شناسهٔ خبر: 43652591 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

خطیب موقت نماز جمعه: اسلام در برابر دنیای استکبار ایستاده است

امام جمعه موقت تهران گفت: دنیای استکبار می‌بیند اسلام در برابر اوست و اسلام تربیت می‌کند جوان‌ها را، جوان‌های سلحشور، شجاع، اسلام تربیت می‌کند امت اسلام را به وحدت و به انسجام و به هماهنگی با یکدیگر، این‌ها رفتند سراغ اصل اسلام که چهره مبارک پیغمبر اکرم را دچار یک هاله‌ و دنیا را از او جدا کنند. کارشناسان وکیل‌آنلاین درباره تکلیف مالکیت در آپارتمانها از حیث مشاع بودن یا اختصاصی بودن ملک توضیح داده‌اند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - در ایام مقابله با کرونا که برای حفظ سلامت شهروندان نماز جمعه با حضور نمازگزاران اقامه نمی‌شود، هر هفته خطبای جمعه سخنرانی خود را که جایگزین خطبه محسوب می‌شود از طریق رسانه ملی (شبکه یک سیما و رادیو تهران) و بدون حضور نمازگزاران به سمع و نظر مردم می‌رسانند.

روز گذشته آیت‌الله محمد امامی‌کاشانی خطبه‌های نمازجمعه ۹ آبان را در برنامه «پیام جمعه» به سمع و نظر مردم رساند که با هم می‌خوانیم.

 اعوذبالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سید الانبیاء و المرسلین ابی القاسم محمد و علی اله الطیبین الطاهرین سیما بقیه الله فی الارضین
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فی‌ها طَویلاً.

تبریک عرض می‌کنم ایام خجسته میلاد پر برکت رسول اکرم (ص) و امام صادق علیه السلام را

آیاتی است در قرآن کریم فراوان درباره خلق و خوی پیامبر اکرم، یکی از دسته‌های این آیات کریمه که با زمان ما و شرایط ما تناسب خاصی دارد، سوره مبارکه قلم است.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ
قسم به قلم، سوگند به قلم، قلم که وسیله نوشتن است.

وَمَا یَسْطُرُونَ و قسم به سطر‌ها و کلماتی که نوشته می‌شود. قسم به این کلمات که در تاریخ ضبط می‌شود. قسم به این الفاظ، که زمان فراموش نمی‌کند. قسم باقی است، حرکات باقی است، خوب و بد باقی است، سخنان پاک و ناپاک از پاکان و آلودگان باقیست.

«ن وَالْقَلَمِ * وَمَا یَسْطُرُونَ» خیلی عالی اینجا قرآن کریم وقتی پیامبر اکرم را مطرح می‌کند و دشمنان پیامبر که به رسول اکرم چه تهمت‌ها می‌زدند و چه افترا‌ها داشتند، آغاز می‌کند قسم به قلم، قسم به علم، قسم به نوشته ها، یعنی آنچه باقی می‌ماند، علم است، نوشته هاست، حقایق هستی است. قسم، مَا أَنْتَ بِنِعْمَةِ رَبِّکَ بِمَجْنُونٍ تو بی عقل نیستی، آنان که به تو جسارت می‌کنند بی عقلند. مَا أَنْتَ بِنِعْمَةِ رَبِّکَ بِمَجْنُونٍ * وَإِنَّ لَکَ لَأَجْرًا غَیْرَ مَمْنُونٍ تو آنچنان بزرگی و آثار تو بزرگ و فرخنده و تابناک است که قطع نمی‌شود با طول زمان، «غَیْرَ مَمْنُونٍ»

هرروز از رو دیگر چهره تو درخشنده‌تر است، وحی که قرآن است، مؤثرتر و ارزشش آشکارتر است.

وَإِنَّ لَکَ لَأَجْرًا غَیْرَ مَمْنُونٍ * وَإِنَّکَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِیمٍ* فَسَتُبْصِرُ وَیُبْصِرُونَ خلق تو بالاست، اخلاق تو برجسته است، اخلاق تو قرآن است، قرآن خلق توست. اعتقادش، روشش، کارش، احکامش همه خلق توست.

وَإِنَّکَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِیمٍ * فَسَتُبْصِرُ وَیُبْصِرُونَ * بِأَیْیِکُمُ الْمَفْتُونُ در آینده تاریخ معلوم خواهد شد پیامبر کیست و دشمنان کیانند. بِأَیْیِکُمُ الْمَفْتُونُ * إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِیلِهِ وَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ خدا می‌داند خوبان کیانند و بدان کیانند. این چند آیه کریمه از سوره مبارکه قلم.

