شناسهٔ خبر: 43406778 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

سازمان غذا و دارو:

ایران مبدأ داروهای قاچاق مکشوفه در کشور عراق نبوده است

سازمان غذاودارو دراطلاعیه‌ای اعلام کرد: داروهای قاچاق مکشوفه در کشور عراق متعلق به یکی دیگر از کشورهای همسایه بوده و صرفا از طریق یکی از مرزهای کشور ترانزیت شده بود.

صاحب‌خبر -




به گزارش وبدا، در اطلاعیه سازمان غذا و دارو آمده است: «در مقطعی که هموطنانمان با تحریم‌های شدید و ظالمانه آمریکا مواجه شده و این کشور با ادعای حقوق بشر سلامتی مردم ایران را نشانه گرفته است و علیرغم شعارهایی عوام‌فریبانه مبنی بر عدم تحریم غذا و دارو، عملا تامین و واردات برخی داروها و تجهیزات پزشکی حیاتی را با مشکلات عدیده مواجه کرده است، تمام توان و ظرفیت‌های داخلی به کار گرفته شده تا بیماران از بابت تامین داروهای خود احساس کوچکترین نگرانی نداشته باشند.
بر همین اساس و با توجه به اینکه بخشی از داروهای مورد نیاز بیماران با ارز دولتی تامین می‌شود و امکان سوءاستفاده برخی افراد سودجو در حوزه قاچاق دارو وجود دارد، طی ماه‌های اخیر و با دستور مقام عالی وزارت، سامانه تیتک جامع‌تر و کامل‌تر از گذشته علاوه‌بر فراهم کردن امکان رصد اصالت محصولات سلامت محور برای مصرف‌کنندگان داخلی، درصورت وقوع تخلف قاچاق به‌واسطه اجرای برچسب گذاری به روش TTAC امکان شناسایی منشا و مبدا تخلف در داخل کشور امکان‌پذیر و در دسترس قرار گرفته است.
به این ترتیب علاوه‌بر اعلام اینکه داروهای مکشوفه در عراق به هیچ عنوان ایرانی نبوده و تنها از مسیر مرز ایران ترانزیت و وارد عراق شده است، به استحضار مردم شریف ایران می‌رساند که با سوداگرانی که نیت سودجویی در شرایط کنونی کشور، آن هم در حوزه سلامت مردم را دارند به جد برخورد خواهد شد.»
گفتنی است، با وجود تکذیب قاچاق این محموله بزرگ دارو کشف شده در عراق از ایران، کارشناسان معتقدند قاچاق دارو از ایران به علت تعلق گرفتن ارز 4200 تومانی و ارزانی نسبت به کشورهای همسایه وجود دارد. در همین زمینه نجفی‌عرب، رئیس‌کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران چندی پیش گفته بود:«وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی داده می‌شود، هزینه تمام شده برای تولید پایین است و از این‌رو این خطر وجود دارد که برخی سودجویی‌ها در بازار شکل بگیرد و داروی ایرانی به خارج از کشور قاچاق شود. هرچند در این زمینه ارزیابی دقیقی صورت نگرفته، اما گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که قاچاق دارو به خارج از ایران ادامه دارد.» همچنین ناصر ریاحی رئیس‌اتحادیه واردکنندگان دارو با تایید موضوع قاچاق معکوس گفته بود: «ارز ۴۲۰۰ در واقع پرداخت یک یارانه کور است. برای خود من اتفاق افتاده دارویی را از عراق برایم آورده‌اند که برچسب اصالت خودمان روی آن بوده است.»

نظر شما