شناسهٔ خبر: 42645367 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

رئیسی: نباید محلی امن برای مفسدان وجود داشته باشد/ امنیت ما از همه زمان‌ها بیشتر است/ نیروی انتظامی باید پدری مهربان برای مردم باشد

رئیس قوه قضائیه ضمن تقدیر و تشکر از تلاش فرماندهان و مرزبانان ناجا گفت: مطلقا اجازه نمی دهیم هیچ نقطه ای از کشور به محل امنی برای فاسدان، اراذل و اوباش و معتادان متجاهر تبدیل شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش الف به نقل از پایگاه خبری پلیس، حجت‌الاسلام "سیدابراهیم رئیسی" در گردهمایی سراسری فرماندهان، روسا و معاونان ناجا (نشست فصلی – ویدئو کنفرانسی) ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) گفت: امید است که خداوند متعال به برکت نام ایشان، خیر و برکت را به نظام مقدس و امت اسلامی نازل فرمایند و از اینکه توفیقی حاصل شد که در جمع فرماندهان پرتلاش نیروی انتظامی حضور یابم خداوند را سپاسگزارم.

رئیس قوه قضائیه در ادامه یاد شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای نیروی انتظامی را گرامی داشت و تصریح کرد: بر روح بلند و ملکوتی شهدا درود می فرستم و آرزوی صبر، بردباری،  صحت و سلامتی جانبازانی را که در راستای حفظ نظم و امنیت دچار معلولیت شده اند را از خداوند متعال درخواست دارم.

رئیسی با بیان اینکه رمز موفقیت در زندگی برخورداری از تقوای الهی است، عنوان کرد: آنچه می تواند انسان را در مقابل تهدیدات و ناهنجاری ها حفظ  کند، سپر مهم و کارآمد "تقوای الهی " است که در آموزه های دینی به آن تاکید شده است؛ رمز تاثیرگذاری و کارآمدی مجموعه وسازمانی که می‌خواهد موفق باشد، آن است که در همه امور و برنامه‌ها، خداوند را محور قرار دهد.

عالی ترین مقام دستگاه قضائی کشور با اشاره به اهمیت نظم فردی و سازمانی و اجتماعی در تمامی مجموعه‌ها از جمله ناجا، گفت: رمز اساسی برای اثر بخشی نیروی انتظامی آن است که در درون این سازمان عظیم نظم به عنوان عنصر محوری در همه امور نقش آفرین باشد؛ تجلی نظم در ناجا برنامه ریزی‌های دقیق و مدبرانه و بکارگیری سامانه‌های فناورانه و اتخاذ تصمیمات متناسب و انجام فرماندهی و عملیات دقیق و بموقع است.

وی آسیب شناسی در مجموعه نیروی انتظامی را یکی از جلوه‌های نظم در این نیرو دانست و گفت: در امر آسیب شناسی باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که اتخاذ کدام روش‌ها و رویکرد‌ها به احقاق حق و تسهیل امور مردم و حفظ امنیت جامعه و برخورد با ناهنجاری‌ها منجرمی‌شود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت نظارت دائمی و مستمر بر مجموعه تحت امر در فرماندهی نیروی انتظامی گفت: اتخاذ کنترل و نظارت بر مجموعه تحت امر به معنای بی اعتمادی به آن‌ها نیست؛ بلکه برای تداوم اعتماد و تضمین سلامت مجموعه است؛ لذا برای صیانت از سلامت مجموعه تحت امر، انجام کنترل و نظارت مستمر ضروری است و این یکی از وظایف مدیران و فرماندهان در همه سازمان‌ها از جمله سازمان عظیم نیروی انتظامی است.

رئیسی تصریح کرد: نیروی انتظامی از آن جهت که در خط مقدم برخورد با ناهنجاری‌ها و مفاسد و مفسدان اقتصادی و افراد شرور و اخلالگران امنیت اجتماعی است، صیانت از سلامت این مجموعه از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است.

وی با اشاره به اجتناب ناپذیر بودن بکارگیری سامانه‌های فناورانه در مجموعه ناجا، گفت: نیروی انتظامی برای توسعه اشراف اطلاعاتی و بسط دامنه بازدارندگی خود باید هر چه بیشتر به سامانه‌های فناورانه مجهز شود و از این طریق به همه افراد متخلف و مجرم فهمانده شود که در تمام نقاط زیر ذره بین پلیس قرار دارند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت توسعه ارتباط الکترونیک میان مجموعه ناجا و بخش‌های مختلف قوه قضائیه، گفت: توسعه و گسترش ارتباط الکترونیکِ تعریف شده و امنیت محور میان مجموعه نیروی انتظامی و دستگاه قضائی در جهت افزایش امنیت اجتماعی نقش موثری دارد.

