شناسهٔ خبر: 41936495 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کلیات لایحه افزایش سهم شرکت‌های دولتی در بورس تصویب شد

تهران-ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه دوفوریتی افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم موافقت کردند.

صاحب‌خبر -

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز-چهارشنبه- کلیات لایحه دوفوریتی افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم را با رای ۱۷۰ موافق، ۲۰ رای مخالف و ۱۸ رای ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی درباره این لایحه گفت: این لایحه با حضور کارشناسان و مسئولان دستگاه ذی ربط در کمیسیون اقتصادی بررسی و اصلاح شد و با توجه به شرایط بازار سرمایه باید تلاش کنیم این بازار را تقویت کنیم.

مهدی طغیانی گفت: یکی از موضوعاتی که در بسته اقتصاد مردمی ریاست مجلس قرار داشت، موضوع همین لایحه است که مورد استقبال مجلس قرار گرفت. در این لایحه پیش بینی شده است که شرکت‌هایی که تحت کنترل یا مالکیت دولت هستند بخشی از سهم خود را به صورت عرضه اولیه به بازار بورس ارائه دهند.

کاظم دلخوش اباتری نماینده صومعه سرا و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در موافقت با افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم گفت: این لایحه باعث افزایش سرمایه می‌شود به طوری که شرکت‌های بورسی تحت کنترل دولت برای تأمین مالی خود توانایی داشته باشند؛ آنها سهام خود را در اختیار عموم مردم قرار می‌دهند.

وی افزود: با تویب این لایحه شرکت هایی که بیش از ۲۰ سهام آنها در اختیار دستگاه های دولتی که موضوعت ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری است بنابر این ماده  موظف شده‌اند از زمان لازم‌الاجرا شدن این قانون تا پایان قانون برنامه ۵ ساله تأمین مالی مورد نیاز خود را در بازار سرمایه داشته باشند، این لایحه به نفع مردم است.

رحیم زارع نماینده آباده و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی هم در موافقت با کلیات این لایحه گفت: یکی از ایرادات وارده به بورس، ناکارآمدی قوانین و مقررات بود، هیچ افزایش سرمایه ای بدون گزارش حسابرسی انجام نخواهد شد و هر افزایش سرمایه که توجیه داشته باشد تایید می شود وشرکت های ورشکسته مشمول این قانون نخواهند بود.

وی افزود: این قانون ما را از نظام بانک محور به نظام سرمایه محور سوق می دهد و رقابت را در بازار سرمایه تقویت می کند

مخالفان: لایحه دو فوریتی دولت مخالف برنامه ششم توسعه است

محمد حسن آصفری نماینده اراک در مخالفت با کلیات این لایحه دو فوریتی گفت: امروز هیچ فوریتی بالاتر از اقتصاد و معیشت مردم نیست و این موضوع باید در اولویت باشد، وقتی دو فوریت مطرح است آسیب‌ها و مشکلات آنها باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: رییس سازمان بورس می گوید که می خواهند افزایش سرمایه داشته باشند، با چه توجیهی می خواهیم سرمایه را افزایش دهیم، امروز پولی را که می‌توان با آنها کارخانه ساخت در بورس سرمایه گذاری شده است؛ ارزش افزوده کارخانجات افزایش یافته است، با چه توجیهی این اقدام را دنبال می‌کنیم.

علیرضا سلیمی نماینده محلات و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: آیا این لایحه شبهات و اما و اگرهای منافع ما و هدف را تامین کند.

نماینده مردم محلات افزود: موافقان لایحه می گویند که با تصویب این لایحه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس می‌توانند سرمایه خود را برای تامین منابع در بورس افزایش دهند؛ این لایحه تامین مالی را به تایید سازمان بورس منوط کرده است و همین موضوع اختیارات مجلس را به سازمان بورس تفویض می کند.

وی افزود: از طرفی این لایحه مغایر ماده ۲۰ قانون برنامه ششم توسعه است که هر نوع تخفیف مالیاتی را ممنوع کرده است.

نظر شما