شناسهٔ خبر: 43329711 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

هشدار نسبت به فتنه داخلی در لبنان

جنبلاط: جعجع دیوانه است/ جعجع: برای مقابله با حزب الله 15 هزار جنگجوی آماده دارم

جعجع پس از آن بر ادامه مقابله خود با حزب‌الله تا آخر لحظه تأکید کرده و گفته بود « من پانزده هزار جنگجو دارم و ما قادر به مقابله با حزب‌الله هستیم، حزب‌اللهی که در نتیجه وضعیت لبنان و منطقه بسیار ضعیف شده است.»

صاحب‌خبر -

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری قدس (قدسنا) "ولید جنبلاط" رئیس حزب «التقدمی الاشتراکی» لبنان (سوسیالیست ترقی خواه) در بخشی از گفت‌وگوی دیروز (دوشنبه) خود با شبکه «الجدید» گفت «هر شخصی از هر طایفه‌ای [مذهب] در لبنان که به فکر ماجراجویی نظامی باشد، دیوانه است».

 

روزنامه الاخبار در گزارشی به همین موضوع پرداخت و نوشت: این اظهارات جنبلاط از روی خیالبافی یا در پاسخ صرف به سوالات شبکه الجدید نبود، جنبلاط در فکر کلماتی بود که چند روز پیش شنیده و وی را شوکه کرده بود. چند روز پیش "سمیر جعجع" رئیس حزب «القوات اللبنانیة المشترکه» در جمعی خصوصی به جنبلاط پیشنهاد استعفای نمایندگان این دو حزب از پارلمان را داده بود و جنبلاط با آن «مخالفت» کرده بود.

 

جعجع پس از آن بر ادامه مقابله خود با حزب‌الله تا آخر لحظه تأکید کرده و گفته بود « من پانزده هزار جنگجو دارم و ما قادر به مقابله با حزب‌الله هستیم، حزب‌اللهی که در نتیجه وضعیت لبنان و منطقه بسیار ضعیف شده است».

 

زمانی که جنبلاط درباره خطرناک بودن این اظهارات هشدار می‌دهد، جعجع پاسخ می‌دهد: ما امروز قوی‌تر از زمان «بشیر الجُمّیِل» (رئیس پیشین حزب الکتائب) هستیم و حزب‌الله ضعیف‌تر از زمان «ابوعمار» (یاسر عرفات) است».

 

جعجع در ادامه می‌گوید که از حمایت آمریکا، عربستان سعودی، امارات و دیگر کشورها برخوردار است و به عقیده وی از آنجایی که حزب‌الله ضعیف‌تر از هر زمان دیگری است ناچار به امتیازدهی است.

 

الاخبار افزود: جنبلاط با حیرت از این جلسه خصوصی خارج می‌شود، اظهاراتی را که شنیده به گوش برخی از دوستانش می‌رساند و می‌گوید چه بسا اینها نشان‌های‌ خطرناکی از فتنه جنگ داخلی و موضوعی باشد که برای لبنان آماده شده و اوضاع بدتر خواهد شد.

 

در ادامه این گزارش به اظهارات دوازده سال و مشخصا در تاریخ نهم ماه می ۲۰۰۸ پیش سمیر جعجع پرداخته شده که به «میشل سیسون» سفیر وقت آمریکا می‌گوید، می‌خواهد آمریکا مطمئن باشد که القوات اللبنانیه ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نیروی آموزش‎دیده و آماده اقدام دارد «ما می‌توانیم با حزب‌الله بجنگیم اما به حمایت شما برای فراهم کردن سلاح برای این نیروها نیاز داریم». جریان این گفت‌وگو در یکی از ایمیل‌های فاش شده سیسمون توسط ویکیلیکس قابل مشاهده است.

 

انتقاد جنبلاط از سعد الحریری

 

جنبلاط در بخشی از گفت‌وگوی دیروز خود از "سعد الحریری" رئیس جریان المستقبل و نخست وزیر اسبق لبنان نیز انتقاد کرد و گفت" وی خودش را مأمور به تشکیل کابینه کرده، به جای اینکه فراکسیون‌های پارلمانی خواستار برنامه شوند الحریری هیأتی را به سوی فراکسیون‌ها فرستاده تا نظرات آنها را بشوند و این شبیه «کودتا بر نقش‌ها و باقی مانده توافق طائف» است.

 

وی در ادامه ضمن اعلام اینکه هیأت المستقبل را به حضور نمی‌پذیرد، افزود" الحریری از دولت تکنوکرات و غیرسیاسی سخن می‌گوید در حالی که خودش سیاسی است.

 

جنبلاط در اشاره به حزب‌الله هم گفت که این حزب همچنان قوی است، روابط حزب التقدمی الاشتراکی با حزب‌الله قطع نشده اما شرایط سیاسی اجازه دیدار با "سید حسن نصرالله" دبیرکل حزب‌الله را نمی‌دهد.

 

این مواضع در حالی از سوی سمیر جعجع و دیگران مطرح می شود که در سال 2008 م که همین جریان ها قصد یکسره سازی حضور قدرتمند حزب الله در لبنان را داشتند ظرف کمتر از 6 ساعت ناگزیر به تسلیم شده و بر حسب دستور العمل حزب الله ناگزیر از برگزاری نشست ماه می همان سال در دوحه قطر شده و توافقنامه دوحه را امضا کردند. این در حالی بود که قدرت و نفوذ حزب الله در آن زمان از حزب الله امروز بسیار کمتر بود. حزب الله امروز جدای از آنکه به لحاظ قدرت نظامی بسیار توانمند تر شده است و به لحاظ تجربه جنگ با تروریست ها در سوریه و مناطقی از لبنان مانند عرسال و القلمون از تجربه گرانبهایی برای مقابله با هر تهدیدی علیه خود و منافع و امنیت لبنان برخوردار است. کما اینکه حزب الله امروز لبنان صرفا یک جریان شیعی نیست و بسیاری از مردم لبنان از سنی و مسیحی و دروزی هم در طیف مقاومت حضور دارند و هم به شدت از مواضع حزب الله طرفداری می کنند.


بی تردید هرگونه حماقتی از سوی این جریان ها علیه حزب الله می تواند به پایان حضور آنان در صحنه لبنان منجر شود. حزب الله موجب شده تا لبنان تنها کشور عربی باشد که بر رژیم صهیونیستی شکست های متعددی را تحمیل کرده و اینک موجب برقراری یک موازنه بازدارندگی با دشمن صهیونیستی شده است. اگر تاخیر در پاسخگویی به شهادت یک نیروی حزب الله در سوریه را مشاهده می کنیم این نه به دلیل ضعف حزب الله است بلکه نشان از هوشمندی و مدیریت حزب الله با توجه به شرایط است. اگر دشمن صهیونیستی هم مانند جعجع جنایتکار فکر می کرد، بیش از دو ماه هزینه سنگین آماده باش نظامی را در شرایط سخت کرونایی بر اقتصاد خود تحمیل نمی کرد. هرچند تحلیلگران طرح این ادبیات را در چارچوب  مدیریت یک جنگ روانی علیه حزب الله نیز  ارزیابی می کنند.

 

انتهای پیام/م.ح

نظر شما