رئیسی با اشاره به ظرفیت مطلوب نیرو‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد برای یاری رساندن به پلیس، افزود: نیروی انتظامی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و شناسایی جرم و مجرمان می‌تواند از ظرفیت نیرو‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد بهره گیرد و این امر در حصول توفیقات برای پلیس بسیار راهگشاست.

وی در ادامه با بیان اینکه باید از هر اقدامی که مردم را دچار نگرانی و دغدغه می‌کند، پرهیز شود، گفت: چه در امور قضائی و چه در امور انتظامی و چه در سازمان‌های دولتی باید در جهت امیدوار کردن مردم تلاش شود؛ در همین راستا ضرورت دارد مشکلات و کاستی‌های موجود در سلسله مراتب و سازمان اداری مرتفع و از منتقل کردن این مشکلات و کاستی‌ها به مردم پرهیز شود.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هیچ سازمانی در کشور به اندازه نیروی انتظامی با قوه قضائیه در ارتباط نیست، گفت: مردم کاستی‌ها و موفقیت‌های دو مجموعه قوه قضائیه و نیروی انتظامی را به صورت یکجا و در قالب یک مجموعه می‌بینند؛ لذا ضرورت دارد هم‌افزایی ناجا و دستگاه قضائی هر چه بیشتر افزایش یابد.

رئیسی در ادامه مهربانی، اقتدار و تدبیر را سه نکته محوری در ارتباط با نیروی انتظامی دانست و گفت: ناجا باید ملجاء و پناهگاه مردم و افراد مورد ظلم واقع شده باشد و به مانند عدلیه به مثابه پدری مهربان برای مردم و مظلومان عمل کند.

وی، اقتدار نیروی انتظامی را امری بسیار مهم دانست و گفت: اقتدار و قاطعیت پلیس یعنی به صورت قانونمند و با قدرت عمل کردن؛ بنابراین اقتدار و قاطعیت به معنای تجاوز به حقوق مردم نیست؛ آنچه در پلیسِ آمریکا و اروپا امروز مشاهده می‌شود، تجاوز به حقوق مردم و سلب آزادی و حیات آنهاست.

رئیس قوه قضائیه در ادامه انجام به موقع امور را امری بسیار تعیین کننده در ماموریت‌های نیروی انتظامی دانست و گفت: بدون تردید باید برای توسعه کمی و کیفی امکانات پلیس جهت خدمت رسانی مطلوبتر به مردم تلاش شود؛ اما باید توجه داشت که با افزایش بهره وری می‌توان با همین امکانات موجود و همین عِده و عُده، اقدامات موثری را برای تضمین امنیت مردم و مقابله با مخلّان امنیت آن‌ها انجام داد.

رئیسی در ادامه با اشاره به نقش تعیین کننده تحقیقات و بررسی‌های پلیس در پیشبرد پرونده‌های قضائی، گفت: تحقیقات میدانی و بررسی‌های مقدماتی در نیروی انتظامی پیرامون پرونده‌ها در جهت کاهش اطاله دادرسی‌ها و اتقان آراء قضائی بسیار تاثیرگذار است؛ لذا به هر میزان که تحقیقات میدانی و بررسی‌های مقدماتی صورت گرفته در نیروی انتظامی از دقت بیشتری برخوردار باشد، به همان میزان نیز اطاله دادرسی‌ها کاهش و اتقان آراءِ صادره در مراجع قضائی افزایش می‌یابد.

وی گفت: ما انتظار داریم فرماندهی ناجا تدبیری کنند تا موضوعات ارجاعی از ناحیه قضات و مراجع قضائی به مجموعه نیروی انتظامی، با دقت و سرعت بیشتری مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.

رئیس قوه قضائیه با تقدیر از اقدامات نیروی انتظامی در راستای کشفیات در حوزه مواد مخدر و جرائم دیگر گفت: انتظار ما آن است که آن دسته از موارد و جرائم که در کشف آن‌ها موفقیت حاصل نشده است، با اقدامات و تدابیر متفاوتی از ناحیه نیروی انتظامی مورد کشف قرار گیرد؛ چرا که این کشفیات در رسیدگی به پرونده‌ها و احقاق حق مردم بسیار تاثیرگذار است.

