شناسهٔ خبر: 43585451 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تربیت کارگر ماهر ماموریت اولویت‌دار فنی و حرفه ای استان مرکزی است

خمین - ایرنا- مدیر کل فنی و حرفه ای استان مرکزی گفت: این استان ماهیتی صنعتی و تولیدی دارد و ماموریت اولویت‌دار فنی‌ و حرفه‌ای در راستای تربیت نیروی کار ماهر برای تامین نیاز واحد تولیدی تعریف شده است.

صاحب‌خبر -

«منصور جلیلوند» روز سه‌شنبه در نشست شورای مهارت شهرستان خمین، افزود: واحدهای صنعتی مستقر در استان مرکزی جویای نیروی کار ماهر هستند و برای پر کردن حلقه‌های واسط تولید به مهارت‌ورزی و کارگرانی نیاز دارند که بهره‌وری مناسب داشته باشند.
وی یادآور شد: استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادرتخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور نیازمند نقشه راهبری صنعت در تمامی مولفه‌های اثرگذار دارد که یکی از شاخه‌های مهم آن تربیت نیروی ماهر مار در کنار اصول نوین مدیریت و بازاریابی است.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان مرکزی اظهار داشت: برگزاری دوره های سفارش‌محور به‌منظور تامین نیروی کار برای صنایعی چون حوزه ساختمان ضروری است.
جلیلوند با اشاره به راه ‌ندازی صنعت پتروشیمی و واحد خودروسازی در خمین گفت: تربیت نیروی ماهر برای این واحدها در اولویت برنامه‌های  مرکز فنی و حرفه‌ای زادگاه امام راحل است.
وی اضافه کرد: تشکیل کارگروه مهارت در خمین سبب شناسایی تهدیدها و فرصت‌های شهرستان می‌شود و سند توسعه فنی و حرفه ای باید با سند توسعه شهرستان هماهنگ باشد.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان مرکزی ادامه داد: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در مناطق روستایی باید به سمت توسعه کشاورزی باشد تا زمینه ماندگاری جوانان در این مناطق فراهم شود.
فرماندار خمین نیز در این شورا با تاکید بر اینکه توانمندسازی نیروی انسانی شاخصه مهم حوزه اقتصاد است، گفت: هدف مقام معظم رهبری از نامگذاری سال‌ها براساس اقتصاد افزایش کمی و کیفی شاخص‌های این بخش است.
«احمد طهرانی» با اشاره به اینکه تربیت نیروی انسانی متخصص راهکار برون رفت از تحریم ها است، ادامه داد: دانش آموختگان مراکز دانشگاهی در حوزه های نظری آموزش دیدند و در حوزه های عملی و کاربردی ضعیف هستند.
وی بیان کرد: جوانان تحصیل کرده به دنبال پشت میزنشینی هستند در حالیکه هر دانش آموخته ای باید توانمندی کارآفرینی و اشتغال برای خود و دیگران را داشته باشد.
فرماندار خمین اضافه کرد: فرهنگ بی‌تفاوتی به تلاش جایگزین فرهنگ کار در این شهرستان شده که نیازمند تحول بنیادین است.
طهرانی گفت: حذف یا راه اندازی رشته‌های فنی و حرفه‌ای باید در کارگروه مهارت بررسی و در شورای مهارت مصوب شود.
وی افزود: بسیاری از معتادان به مواد مخدر پس از گذراندن دوره‌های ترک و بازگشت به‌جامعه به‌دلیل نداشتن مهارت وشغل دوباره به مصرف مواد مخدر متمایل می شوند و باید با برنامه هدفمند جلوی این آسیب گرفته شود.
فرماندار خمین اظهار داشت: انعقاد تفاهم‌نامه بهزیستی و مرکز فنی حرفه‌ای و مهارت آموزی به معتادان از این بازگشت جلوگیری می‌کند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ه) خمین نیز گفت: واحدهای آموزشی دردستگاه‌های اجرایی با مراکز فنی و حرفه‌ای رقابت کرده و موازی کاری می‌کنند و رفتارهای جزیره‌ای در این بخش فایده‌ای ندارد.
«جواد داودی» با تاکید بر برون سپاری آموزش‌ها، اضافه کرد: محور آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای در خمین خیاطی و آرایشگری است در حالی‌که شهرستان به مهارت‌هایی نظیر رشته‌های تخصصی نظیر تعمیرات آسانسور نیازمند است.
وی بیان کرد: بیش از ۹۵ درصد مهارت آموزان در خمین زنان هستند اما صنعت این شهرستان به دنبال نیروی مرد است.

خمین در جنوب استان مرکزی است و دارای ۲ مرکز فنی و حرفه ای است.

نظر شما