حالا آن چیزی که به صدد هستم به حول و قوه خدای متعال عرض کنم همین افترا و تهمتی است که در عصر امام راحل و قیام اسلامی و انقلاب اسلامی آن کثیف زد و به جهنم واصل شد و مرد. اکنون پس از سال‌ها رئیس جمهور فرانسه همین را داره تأیید می‌کنه و همین حرف را داره از آن خبیث تکرار می‌کند. حالا فلسفه اش چیست. چرا این کار و آیا این حرف‌ها اثر دارد یا نه. فلسفه مطلب پیداست، دنیای استکبار می‌بیند اسلام در برابر اوست و اسلام تربیت می‌کند جوان‌ها را، جوان‌های سلحشور، شجاع، اسلام تربیت می‌کند امت اسلام را به وحدت و به انسجام و به هماهنگی با یکدیگر، اسلام تربیت می‌کند انسان‌ها را به فداکاری و شجاعت مثل جریان فلسطین و نقاط مختلف کشور‌های اسلامی، عراق، سوریه، نقاط دیگر، که مسلمانان در برابر استکبار ایستادند و نگذاشتند جلو بیاد، بلکه در هرجایی امریکا را عقب زدند. صهیونیسم را عقب زدند، ناکامشان کردند. این‌ها رفتند سراغ اصل اسلام و اصل پیغمبر اکرم که پیغمبر اکرم را چهره‌ی مبارکش را در دنیا دچار یک هاله‌ای و یک تاریکی بکنند و دنیا را از او جدا کنند.

یک داستانی را من عرض کنم که در سال ۱۳۷۵ ه. ش سفری داشتم به فرانسه، به پاریس، ملاقاتی داشتم با ژان گیتون، فیلسوف معروف غرب بود. نه تنها در فرانسه فیلسوف معروف بود در آمریکا هم معروف بود و برای اداره کلاس‌ها سفر‌ها می‌کرد به آمریکا می‌رفت در جا‌های دیگه و هر کجا در دانشگاه‌ها خیلی ژان گیتون اثر داشت. ملاقاتی داشتم با او و او هم مریض بود. پزشک اجازه چهل دقیقه ملاقات داده بود، ولی آن ملاقات من نزدیک سه ساعت طول کشید و او حرف می‌زد و من را به حرف در می‌آورد و سؤال می‌کرد. به او گفتم آقای پروفسور طبیب شما مدت کمی اجازه داده شما صحبت کنید، ولی الان نزدیک سه ساعته به من گفت که من از این کلماتی که می‌گویید از پیامبر اسلام لذت می‌برم، حال من رو خوب می‌کنه.

اتاقی داشت، این اتاق، چون از میراث فرهنگی فرانسه می‌شد، یعنی خانه ژان گیتون جزء میراث‌ها می‌شد و آیندگان می‌آمدند تماشا می‌کردند این اتاق دور تا دور رف داشت و اتاق شکل قدیمی بود. گفت: من می‌خواهم این کلمات پیغمبر اسلام را هر یک یکش را به کناری از این رف ثبت کنیم و بنویسیم و در کنار هر کلمه‌ای یک گل بزنم تا آیندگان بیان ببینند که پیغمبر اسلام چقدر عالی حرف زده، چه دینی است پیغمبر بعد همین ژان گیتون به بنده گفت بدانید بدانید که این حرکت در ایران پیش خواهد رفت این حرکت دنیا را خواهد گرفت و گفت سرّش اینه که غیر از قرآن و وحی و محمد (صلی الله علیه و آله) خبری در دنیا نیست. نه در تورات موسی خبری است، چون تورات تحریف شده و نه از انجیل خبری است، چون انجیل تحریف شده بعداً نوشتند حواریین. کتاب خدا این‌ها نیست، کتاب خدا قرآن است و وحی خداست و این است که باقی است. گیتون یک چنین نظری در باره اسلام داشت. می‌گفت اینقدر این آیندگان بیان و اینجا را تماشا کنند و ببینند چه خبره اینجا. چیست اسلام. یک کتابی نوشته بود و در این کتاب عمرش را هم تعیین کرده بود تاریخ ولادت و تاریخ وفاتش را. گفت من صد سال عمر می‌کنم، نود و سه سالش بود گفت هفت سال دیگر باقیست، من از خدا خواستم که این عمر را خدا به من میده و سر صد سال هم فوت کرد. کتابش را برای من فرستاده بود و سفیر ایران در فرانسه به من اطلاع داد گفت ژان گیتون این کتاب را برای شما فرستاده اگر شما اجازه بدید ما در آرشیو سفارت ایران در فرانسه ضبط کنیم، چون تاریخ ولادتش را داده و تاریخ فوتش را هم داده و این آدم فوق العاده‌ای بود.

