شناسهٔ خبر: 42779946 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مناقصه‌مزایده | لینک خبر

گزارشات تحلیلی مناقصه مزایده

تجاری‌سازی ۶ کاتالیست مورد نیاز در فرآیند تبدیل گاز به پلیمر

صاحب‌خبر -

معاون وزیر نفت خبر داد

تجاری‌سازی ۶ کاتالیست مورد نیاز در فرآیند تبدیل گاز به پلیمر

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی‌ به بومی‌سازی دانش تولید متانول به پروپیلن در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ‌اشاره کرد و گفت: پنج‌میلیون تن متانول مازاد کشور با اجرای طرح‌های جدید به محصول ارزشمند پروپیلن تبدیل می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزايده، بهزاد محمدی در بازدید از پتروشیمی ‌مارون و مرکز ماهشهر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، طرح تولید اتیلن اکساید خالص مجتمع مارون را یکی از طرح‌های ارزشمند صنعت پتروشیمی ‌معرفی کرد و گفت: این واحد که براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری می‌رسد، می‌تواند اتیلن اکساید خالص را با ظرفیت ۴۵ هزار تن تولید کند و در اختیار طرح پترونادآسیا که قرار است MDEA مورد نیاز پالایشگاه‌های گاز را تأمین کند، قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه پتروشیمی‌مارون محصولات متنوعی را تولید می‌کند، افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی‌از طرح‌های توسعه‌ای حمایت می‌کند و در این مسیر سبد تولید این مجتمع نیز با تولیدی شدن طرح EO دارای اهمیت بیشتری خواهد شد و توسعه زنجره ارزش در مارون به خوبی در حال تحقق است و همچنین با در نظر گرفتن بحث خوراک در سال‌های آینده می‌توان رشد تولید را در پتروشیمی‌مارون تحقق بخشید.

محمدی تصریح کرد: طرح پتروناد هرچند ظرفیت تولید ۱۱۰هزار تن در سال را دارد اما با راه‌اندازی شش واحد در این پتروشیمی، کشور را از واردات بسیاری از محصولات بی‌نیاز خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی‌با بیان اینکه کشور با کمبود تولید پروپیلن روبه‌روست که این محصول با ارزش با ساخت طرح‌های جدید در پارک پروپیلن عسلویه، منطقه امیرآباد و طرح اسلام‌آبادغرب و نیز چند طرح دیگر پنج میلیون تن متانول مازاد کشور را به محصول ارزشمند پروپیلن تبدیل می‌کند، اظهار کرد: در این مسیر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی‌با بومی‌سازی دانش تولید متانول به پروپیلن دستاورد مهم را رقم زده است.

براساس گزارش شركت ملي پتروشيمي،‌ معاون وزیر نفت از حضور سرمایه‌گذاران در هفته‌های آینده در مرکز ماهشهر پژوهش و فناوری پتروشیمی‌خبر داد و گفت: خوشبختانه تلاش پژوهشگران و کارشناسان این مرکز به نتیجه رسیده است و با تجاری‌سازی کامل هر شش کاتالیست مورد نیاز در فرآیند تبدیل گاز به پلیمر در آینده نزدیک با دانش‌فنی ایرانی به‌طور کامل به ثمر خواهد نشست.

نظر شما