رئیسی با اشاره به موضوع تشکیل پلیس قضائی که بعد از شهادت آیت الله بهشتی مطرح شد، گفت: اشراف مجموعه نیرو‌های پلیس به موضوعات قضائی امری ضروری و راهگشاست و به هر میزان که آشنایی نیرو‌های پلیس با امور و فرآیند‌های قضائی بیشتر باشد، به همان میزان نیز همکاری‌های مجموعه دست اندرکاران امور قضائی با نیرو‌های پلیس توسعه می‌یابد.

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی بعنوان ضابط دستگاه قضائی از ویژگی‌ها و اقتضائاتی برخوردار است، گفت: نیروی پلیس به عنوان ضابط دستگاه قضائی اقتضا می‌کند که از دانش قضائی و ارتباط با مجموعه‌های قضائی برخوردار باشد و ضروری است که این اقتضائات روز به روز تقویت شود.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اهمیت افزایش نظارت‌ها بر تحت‌نظرگاه‌ها و بازداشتگاه‌های موجود در کلانتری‌ها، گفت: لاجرم در فرآیند رسیدگی به یک موضوع باید افرادی در مراحل تحقیقات مقدماتی در کلانتری‌ها نگهداری شوند؛ در همین راستا افزایش نظارت‌ها بر تحت‌نظرگاه‌ها و بازداشتگاه‌های موجود در کلانتری‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت امر اطلاع رسانی در مورد پرونده‌های مورد بررسی، گفت: اصل اطلاع رسانی پیرامون اقدامات صورت گرفته در رابطه با پرونده‌های مورد بررسی از ناحیه نیروی انتظامی و دستگاه قضائی موجب امیدواری بیشتر مردم می‌شود؛ اما باید توجه داشت که قبل و در حین انجام تحقیقات مقدماتی پیرامون پرونده‌های مورد بررسی باید روند اطلاع رسانی با احتیاط همراه باشد تا فرآیند رسیدگی به پرونده دچار مشکل نشود.

وی تصریح کرد: در فرآیند اطلاع رسانی به مردم پیرامون یک پرونده در حوزه کشف و رسیدگی و کیفر باید یکپارچگی اطلاع رسانی وجود داشته باشد و به این صورت نباشد که در یک حلقه رسیدگی، امر اطلاع رسانی صورت گیرد و در حلقه‌های دیگر رسیدگی، مردم از روند پرونده بی اطلاع بمانند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه خطاب به فرماندهان ناجا تاکید کرد: مطلقا نباید اجازه دهیم هیچ نقطه‌ای از کشور اعم از شهر یا روستا، نقاط مرزی یا داخلی، برای افراد متخلف و مجرم و معتادان متجاهر و توزیع کنندگان جزئی و کلی مواد مخدر، امن باشد.

رئیسی با اشاره به ضرورت تقدیر از بخش مرزبانی ناجا و تجلیل از شهدای مرزبانی، گفت: تعداد شهدای مرزبانی ناجا بیانگر آن است که چشمان تیزبین مرزبانان ما اجازه ورود عناصر ناامن کننده به داخل کشور را نمی‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت افزایش دقت نیرو‌های پلیس در فرآیند دستگیری افراد مظنون و متهم، گفت: به هر میزان که فرآیند دستگیری افراد مظنون و متهم توسط نیروی انتظامی دقیق‌تر و حساب شده‌تر باشد، به همان میزان نیز فرآیند رسیدگی‌های قضائی از دقت بیشتری برخوردار خواهند بود.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در بستر گام دوم انقلاب موضوع امنیت از نکات محوری است، گفت: امروز به گستره همه داشته‌هایمان از ناحیه دشمن تهدید می‌شویم؛ لذا دیده‌بان‌های تیزبین کشور در مجموعه‌های قضائی و انتظامی و سایر مجموعه‌ها باید با دقت و بصیرت مراقبت کنند و نگذارند افرادی که به دنبال نفوذ و توطئه و فتنه و اخلال در امنیت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی جامعه هستند، توفیق پیدا کنند.

حجت‌الاسلام رئیسی در پایان خاطر نشان کرد: علیرغم همه تهدیدات علیه کشور ما، امروز به برکت هدایت‌های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و حضور مقتدرانه نیرو‌های انتظامی و قضائی و آحاد مردم، امنیت ما از همه زمان‌ها بیشتر است و باید این وضعیت را ارتقاء دهیم.

نظر شما