از این داستان خواستم عرض کنم که دانشمندان دنیا چنین می‌گن، فلاسفه چنین می‌گن، چهره پیغمبر اکرم تابناک‌تر می‌شه، ولی دشمن داره از آن راه این جنایات را می‌کنه و این تهمت‌ها را می‌زنه و مسلمان‌ها را عصبانی می‌کند، جهان اسلام را متأثر می‌کند من به تمام مسلمانان جهان عرض می‌کنم آفرین بر شما که تحریم کردید خریدن اجناس فرانسه را این کار‌ها هرچه بهتر و هرچه شعار‌ها بیشتر و کوبنده تر، خیلی ارزش دارد، ولی در عین حال باید بدانیم که چهره پیغمبر اکرم هرروز تلألو و تابناک بودنش بیشتر است. این قرآنه. ژان گیتون می‌گفت در قرآن همه چیز هست در قرآن کریم زندگی بشر هست، ولی در انجیل این حرف‌ها نیست در تورات این حرف‌ها نیست. این در قرآن است که بچه‌ای که به دنیا نیامده وظایفی که پدر و مادر داره براش می‌گن که باید اینقدر به او شیر بدی. بچه‌ای که به دنیا نیامده به او تمام تکالیف را نسبت به پدر و مادر و نسبت به جامعه می‌گن این در قرآنه این دین دینی است جهانی و پیش خواهد رفت و لذا قرآن می‌فرماید ن وَالْقَلَمِ * وَمَا یَسْطُرُونَ قسم به علم، علم باقیست، نوشته‌ها باقیست، کتاب‌ها باقیست، ارزش‌ها باقیست، آن کسی که سخن‌های زشت می‌گوید به پیامبر اکرم باید حواله اش داد به آن اشعار ملای رومی:‌ای بریده آن لب و حلق و دهان که کند تف سوی مه یا آسمان به گردون، به نظام هستی که نباید جسارت کرد (که کند تف سوی مه یا آسمان)

تف به رویش باز گردد بی شکی تف سوی گردون نباشد مسلکی
تا قیامت تف بر او بارد ز رب

تا روز قیامت خدا باران تف بر او می‌فرسته، باران تف بر آن چهره‌ای که آن روز‌ها این سخن زشت را در باره پیغمبر گفت باران تف بر چهره رئیس جمهور فرانسه و تمام کسانی که از آمریکا و صهیونیسم و استکبار پشت این حرف‌ها هستند که اسلام را ضعیف کنند.

تا قیامت تف بر او بارد ز رب همچو تبت (که تبت یدا ابی لهب و تب) بر زبان بو لهب‌ای ببارد تف بر اینها، ننگ بر اینها، برای اینکه این‌ها آدم‌هایی هستند جانی، که قرآن کریم می‌فرماید «عُتُلٍّ بَعْدَ ذلِکَ زَنِیمٍ * سَنَسِمُهُ عَلَى الْخُرْطُومِ» این‌ها سقوط خواهند کرد، این‌ها خواهند از بین رفت. این یک نکته مهم که بشارت می‌دهد قرآن به امت اسلام، ما باید امیدوار باشیم ما باید در تمام این مشکلات قوی و شجاع و منتظر امام عصر و روزگاری که جهان از عدل و داد پر بشه، تمام ارزش‌ها با قیام امام زمان ارواحنا له الفدا آشکار گردد ما در برابر چنین نکته‌ای هستیم.

این جمله‌ای که رهبر انقلاب دام ظله چند روز قبل فرمودند درباره اخلاق اسلام بود که نسبت به هم چنین باشید، تهمت نزنید، حرف‌های زشت نگید، توهین نکنید، این همین اخلاق اسلامه که ایشان بر این معنا تکیه می‌کرد

