شناسهٔ خبر: 42778989 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

آمار عجیب و نگران‌کننده وزیر بهداشت از تازه مبتلایان به کرونا در قم | چنددرصد قبلا کرونا گرفته‌اند؟ | روایتی از تهاجم تازه کووید-۱۹ به ایران

وزیر بهداشت در جلسه روز گذشته ستاد ملی کرونا که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، آماری عجیب، نگران‌کننده و البته متناقض از ابتلای دوباره به کرونا در استان قم ارائه داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری‌آنلاین؛ درحالی که هنوز در ابتلای دوباره به کرونا در دنیا شک و شبهه فراوانی وجود دارد، اما دیروز سعید نمکی، وزیر بهداشت در جلسه ستاد ملی کرونا در میانهگزارش علیرضا رئیسی، معاون بهداشت خود که از موج سوم کرونا در ایران به رئیس جمهور ارائه می‌شد، پس از ادعای ابتلای مجدد تعداد زیادی از تازه مبتلایان به کرونا در قم در پاسخ به حسن روحانی که خواستار آمار دقیقی دراین‌باره شد، به صراحت گفت: «تاکنون ۱۴۰ بیمار با راستی‌آزمایی کد ملی در قم شناسایی شده‌اند که در اسفند و بهار گذشته هم از بیماران کرونا در این استان بوده‌اند.»

این درحالی است که لحظاتی پیش از آن رئیس گفته بود «در موج تازه و در یک هفته ۵۳۱ نفر در قم به کرونا مبتلا شده‌اند. درصد بالایی از آنها دوباره مبتلا شده اند و همین نشان می‌دهد ایده ایمنی جمعی، باطل می‌شود.» با توجه به آمار رئیسی و نمکی، باید حساب کرد حدود ۳۰ درصد تازه مبتلایان به کرونا در قم، قبلا هم به این بیماری مبتلا شده‌اند. اما مگر می‌شود؟

در پی همین گزارش بود که روز گذشته حسن روحانی، رئیس‌جمهور در سخنان جمع‌بندی ستاد ملی کرونا گفت: «حتی اگر واکسن هم در دسترس قرار بگیرد، باز هم سبک زندگی ما باید ادامه پیدا کند. امروز آماری که در جلسه دولت ارائه شد ما دیدیم در برخی از استان‌ها، افرادی امروز بستری هستند که چند ماه پیش، همانجا بستری بودند و دو مرتبه بستری شده اند. یعنی یک فردی به کووید ۱۹ مبتلا شده و به بیمارستان رفته و بستری شده و معالجه و ترخیص شده و بعد از گذشت چند ماه، دومرتبه مبتلا شده است. این داستان خود واکسن را هم زیر علامت سوال قرار می‌دهد که اگر واکسن هم آمد، چقدر تاثیر دارد. فردی که به این بیماری مبتلا شده و ۳-۲ ماه بیشتر وی را حفاظت نکرده و دو مرتبه گرفتار این بیماری شده، واکسن چه‌کار می‌تواند انجام بدهد.»

این درحالی است که دکتر رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز درباره ابتلای دوباره بیماران کرونا به این ویروس در ایران به همشهری‌آنلاین گفت: من خیلی تعجب کردم. این حرف از نظر علمی اصلا صحیح نیست. در ایران مثلا آقای لاریجانی را مثال می‌زنند که ابتلای مجدد نبود و همان ویروس قبلی بود که در بدنشان بود. این بیماری بعضی وقت‌ها حتی ۶ ماه هم طول می‌کشد. 

ملک‌زاده پیش از این هم درباره ابتلای دوباره لاریجانی به کرونا در «چترخبر» همشهری‌آنلاین گفته بود: به نظر من ایشان ۲ بار مبتلا نشدند. من در جریان بیماری ایشان بودم؛ این ویروس نه فقط در ایشان در بسیاری از افراد دیگر هم می‌تواند برگردد یعنی فرد موقعی مبتلا می‌شود و با علائمی به پزشک مراجعه می‌کند و سیستم ایمنی عمل می‌کند و بهتر می‌شود بعد از مدتی سیستم ایمنی کم می‌آورد و باز این ویروس برمی‌گردد. درحقیقت این عفونت یک بار وارد بدن شده است، ولی در مراحل مختلفی خودش را نشان می‌دهد. آقای لاریجانی هم تستی که اول دادند مثبت بوده تست بعدی منفی شده و این همان خطایی است که تست دارد و بعد از مدتی تستشان دوباره مثبت شده شاید به این دلیل که عفونت در بدنشان دوباره زیاد شده است. تست‌ هم می‌تواند به غلط مثبت هم به غلط منفی شود. 

ملک‌زاده در پاسخ به این سوال که اطلاعاتی که رئیس‌جمهور در ستاد ملی کرونا بیان کرده، از کدام منبع به او رسیده است، به همشهری‌آنلاین می‌گوید: بعضی همکاران من در رشته‌های عفونی و وزارت بهداشت این حرف‌ها را می‌زنند و رئیس‌جمهور را درست توجیه نکرده‌اند. تست‌های کووید بعضی وقت‌ها مثبت می‌شود و بعضی وقت‌ها منفی. اصلا تست کرونا در ایران غیرقابل اعتماد است. تست پی‌سی‌آر در بیش از ۸۰ درصد موارد منفی کاذب است، یعنی فرد کرونا دارد اما تست منفی است. در ایران رِیت مثبت این آزمایش ۱۷ درصد است. 

وی توضیح داد: ما تا حالا فقط یک مورد عفونت مجدد کرونا در دنیا داشته‌ایم که آن هم در هنک‌کنگ بوده و همان ویروس قبلی را گرفته است. این یک مورد هیچ علامتی هم نداشته است. بنابراین هنوز عفونت مجدد کووید از نظر علمی ثابت نشده است. 

بیشتر بخوانید؛

نظر شما