شناسهٔ خبر: 42805720 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد:

مساجد پایه حضور رزمندگان در دفاع مقدس بودند

محمدرضا بختیاری

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: مساجد همواره عامل انسجام وحدت و مقاومت ملت ایران هستند. ممکن است برخی تصور کنند که عبادت با جهاد همخوانی ندارد و دچار نوعی انفعال باشند، اما ما الگوهایی مانند شهدا و بسیاری از فرماندهان داریم که مسجد را پایگاه محوری و اصلی فعالیت‌های خود قرار داده بودند.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام دکتر حبیب‌الله ارزانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برنامه‌های ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد  توضیح داد: مسجد و جایگاه آن بسیار متعالی است به گونه‌ای که خداوند آن را منسوب به خود عنوان کرده است. همچنین حضرت امام خمینی (ره) هم از مسجد به عنوان سنگر یاد کرده‌اند.

وی ادامه داد:مسجد همواره برای ما مسلمانان از جایگاه بسیار مهمی برخوردار بوده و هست و در عرصه مقاومت نیز این سنگر بسیار پیشتاز بوده و خواهد بود؛ چون ارزش‌های دینی،انسانی و ملی ما را شکل می‌دهد.ما در دوران دفاع‌مقدس شاهد بودیم که رزمندگان عمدتاً از مساجد برای حضور در جبهه سازماندهی می‌شدند و بیشتر کلاس‌های آموزشی و رزمی هم در مساجد برپا می‌شد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: توحید و خداباوری از اساس دین محسوب می‌شوند و مسجد مکانی است که انسانها با حضور در این مکان یاد می‌گیرند که عبودیت خدا را داشته باشند و از بند دیگری رها شوند. برای همین یکی دیگر از کارکردهای اساسی مساجد این است که به انسان‌ها می‌آموزد تا استقامت ورزند. آنها با ارتقاء معنویت خود می‌توانند در برابر دشمنان ایستادگی کنند. همزیستی و فعالیت‌های جمعی هم نشانه‌ای از همبستگی ملت‌ها است. ما در مساجد شاهد فعالیت‌های گروهی و جمعی هستیم. بنابراین باید از ظرفیتی که داریم بیشترین استفاده را بکنیم.

وی تأکید کرد:مساجد همواره عامل انسجام وحدت و مقاومت ملت ایران هستند. ممکن است برخی تصور کنند که عبادت با جهاد همخوانی ندارد و دچار نوعی انفعال باشند، اما ما الگوهایی مانند شهدا و بسیاری از فرماندهان داریم که مسجد را پایگاه محوری و اصلی فعالیت‌های خود قرار داده بودند چون می‌دانستند این مساجد هستند که مکانی برای ارتقاء سطح معنویت، اخلاق، شجاعت و جسارت هستند. بنابراین امروز نیز مساجد کارکردی مشابه دوران دفاع مقدس دارند که به فراخور حال جوانان نسل جدید می‌تواند بر روی آنها اثرگذار باشد.

ارزانی گفت: ما ۳۵ منطقه داریم که در مجموع ۷۰ برنامه اساسی را اجرا می‌کنند. هر استان به فراخور ظرفیت خود برنامه‌های متعددی را اجرا می‌کنند. برنامه‌های «روح مقاومت» و «سه‌شنبه‌های تکریم» دو برنامه شاخص هستند که ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور آنها را اجرا می‌کند. برنامه روح مقاومت به طور مردمی در چهار بخش صوت، نماهنگ، فیلم و عکس نوشته به اجرا درآمده است و ی و یکم شهریور مرحله نخست آن به پایان رسید. همچنین برنامه سه شنبه‌های تکریم هم روز هشتم مهرماه پایان خواهد یافت و پس از آن فصل دوم این برنامه آغاز خواهد شد. این برنامه‌ها در  ۲۳۲۰ مسجد اجرایی شده‌ و مقامات ارشد کشوری و استانی در اجرای این برنامه‌ها حضور یافتن. یکی از اهداف این برنامه‌ها گرامیداشت فرهنگ ایثار و شهادت است. خوشبختانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اغلب این برنامه‌ها حضور داشته‌اند.

وی با اشاره به رعایت اصول بهداشتی یادآور شد: به دلیل شیوع ویروس کرونا ورعایت دستورالعمل‌های بهداشتی،  بیشتر برنامه‌ها به طور ویژه در منازل شهدا یا با رعایت فاصله اجتماعی در مساجد، امامزاده‌ها و محل‌های خاص همچون مزار شهید حججی در اصفهان برگزار شده‌اند.

انتهای پیام

نظر شما