شناسهٔ خبر: 42801961 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

کتاب، شعر و ادب

«میلان کوندرا» برنده جایزه ادبی «کافکا» شد

برگزارکنندگان جایزه «فرانتس کافکا» اعلام کردند «میلان کوندرا» نویسنده سرشناس اهل جمهوری چک بیستمین دریافت کننده این جایزه ادبی خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا به نقل از سایت رسمی جایزه ادبی «فرانتس کافکا»، «میلان کوندرا» نویسنده ۹۱ساله متولد جمهوری چک که از سال ۱۹۷۵ در کشور فرانسه زندگی می کند، بیستمین برنده این جایزه ادبی خواهد بود که ویژه نویسندگان معاصر ادبیات جهان است.

« ولادیمیر زلزنی» رئیس انجمن فرانتس کافکا گفت که هیأت داروان این جایزه ادبی آثار «کوندرا» را تحسین کردند که نقش مهمی در فرهنگ جمهوری چک داشته و به بیش از ۴۰ زبان دنیا ترجمه شده است.

«میلان کوندرا» از دهه ۹۰ میلادی رمان هایش را به زبان فرانسوی می نویسد.

از جمله برندگان پیشین جایزه ادبی کافکا میتوان به «فیلیپ راث»، «هارولد پینتر»، «هاروکی موراکامی»، «پیتر هاندکه» و«مارگارت اتوود» اشاره کرد.

«کوندرا» نخستین رمانش به اسم «شوخی» را در سال ۱۹۶۷ منتشر کرد و در سال ۱۹۷۵ نیز کتاب «خنده و فراموشی» را به چاپ رساند که ترکیب عجیبی از یک رمان، مجموعه داستان کوتاه و تفکرات نویسنده است.

سال ۱۹۸۴ هم زمان شد با انتشار رمان «سبکی تحمل ناپذیر هستی» که در ایران با نام «بار هستی» هم ترجمه شده است. این رمان محبوب ترین کتاب «کوندرا» به حساب می آید که به مشکلات یک زوج چک با یکدیگر و دشواری سازگاری با زندگی در چک اسلواکی می پردازد. در سال ۱۹۸۸، کارگردان آمریکایی «فیلیپ کافمن» فیلمی بر اساس این کتاب به همین نام ساخت. با وجود اینکه کوندرا معتقد است رمان هایش برای ساخت فیلم مناسب نیستند، ولی در ساخت این فیلم بعنوان مشاور همکاري داشت.

میلان کوندرا,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

در ادامه و در سال ۱۹۹۰ رمان «جاودانگی» از «کوندرا» به بازار آمد که در مقایسه با سایر آثار او، که بیش تر تفکرات سیاسی را مطرح می کنند، این کتاب از درون مایه فلسفی بیش تر و عمیق تری برخوردار است و مفاهیم جهانی تری را در خود می گنجاند.

او در سال ۱۹۸۷ جایزه ملی اتریش برای ادبیات اروپا را دریافت کرد. همچنین در سال ۲۰۰۰ برنده جایزه بین المللی «هاردر» شد. در سال ۲۰۰۷ هم جایزه ملی ادبیات جمهوری چک به این نویسنده تعلق گرفت.

از دیگر آثار معروف کوندرا که در ژانرهای ادبی رمان، داستان کوتاه، شعر، مقاله و نمایش نامه نوشته شده اند میتوان به «عشق های خنده دار»، «دون ژوان»، «زندگی جای دیگری است»، «میهمانی خداحافظی»، «والس خداحافظی»، «صاحب کلیدها»، «ژاک و اربابش»، «هیچ کس نمی خندد»، «آخرین می»، «کلاه کلمنتیس»، «خنده و فراموشی»، «هنر رمان»، «آهستگی»، «وصایای تحریف شده»، «هویت» و «جهالت» اشاره کرد.

آخرین رمانی که از«میلان کوندرا» منتشر شده، «جشن بی معنایی» نام دارد که او در سال ۲۰۱۴ و در سن ۸۶ سالگی به نگارش درآورد.

نظر شما