شناسهٔ خبر: 44031980 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شما نیوز | لینک خبر

کمبود شدید منابع خونی در کشور و فراخوان های مجازی برای اهدای خون

هشتگ خون کم است هم در این روز‌ها کم کم درحال تبدیل شدن به یک پویش پربازخورد مجازی است؛ پویشی که شاید باید بیشتر از اینستاگرام و توئیتر، در مراکز اهدای خون و به وسیله ما مردم پرطرف دار شود!

صاحب‌خبر -
ترتیب نوشتن از اتفاقات مهم شبکه‌های اجتماعی، مدت هاست که به این شکل درآمده است: خبری خوب در برابر چند ده خبر بد! پویش‌ها و هشتگ‌ها و ترند‌های توئیتری و اینستاگرامی معمولا یا درباره مسائل مبتذل از رفتار شاخ‌ها می‌چرخد یا راوی ماجرایی تلخ و بازنمود معضلی اجتماعی است. اما این روز‌ها خبری نگران کننده باعث به وجود آمدن موج زیبایی شده که پوشش آن در این صفحه علاوه بر جنبه خبری و آگاهی رسانی، به‌شکلی دعوت از شما برای اهدای خون است؛ البته در صورت توانایی و با در نظر گرفتن جنبه‌های بهداشتی و نکاتی که در مراکز اهدای خون هم به خوبی رعایت می‌شود.

 

کم خونی!

۲ روز پیش بود که به نقل یکی از مسئولان سازمان انتقال خون گفته شد که منابع سازمان انتقال خون در بعضی نقاط به اندازه ۲۴ ساعت آینده پاسخگوست و از مردم تقاضا می‌کنیم که در صورت امکان به مراکز اهدای خون بروند و خون اهدا کنند. مشابه این خبر نگران کننده در روز‌های اولیه همه گیری ویروس کرونا هم به گوش می‌رسید و در روز‌های پایانی سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹، منابع خونی کمبود زیادی داشت که به تدریج و با فروکش کردن اولیه موج انتشار ویروس و رسیدن مردم به این درک که راه انتقال ویروس ربطی به فرایند انتقال خون ندارد، اوضاع کمی به حالت عادی برگشت. اما دوباره در یکی دو هفته گذشته و با شروع موج جدید همه گیری، ازتعداد اهداکنندگان کاسته شده و به تبع آن منابع سازمان انتقال خون هم رو به پایان است.
 
سازمان انتقال خون ایران، اما راه جالبی را برای دعوت و تشویق مردم به اهدای خون و پاسخ به سؤالات و شبهه‌های آنان در نظر گرفته است؛ پررنگ کردن فعالیت‌های سازمان در اینستاگرام، ارائه محتوا با گرافیک خوب و اطلاعات مفید و مختصر، انتشار تصاویر افراد سرشناس که برای اهدای خون به مراکز اهدا رفته اند یا بازنشر پست و استوری‌ای که سلبریتی‌ها دراین باره گذاشته اند و از همه مهم‌تر پاسخگویی خوب و محترمانه و شفاف به مردم در نظر‌ها و البته در لایو با مسئولان.
 
این اتفاق باعث شده شبهه‌هایی مثل آلوده شدن به ویروس در صورت اهدای خون که در سؤال بسیاری از کاربران است، با پاسخ کامل و محترمانه ادمین‌های صفحه رفع شود، همچنین پرسش‌ها درباره کلیت موضوع انتقال خون و نشانی مراکز انتقال در شهر‌ها و مناطق مختلف پاسخ داده شود.
 
در این صفحه همچنین به مسائلی جنجال برانگیز درباره خون نگرفتن از اتباع غیرایرانی و افراد مجرد هم پاسخ داده شده و بعضی از این ادعا‌ها به کلی رد شده و بعضی هم با ذکر توضیحاتی، درک پذیرتر شده است. برخلاف همه صفحه‌هایی که یا نامشان را نمی‌بریم یا از شما می‌خواهیم آن‌ها را دنبال نکنید، با احترام و تشویق به دنبال کردن، نشانی اینستاگرام سازمان انتقال خون این است iranbto و شما می‌توانید به آن سر بزنید و پاسخ پرسش هایتان را در این صفحه بیابید.

 

سرخی سلبریتی ها!

در بین این اتفاقات خوب در حوزه ارتباط مجازی ارگانی مثل انتقال خون با مردم در شبکه‌های اجتماعی، سلبریتی‌های زیادی هم به میدان تبلیغ اهدای خون پا گذاشته اند یا خودشان با رفتن به این مراکز، طرف دارانشان را به اهدای خون دعوت می‌کنند. از پیگیرترین افراد در این حوزه لاله صبوری است که صفحه توئیترش را رسما به شعبه دوم انتقال خون تبدیل کرده و در توئیت‌هایی از خودش یا بازنشر توئیت دیگران، پی در پی از مردم می‌خواهد که خون اهدا کنند. از پربازخوردترین توئیت‌هایی که او بازنشر کرد هم عکسی بود از منبع خون یکی از بیمارستان‌های بزرگ تهران که بسیار محدود بود.
 
در بین ورزش کاران هم محمود فکری، سرمربی تیم استقلال، درروز‌های گذشته به یکی از مراکز انتقال خون رفته و عکسش در صفحه سازمان انتقال خون و صفحه‌های دیگر تبلیغ خوبی برای طرف داران اوست که به مرکز انتقال خون بروند. تهمینه میلانی و احسان‌علیخانی و خیلی از افراد سرشناس و با دنبال کننده زیاد دیگر هم در اینستاگرام از مردم خواسته اند در صورت توان به این مراکز بروند. هشتگ خون کم است هم در این روز‌ها کم کم درحال تبدیل شدن به یک پویش پربازخورد مجازی است؛ پویشی که شاید باید بیشتر از اینستاگرام و توئیتر، در مراکز اهدای خون و به وسیله ما مردم پرطرف دار شود!

 

 

منبع: شهرارا

نظر شما