شناسهٔ خبر: 44157775 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

رئیس خانه مطبوعات کشور:

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر معافیت مالیاتی رسانه‌ها باشد

صاحب‌خبر -

قانون مالیات‌های مستقیم، براساس بند ل ماده ۱۳۹ موسسات فرهنگی و هنری به ویژه رسانه‌ها را معاف از مالیات دانسته است. فلسفه چنین تصمیمی زیان‌ده بودن فعالیت‌های فرهنگی و مطبوعاتی با توجه به شرایط کشور بود. از طرفی در سال‌های اخیر به دلیل تشدید تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی کشور، بنگاه‌های فرهنگی و مطبوعاتی با مشکلات اقتصادی متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند. در چنین شرایطی سازمان امور مالیاتی در پیش‌نویس جدید این قانون، برای بار چندم درخواست به لغو این معافیت‌ها کرده است که توجیهاتش از سوی اهالی رسانه پذیرفتنی نیست.
مصطفی کواکبیان، مدیر مسئول «روزنامه مردم‌سالاری» معتقد است مگر مجموع درآمدی که دولت از قِبَلِ فعالیت‌های مطبوعاتی، قرآنی، انتشاراتی و هنری به دست می‌آورد چقدر است؟ واقعا چرا باید رکن چهارم دموکراسی را دل آزرده کنند تا به یک مبلغ اندک برسند. بهتر است دولت به جای فشار بر مطبوعات، جلوی فرار مالیاتی کلان را بگیرد.
کواکبیان با اشاره به شرایط سخت مطبوعات در این روزها به شفقنا رسانه می‌گوید: مطبوعات در شرایط بسیار سختی به سر می‌برند و با ورود کرونا فشارهای زیادی بر آنها حاکم شده است و حمایت هم نمی‌شود. به همین خاطر واقعا درخواست ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه این است که فشار را برای ما زیاد نکنند و فعالیت‌های مطبوعاتی، قرآنی و هنری از پرداخت مالیات معاف شوند و دولت قبل از ارسال لایحه بودجه به مجلس، نسبت به تغییرات جدید درنظرگرفته شده برای موسسات فرهنگی و مطبوعاتی در پیش نویس جدید مالیاتی، صرف نظر کند.
 رئیس خانه مطبوعات کشور با اشاره به تفکیک قائل شدن بین کار هنرمندان و اهالی رسانه بیان می‌کند: برخی‌ها معتقدند که با توجه به درآمد بالای سلبریتی‌ها باید از آنها مالیات گرفته شود. خب اگر قرار است تصمیم جدیدی درباره سلبریتی‌ها گرفته شود، ارتباطی به مطبوعات ندارد. از طرفی دیگر این پیش نویس چطور می‌خواهد بین فعالیت‌های هنری سلبریتی و غیرسلبریتی بودن، تفکیک قائل شود؟ چون خیلی از هنرمندان هستند که در فضای مجازی و دیگر رسانه‌ها شاید شهرت نداشته باشند ولی درآمدهای بالایی دارند. به نظرم چنین تفکیکی امکان پذیر نیست.
او با توضیح درباره کارکرد مطبوعات می‌گوید: مگر مجموع درآمدی که دولت از قِبَلِ فعالیت‌های مطبوعاتی، قرآنی، انتشاراتی و هنری به دست می‌آورد چقدر است؟ واقعا چرا باید رکن چهارم دموکراسی را دل آزرده کنند تا به یک مبلغ اندک برسند؟ بهتر است دولت به جای فشار بر مطبوعات، جلوی فرار مالیات‌های کلان را بگیرد. شاید ما در کشور چند صد هزار میلیارد فرار مالیاتی داشته باشیم، باید به سراغ آنها رفت. درست نیست بر مطبوعاتی که می‌خواهند زبان مردم باشند، فشار آورد. بنابراین معتقدم که اقدام برای جلوگیری از فرار مالیاتی، مقدم بر لغو معافیت مالیاتی مطبوعات است.