بنده در اینجا به صدا و سیمای جمهوری اسلامی یک نکته دارم عرض کنم و آن این است که گاه می‌شود بعضی سخنرانان در صدا و سیما کلماتی می‌گویند که شأن اسلام نیست، حرف‌های زشت می‌زنند نسبت به این و آن، اهانت می‌کنند با کلماتی که شایسته تبلیغ نیست، شایسته مبلغ نیست، من فقط درخواستم این است که کنترل کنند، این الفاظ را دیگه نگذارند، اگر هم کسی گفت تذکر دهند، مهار بشه، کنترل بشه، پخش نشود از صدا و سیما. حالا گاه پخش می‌شود مطالب علمی، ولی ناقص است اون خطری ندارد، دیگه ناقص است، ولی اگر کسی قوی بود، همان مطلب را با قوت بیشتر بیان می‌کرد. حالا نبوده است و نگذاشته اند برای این کار، ولی این معنا را باید کنترل کرد و باید مهار کرد و جلوش را گرفت. این هم نکته‌ای که خواستم استفاده کنم از ن وَالْقَلَمِ * وَمَا یَسْطُرُونَ که اخلاق پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) باید همیشه زنده باشه. همانطوری که در آیات مبارک است و در اخلاق پیغمبر اکرم است که امیرالمؤمنین به امام حسین علیه السلام اخلاق پیغمبر را می‌گوید که پیامبر چگونه می‌آمد چگونه می‌رفت، بیرون چجور بود، داخل چجور بود، زبانش چجور بود، برخوردش چجور بود وَإِنَّکَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِیمٍ * فَسَتُبْصِرُ وَیُبْصِرُونَ * بِأَیْیِکُمُ الْمَفْتُونُ این آینده آینده‌ای است چنین.


و بعد هم جمله‌ای عرض کنم به جهان اسلام و آن این است که ما وظیفه مان در برابر این جنایات چیست؟ کار‌های فرهنگی زشتی که دنیای استکبار می‌کند چه باید بکنیم؟ ما باید این سرمایه‌ای که قرآن کریمه این سرمایه را حفظ کنیم، کلماتی که برای بیان این حقایق قرآن است از اهل بیت علیهم الصلاه و السلام تفسیر شده و رسیده، ما باید توجه کنیم. یک جهتش همان انسجامه، همان برادریست، مودت جهان اسلام است که این ایامی که هست ایام ولادت پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) همین مسئله وحدت جهان اسلامه که بر حول و بر محور پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) جاریست، آن انسجام، آن برخوردها، در قلم، در زبان، اتصال، با هم بودن، انسجام، و در هر کشوری هم انسجام، در کشور ما هم انسجام، تمام، همه با هم، مدارا کردن، زبان زبان‌های پاک، زبان‌های نرم، اینطوری که قرآن بیان می‌کنه می‌فرماید که دشمن این رو می‌خواد، دشمن می‌خواهد که چنین باشید، شما فلا تطع المکذبین راه دشمن را نروید، دشمن را خوشحال نکنید، آن چیزی که دشمن می‌خواد شما نگید، دشمن می‌خواهد در کشور اختلاف باشد، دشمن می‌خواهد در جهان اسلام اختلاف باشد این هدف دشمنه، شما هدف را بشناسید او از این که شما اهانت کنید، لذت می‌بره، او از این که در کشور اختلاف باشه لذت می‌بره و از این که انسجام درجهان اسلام باشه ناراحت می‌شه از این که انسجام در کشور باشه و محور انسجام، ولی فقیه باشه و رهبری انقلاب باشه، او ناراحت می‌شه.

شما باید حفظ کنید این وحدت را، وظیفه ماست، با نشاط همین ایامی که متأسفانه کشور با این گرفتاری کرونا مواجه شده، انسجام، محبت، رسیدگی به یکدیگر، حل مشکلات، مساعدت‌ها و کمک ها، این پول برای کی خوبه؟ این پول برای وقتی خوبه که آدم مردم را کمک کند، بینوایان را برسه، ارحام، دوستان، بستگان، بعضی‌ها این توفیق را دارند که این کمک‌ها را می‌کنند، ولی همه از خدا بخواهیم و خدای متعال را سوگند می‌دهیم به محمد و آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین که خداوند این بلا را از دنیا برداره، این بیماری را برداره و کسانی که خدمت می‌کنند، تیم پزشکی ما، تیم سلامت ما، همه این‌ها را خداوند مدد کند، حفظ کند؛ و آنچه مشکل است برای جهان اسلام چه استکبار، چه تحریم‌ها چه بیماری‌ها خداوند این مشکلات را به جان دشمنان انسان‌ها و به جان دشمنان اسلام، خدای متعال بر آن‌ها بباره و بر آن‌ها بریزه و آن‌ها را ذلیل کنه. ان شاءالله
والسلام علیکم و رحمت الله

انتهای پیام/

نظر شما