شناسهٔ خبر: 42817979 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

سند ملي دمانس در مراحل نهايي تدوين

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با اشاره به آمار و ارقام اختلال حافظه در سنین مختلف، از مراحل نهایی تدوین برنامه ملی پیشگیری و درمان اختلال حافظه (دمانس) در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر محمد تقی جغتایی همزمان با روز جهانی آلزایمر در نشست خبری ویدیو کنفرانسی از استودیو سلامت وزارت بهداشت، گفت: مطالعات جهانی نشان می‌دهد که افراد زیر 65 سال حدود سه درصد به نوعی اختلال حافظه پیدا می‌کنند، کسانی که بین 65 تا 74 سال هستند، 16 درصد و افراد بین 75 تا 84 سال ، 45 درصد و افراد بالای 85 سال ، 36 درصد به اختلال حافظه دچار می‌شوند. بنابراین اختلال حافظه یا دمانس به سن وابسته است. در عین حال در کشور ما هم امید به زندگی افزایش یافته است و حدود 10 سال افزایش امید به زندگی داشته‌ایم.
جغتایی افزود : مطالعات جهانی نشان می‌دهد در دنیا بین هشت تا 10 درصد جمعیت بالای 60 سال به نوعی دچار اختلال حافظه هستند، اگر همین آمار را در کشور خودمان هم محاسبه کنیم، در جمعیت بالای 60 سال بالای 500 هزار نفر دچار این اختلال هستند.
وی گفت: بر همین اساس از این جهت برنامه‌هایی را در کشور داریم. کاری که در وزارت بهداشت انجام می‌دهیم که مراحل آخر را طی می‌کند، برنامه ملی دمانس است که در حال تدوین است و با همکاری معاونت بهداشت و درمان و سایر نهادها مراحل نهایی را طی می ‌کند. طبق این برنامه قرار است به صورت آزمایشی در سطح کشور آغاز شود و علاوه بر خدمات پیشگیری، افرادی که در معرض این اختلال قرار دارند، مورد غربالگری قرار گیرند. سپس هم بعد از غربالگری و تشخیص مداخلات دارویی و توانبخشی و روان شناسی را به تدریج برای این افراد در سطح کشور انجام دهیم.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی افزود: امیدواریم بتوانیم در طول سالجاری مقدمات این برنامه را فراهم و آزمایشی بودن آن را در کشور آغاز کنیم.
جغتایی خاطرنشان کرد : به دلیل تغییر سبک زندگی و افزایش امید به زندگی ، بیماری‌های مربوط به اختلالات حافظه روزبه روز در دنیا و همچنین در کشور ما افزایش می‌یابد. بخش عمده ای از علت اینکه آلزایمر و اختلالات دمانس افزایش می‌یابد، وابسته به سن است.

نظر شما