شناسهٔ خبر: 44310850 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

با وضعیت نارنجی،

جزییات محدودیت‌های جدید کرونا در یزد اعلام شد

یزد - ایرنا - استاندار یزد با اشاره به اعلام محدودیت‌های جدید برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا گفت: با توجه به اینکه وضعیت استان از قرمز به نارنجی تغییر پیدا کرده است، گشایش‌هایی را از هفته آینده در فعالیت اصناف شاهد هستیم.

صاحب‌خبر -

محمدعلی طالبی پنجشنبه شب در گفت و گو با ایرنا و قدردانی از همکاری مردم، اصناف و کسبه افزود: اصناف و مشاغل ضروری شامل نانوایی، لبنیاتی، مواد پروتئینی، برنج فروشی و مراکز عرضه حبوبات، میوه و تره بار، عطاری ، خواربار، تجهیزات پزشکی، فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای فقط بخش ارزاق عمومی، رستوران‌ها و فست فودها به صورت بیرون بر تا ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه شب مجاز به فعالیت است.

رییس ستاد پیشگیری از مقابله با کرونا دریزد ادامه داد: مسوولان سایر اصناف تا ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه مجاز به فعالیت هستند و پس از این ساعت باید مراکز کسب و کار خود را تعطیل کنند.

طالبی از تعطیلی سایر مشاغل گروه سه و چهار در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: قهوه خانه ها، چایخانه ها، بوستان‌ها و مراکز تفریحی، رستوران‌ها به صورت حضوری تعطیل است، آموزش حضوری مدارس، دانشگاه ها، آموزشگاه‌های خصوصی، موسسات آموزش عالی و حوزه‌های علمیه نیز همچنان تعطیل است.

استاندار یزد با اشاره به تغییر رویکرد در اداره ها گفت: اداره های ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با ماموریت‌های اساسی و مدیریت شهری با تشخیص بالاترین مقام دستگاه اجرایی می‌تواند نسبت به کاهش حضور یک سوم از نیروها اقدام و فعالیت خود را با حضور دو سوم نیروها ادامه دهد.

وی افزود: فعالیت در سایر اداره ها و دستگاه‌ها باید با حضور یک دوم نیروها با تشخیص مدیریت استانی انجام شود.

طالبی ادامه داد: برگزاری جلسه های ادارای تا سقف ۲۰ نفر با رعایت فاصله و دستورالعمل ها، تعطیلی مراسم‌های مذهبی نظیر نماز جمعه و جماعت و ممنوعیت تجمع‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از دیگر مصوبات به شمار می‌آید.

استاندار یزد از تداوم طرح محدودیت ترافیکی خبر داد و گفت: ممنوعیت ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به استان همچنان ادامه دارد و مشمول جریمه ۵۰۰ هزار تومانی است و تردد شبانه خودروها از ساعت ۲۱  تا چهار بامداد روز بعد ممنون است. 

رییس ستاد پیشگیری از مقابله با کرونا در یزد یادآور شد: آمار ابتلا به ویروس کرونا در پرتو رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در هفته‌های گذشته توسط مردم کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است و  اوج بستری بیماران در سه هفته پیش به هزار و ۲۰۰نفر رسید، ولی هم اکنون به ۵۳۰ نفر رسیده است که کاهش ۵۵ درصدی را نشان می‌دهد.

استاندار یزد با اشاره به کاهش آمار مرگ و میر بیماران کووید ۱۹ گفت: این به معنای رفع مشکل نیست و هر زمانی که مسایل بهداشتی را رعایت نکنیم، شرایط بار دیگر برایمان سخت می شود.

طالبی از مراجعه روزانه بیش از ۱۰۰ فرد مشکوک به ویروس کرونا به مراکز درمانی به عنوان زنگ خطر در استان یاد کرد و ادامه داد: از مردم خواهش می‌کنم در هفته‌های آتی نیز دستورالعمل‌های بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.

همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز( پنجشنبه) اعلام کرد که تاکنون یک میلیون و سه هزار بیمار قطعی مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده اند که با فوت ۳۵۸ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار افراد متوفی قطعی این بیماری در ایران به ۴۹ هزار و ۳۴۸ نفر رسید.

سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۱۳ آذر ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۹۲۲ بیمار جدید شناسایی شدند که از این تعداد هزار و ۹۲۱ نفر نیاز به بستری در بیمارستان داشتند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۶۹۹ هزار و ۳۱۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و پنج هزار و ۸۲۴ نفر از افراد تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۲۵۶ هزار آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری افزود: در حال حاضر ۶۴ شهرستان از لحاظ شیوع کرونا در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان در شرایط نارنجی و ۱۰۶ شهرستان هم در شرایط زرد قرار دارد، در مناطق  زرد چهار نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر، در شهرستان های نارنجی ۶ نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر و در شهرستان های قرمز نیز ۱۰ نفر بستری به ازای ۱۰۰ هزار نفر در نظر گرفته شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: روند کاهش موارد مرگ کووید ۱۹ نشان دهنده عزم ملی برای شکست این بیماری است که علاوه بر رعایت دقیق پروتکل ها نیازمند همکاری مداوم مردم و دستگاه های اجرایی است.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.

محدودیت‌های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا می‌شود.

نظر شما