شناسهٔ خبر: 41963744 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

هفته ای که کنکوری ها در آن نقره داغ شدند !

صاحب‌خبر -

 شیوع کرونا در کشور باعث شد کنکور سراسری ابتدا از تیرماه به مردادماه منتقل شود. وزارت بهداشت برای برگزاری کنکور شرط و شروطی تعیین کرد که یکی از آنها افزایش روزهای برگزاری کنکور و افزایش حوزه‌های امتحانی بود که سازمان سنجش آنها را اجرا کرد.

اما این پایان ماجرا نبود. در شبکه‌های اجتماعی موجی برای مطالبه تعویق کنکور سراسری به راه افتاد و مطابق تجربه‌های گذشته با تماس و پیامک به نمایندگان خواستار تعویق کنکور شدند. نمایندگان مجلس جدید هم خیلی زود به این موج تن دادند و در راس آنها رئیس مجلس خواستار تعویق کنکور تا ماه‌های سرد سال شد تا داوطلبان کنکور بتوانند چند ساعت ماسک را بر صورتشان تحمل کنند.

پس از این اتفاقات سعید نمکی، وزیر بهداشت با انتشار ویدیویی در اینستاگرام خود تلویحا تعویق کنکور را تایید کرد. نمکی در این ویدئو بیان کرد که در جلسه با وزیر علوم و اعضای کمیسیون‌های مربوطه مجلس، وزارت بهداشت بر پروتکل‌های سخت‌گیرانه خود تاکید کرده و وزیر علوم مدعی شده است در این مدت کوتاه تا زمان برگزاری کنکور وزارت علوم نمی‌تواند شرایط اجرای این پروتکل‌ها را فراهم کنند و بهتر است یک‌ماه به تعویق بیفتد.

البته نمکی بیان کرد که ستاد کرونا درباره این موضوع تشکیل جلسه می‌دهد و تصمیم‌گیری می‌کند اما خبری که از این ویدئو رسانه‌ای شد تعویق یک‌ماهه کنکور بود. پس از آن معاون وزیر بهداشت تعویق یک‌ماهه کنکور را تایید کرد.

پس از این ماجرا و در کمتر از ۲۴ ساعت ستاد کرونا تشکیل جلسه داد و بر برگزاری کنکور در زمان مقرر، یعنی پایان مردادماه تاکید کرد.

در این زمینه از دو جهت می‌توان ماجرا را بررسی کرد؛ یکی مسئله برگزاری کنکور در شرایط کنونی و دیگری نحوه اطلاع‌رسانی این موضوع.

درباره نحوه اطلاع‌رسانی حقیقتا باید خون گریست. موضوع کنکور مسئله‌ای است که سرنوشت حدود یک میلیون نفر به آن گره خورده است. همه این یک میلیون نفر و خانواده‌شان بیش از یک‌سال و بعضا چندسال درگیر این مسئله بوده‌اند و استرس وحشتناکی درباره کنکور دارند. با هر تغییر در زمان برگزاری کنکور فشار زیادی بر این خانواده‌ها وارد می‌شود که قابل توصیف نیست.

درباره موضوعی با این اهمیت و با این شمول، باید و باید اطلاع‌رسانی دقیق صورت گیرد. اگر ستاد کرونا مسئول تصمیم‌گیری در این زمینه است فقط و فقط اطلاع‌رسانی درباره این موضوع می‌بایست از طریق این ستاد صورت می‌گرفت. وزیر بهداشت حق نداشت سرخود درباره این موضوع در اینستاگرام خود اطلاع‌رسانی کند و اینگونه با روح و روان داوطلبین و خانواده ایشان بازی کند. بقیه مسئولین هم باید تصمیم‌گیری در این زمینه را به ستاد کرونا ارجاع می‌دادند و از اظهارنظر خودداری می‌کردند.

ای کاش وزیر بهداشت و وزیر علوم و بقیه مسئولین در نزدیکان خود یک کنکوری داشتند تا متوجه شوند این نحوه اطلاع‌رسانی چه آسیب‌هایی بر داوطلبین و خانواده داوطلبین دارد.

متاسفانه موضوع اطلاع‌رسانی درباره کرونا از روز نخست با ضعف‌های جدی همراه بود که باید گفت این مشکلات همچنان ادامه دارد. 

اما درباره برگزاری کنکور در شرایط کنونی باید گفت نمی‌توان کنکور امسال را لغو کرد. چراکه از یک‌طرف ظرفیت دانشگاه‌ها برای یک‌سال بلا استفاده باقی می‌ماند و از سوی دیگر دانشگاه‌ها توان پذیرش دوبرابر ظرفیت در سال آینده را ندارند. اگر هم بنا باشد در سال آینده به میزان ظرفیت معمول دانشگاه‌ها پذیرش شود ظلم و اجحاف بزرگی در حق داوطلبین امسال و سال آینده رخ خواهد داد.

در کنار همه اینها وضعیت سربازی تعدادی از داوطلبین باعث می‌شود که برگزاری کنکور امسال ضروری باشد چرا که اگر برخی از داوطلبین اگر تا مهرماه دانشجو نشوند مشمول خدمت شده و باید به سربازی بروند.

تعویق یک‌ماهه کنکور هم دردی دوا نمی‌کند چرا که اصلا مشخص نیست شرایط شیوع کرونا در پایان شهریورماه چگونه خواهد بود. ممکن است در آن زمان وضع بدتر باشد و کشور همزمان با کرونا با آنفلوانزا هم درگیر شده باشد.

به‌علاوه تعویق چندین و چندباره کنکور آسیب‌های جدی به سلامت روانی داوطلبین و خانواده ایشان تحمیل می‌کند. با ملاحظه همه این موارد به نظر می‌رسد راه‌حل منطقی همان برگزاری کنکور در زمان اعلام‌شده، یعنی پایان مردادماه است که ستاد ملی کرونا هم به این نتیجه رسیده است و مرکز پژوهش‌های مجلس هم در گزارش کوتاهی آن را تایید کرده است.(بیشتر بخوانید)

نظر شما