شناسهٔ خبر: 44211853 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

نهادهای اطلاعاتی و سازمانهای امنیتی! این پرسش، پاسخ میخواهد

نهادهای اطلاعاتی و سازمانهای امنیتی گوناگون کشور که تسلط کامل خود را در بسیاری از امور اجتماعی و مسائل شخصی شهروندان نشان داده‌اند، چگونه از تحرکات تروریستی عوامل نفوذی دشمن در داخل کشور بی اطلاع بودند؟

صاحب‌خبر -

ترور ناجوانمردانه دانشمند شهید دکتر محسن فخری زاده بار دیگر استمرار تقابل و رویارویی جبهه استکبار با ایران اسلامی را نشان داد و شهادت دردناک این عنصر خدوم و مجاهد، دلهای دوستداران وطن و دین را داغدار کرد.

این حادثه تلخ از جهات گوناگون موجب تاسف و تاثر است؛ هم فقدان چهره ای متخصص و  کارشناس، خسارت بزرگی برای کشور به شمار می رود. هم  تکرار چنین حوادثی فضای اجتماعی و سیاسی جامعه را به سوی تنش و تشنج هدایت می کند.

در همین حال  رژیم صهیونیستی اشغالگر با چنین جنایاتی زمینه ایجاد حسن نیت در روابط بین المللی را بسیار کاهش می دهد و در شرایطی که برای حل مشکلات و رفع محدودیت ها و تحریم ها بیش از هر زمان به آرامش نیازمندیم، ما را از رسیدن به آرامش باز می دارد.

در این میان برای شهروندان ایرانی یک پرسش جدی مطرح است که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت و به آن بی اعتنایی کرد، و ضرورت دارد نهادهای ذیربط برای حفظ سرمایه اجتماعی خود و ترمیم اعتماد عمومی پاسخ قانع کننده و روشنی به آن بدهند.

در طول سال‌های گذشته هر زمان از مشکلات و محدودیت ها و ناکامی ها و گرفتاری ها سخنی  به میان می آمد، معمولاً با تاکید بر امنیت عمومی توجیه می پذیرفت و این جواب تکرار می شد که "امنیت داریم"

دل گرمی و سرخوشی شهروندان ایرانی در این سال ها این بوده است که نهادهای امنیتی و سازمان‌های اطلاعاتی در سطوح و لایه‌های مختلف، قدرت و توانی ستودنی دارند و دارای اشراف و احاطه کامل به همه امور هستند.

همواره با ساخت برخی فیلم های سینمایی یا تولید مجموعه های تلویزیونی مانند "گاندو" و "خانه امن" تصویری بی نقص از کارآمدی این دستگاه ها عرضه شده و در اخبار  و اطلاع رسانی عمومی شواهد و نمونه‌هایی برای قدرت نهادهای اطلاعاتی، امنیتی ذکر گردیده و بر همین اساس، به طور طبیعی توقع و انتظار مردم از دستگاههای اطلاعاتی و نهادهای امنیتی و انتظامی بالارفته است.  

اگر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در بغداد به شهادت رسید، می‌شد نفوذ و خیانت بیگانگان در ساختارهای اداری و سازمانی عراق را قابل پذیرش دانست، اما وقوع حوادثی مانند ترور شهید دکتر فخری زاده در داخل مرزهای کشور و در خیابان های شهر را چگونه می‌توان پذیرفت؟

نهادهای اطلاعاتی و سازمانهای امنیتی گوناگون که حضور مقتدرانه و اشراف و تسلط کامل خود را در بسیاری از امور اجتماعی و مسائل شخصی شهروندان نشان داده‌اند، چگونه از تحرکات تروریستی عوامل نفوذی دشمن در داخل کشور بی اطلاع بودند؟

قطعاً برای این پرسش پاسخ های قانع کننده ای هست و نهادهای ذیربط می ‌توانند با صراحت و شفافیت، آن جواب ها را به  افکار عمومی عرضه کنند  و مخاطبان را از حیرت و سردرگمی نجات دهند و اعتماد ارزشمند شهروندان به حاکمیت را پاس بدارند.

تنها چیزی که  ضرورت دارد این است که در این شرایط حساس و بحرانی مردم را امین بدانیم و به آنان اعتماد کنیم و پرسش های جدیدی آنان را بی پاسخ نگذاریم، در غیر این صورت با کاهش و  فرسایش روزافزون سرمایه اجتماعی حاکمیت و اعتماد عمومی، فاجعه ای بسیار بزرگتر از فقدان دردناک این شهید سعید در انتظارمان خواهد بود!
* منتشر شده در کانال تلگرام نویسنده . ۸ آذر ۱۳۹۹

برچسب‌ها:

نظر شما