این مدیر مسئول در پایان به حذف الزام آگهی‌ها در روزنامه‌ها اشاره می‌کند و با انتقاد می‌گوید: مسأله بعدی مربوط به اداره ثبت شرکت‌هاست. متأسفانه این اداره الزام چاپ آگهی در روزنامه‌های کثیر الانتشار را برداشته و این به ضرر مطبوعات است. هر چند ما از طریق وزارت ارشاد پیگیر این موضوع هستیم، ولی درخواست داریم که معاونت مطبوعاتی از طریق سازمان ثبت قوه قضائیه و کمیسیون فرهنگی مجلس جلوی این کار را بگیرد تا موجب ضربه دیدن مطبوعات نشود. مصطفی کواکبیان، رئیس خانه مطبوعات کشور همچنین در گفت و گو با خبرنگار جماران ارائه پیش‌نویس کمیسیون اقتصادی دولت در خصوص لغو معافیت مالیاتی رسانه‌ها و موسسات فرهنگی در شرایط کنونی حاکم بر این بخش‌ها را فاقد اولویت توصیف کرد و گفت: وضعیت چاپ و نشر به طور اعم و وضعیت مطبوعات به طور اخص، بسیار نامطلوب است و وزارت ارشاد باید به این نکته توجه داشته باشد. 
عضو هیات مدیره انجمن روزنامه‌های غیر دولتی با بیان اینکه ما دسترسی به سازمان برنامه و بودجه نداریم و تنها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانیم رجوع کنیم، خاطر نشان کرد: شیوع ویروس کرونا شرایط مطبوعات را بدتر کرده است و وزارت ارشاد باید بداند که هرگونه تغییر منفی در شرایط فعلی مطبوعات، ظلم و اجحاف بزرگی به این صنف است و بهتر است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیات دولت بخواهد که شرایط موجود در خصوص پرداخت مالیات‌ها حفظ شود. 
کواکبیان درخصوص این استدلال که برخی از سلبریتی‌های پر درآمد با استفاده از همین تبصره قانونی از پرداخت مالیات طفره می‌روند، نیز گفت: به مطبوعات چه ربطی دارد که سلبریتی‌ها مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند؟ می‌توانند این افراد را از مطبوعات و موسسات فرهنگی تفکیک کنند و بگویند سلبریتی‌ها جدا از این مشاغل هستند. 
 مدیر مسئول روزنامه مردم‌سالاری با بیان اینکه سلبریتی بودن یک فرد در بین هنرمندان هم به سختی قابل تفکیک است چراکه به راحتی نمی‌توان فهمید چه کسی سلبریتی محسوب می‌شود و چه کسی نمی‌شود، خاطرنشان کرد: اما در هر صورت نباید مطبوعات و رسانه‌ها به چوب آنها رانده شوند در حالی که حوزه خبر فضای متفاوتی دارد.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه دیوار مطبوعات از همه کوتاه‌تر است، اظهار داشت: متاسفانه رسانه‌ها علی رغم اینکه به همه مسائل می‌پردازند و از همه دفاع می‌کنند، بلندگویی برای دفاع از خود ندارند تا بگویند مالیاتی که می‌خواهند از مطبوعات بگیرند اصلا رقم خاصی در درآمدهای دولت نخواهد شد.
وی افزود: بهتر است سازمان امور مالیاتی یقه کسانی را بگیرد که مستوجب پرداخت مالیات‌های هنگفت هستند و فرار مالیاتی می‌کنند نه اینکه چون مطبوعات نسبت به بقیه دم دست تر هستند، به یکباره تصمیم بگیرند و به آنها بگویند شما اگر بیش از صد میلیون تومان داشته باشید باید مالیات پرداخت کنید. سازمان امور مالیاتی به جای این رقمی کوچکی که می‌خواهند بر بدنه مطبوعات و موسسات فرهنگی تحمیل کنند بهتر است ارقامی که قبلا در مجلس دهم درخصوص فرار مالیاتی عده‌ای مطرح شد که میزان آن تا چندصدهزار میلیارد تومان نیز برآورد می‌شد، را وصول کنند. کواکبیان، با تاکید بر اینکه مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند، خاطرنشان کرد: دولت باید مسائل را اولویت بندی کند ولی ما می‌بینیم یک عده چون صاحب نفوذ در قدرت هستند و ثروت‌های کلانی دارند، در بودجه تنظیمی معاف از مالیات می‌شوند و بر رکن چهارم دموکراسی اولویت پیدا می‌کنند!
رئیس خانه مطبوعات کشور ضمن درخواست از سازمان برنامه و بودجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ورود به این موضع گفت: دولت بهتر است که قبل از ارسال لایحه بودجه 1400 به مجلس اصلاح این پیش نویس را فورا در دستور کار قرار دهد و استمرار شرایط فعلی را در بودجه بگنجاند.

نظر شما