردم جا بیافتد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علیرضا ایمانلو امروز در نشست خبری اظهار داشت: 3 میلیون نفر آب شهری و ۸۵۰ هزار نفر آب روستایی و در مجموع برای ۴ میلیون ارائه خدمات از طریق شرکت آب و فاضلاب استان ارائه می‌شود. 

وی با بیان اینکه تامین آب محدود به منطقه است و همانند گاز و برق نیست که از سایر نقاط کشور منتقل شود، گفت: با توجه به کاهش بارش‌ها و استفاده بیش از حد، افزایش جمعیت، مهاجرت با کاهش کیفیت روبه‌رو می‌شویم. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان افزود: بعد از پایان سال‌جاری در کل استان یک بررسی بحرانی انجام می‌گیرد تا به تبع آن برای سال آینده مشکلات کم آبی نداشته باشیم. 

زنگ هشدار کم آبی در تبریز/ افزایش 40 درصدی مصرف آب در کرونا

وی با تاکید بر اینکه بعد از شیوع کرونا با افزایش زیاد مصرف آب روبه‌رو شده‌ایم، یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود تا هر سال چهار درصد افزایش انشعاب و تولید داشته باشیم ولی به خاطر کرونا این افزایش آب تا ۴۰ درصد افزایش روبه‌رو شد. 

ایمانلو خاطرنشان کرد: از سال ۹۴ زنگ هشدار مشکل آب در تبریز به صدا در آمد. 

وی با تاکید بر اینکه ۷۵ درصد تامین آب بر عهده اداره آب منطقه‌ای است و ما وظیفه توزیع را داریم، بیان داشت: آب ارزشمندترین عطیه الهی و مهم‌ترین عامل تداوم حیات موجودات زنده و رکن اصلی توسعه پایدار است و فقدان یا کمبود این مایع حیات‌بخش موجب اختلال در زندگی شهروندان و بروز نابسامانی‌های فراوان می‌شود از این رو  درست مصرف کردن و صرفه جویی در مصرف آن ضروری است.

ایمانلو تصریح کرد: صرفه جویی در مصرف آب ، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای حفاظت از منابع آبی است و موثرترین راه مدیریت مصرف و صرفه جویی آب توسط همه مردم است، همه می دانند که اگر هر مشترک بتواند نقشی هرچند اندک در صرفه جویی آب ایفا کند، با توجه به تعداد زیاد مشترکان، درنهایت مقدار زیادی آب صرفه جویی خواهد شد.


ضرورت انتقال آب ارس به تبریز

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: انتقال آب ارس به تبریز یکی از مطالبات اصلی استان است که مسوولان استانی پیگیر شدند ولی انتظار داریم تا در بازه سه ساله این آب به تبریز منتقل شود. 

وی ادامه داد: تراکم، مشکلات کوچه، ساخت غیرمجاز و غیره در مناطق حاشیه‌نشین منجر شده بود تا فشار آب کم شود ولی با تلاش شبانه‌روزی این مشکل را حل کنیم.

ایمانلو متذکر شو: در کوتاه‌مدت به دنبال حفر ۳۰ چاه هستیم که هفت مورد از آنها ایجاد شده است.

بهره برداری از فاز دوم تصفیه‌خانه تبریز

وی با اشاره بر اینکه ۸۶ درصد تبریز دارای شبکه فاضلاب است، افزود: بزرگترین تصفیه‌خانه در تبریز در حال اجراست که تا حداکثر خردادماه سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید به‌طوریکه با اجرای این طرح تا ۱۵ سال آینده هیچ مشکلی از بابت فاضلاب نداشته باشیم. 

ایمانلو خاطرنشان کرد: جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب با هدف سالم‌سازی محیط زیست شهری، افزایش سطح بهداشت عمومی، محیطی و منطقه‌ای، ممانعت از آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی و محیط زیست از محل فاضلاب‌های شهری، استفاده از کود آلی استاندارد تولید شده در کشاورزی منطقه و تامین ظرفیت تصفیه و انتقال بخش عمده فاضلاب جمع‌آوری شده سطح شهر تبریز از دیگر اهداف ایجاد مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلان‌شهر تبریز است.

ایمانلو ابراز کرد: یکی از اهداف مهم اجرای مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلان‌شهر تبریز استفاده از پساب تولیدی به‌عنوان تامین‌کننده بخشی از آب مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه بوده که ان‌شاءالله در صورت اختصاص اعتبارات لازم و به موقع، بتوانیم قسمت مایع آن را که تامین‌کننده بخشی از منابع آبی دریاچه ارومیه می‌باشد به بهره‌برداری برسانیم.

وی افزود: مدول دوم تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب تبریز  طرح به‌عنوان بزرگترین تصفیه‌خانه فاضلاب در حال احداث کشور به ظرفیت یک‌میلیون نفر اجرا می‌شود.

ایمانلو، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در خصوص طرح تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز گفت: مدول اول تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز در سال 80 برای جمعیت 600 هزار نفری احداث شد اما با توجه به جمعیت یک‌میلیون و 600 هزار نفری کلان‌شهر تبریز تکمیل این طرح ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تبریز در مورد فرآیند تصفیه طرح مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز، اذعان داشت: فرآیند اجرای این طرح از نوع فرآیندهای حذف مواد آلی با قابلیت حذف ازت و فسفر بوده و با توجه به مرحله‌ای بودن سیستم توزیع فاضلاب در واحد بیولوژیکی، یکی از پیشرفته‌ترین و کارآمدترین فرآیندهای به روز تصفیه فاضلاب شهری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان متذکر شد: تنها راه نجات تبریز انتقال آب از ارس به تبریز است و البته در کنار آن باید فرهنگ مصرف بهینه در بین مردم جا بیافتد. 

انتهای پیام/۶۰۰۲۷/س

نظر شما