شناسهٔ خبر: 41880960 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

بمب‌های متحرک زیر پوست شهر!

مخازن غیر مجاز و نا ایمن گاز ال. ‏پی. جی مانند بمب‌هایی متحرک در خیابان‌ها و جاده‌ها جولان می‌دهند.

صاحب‌خبر -
صراط:

اصلاح نرخ بنزین و به تبع آن توجه به سوخت‌های جایگزین و با صرفه برای خودرو‌ها و همچنین شلوغی و تعطیلی اغلب مواقع جایگاه‌های گاز سی‏. ان‏. جی سبب شده تا امروز بیش از پیش شاهد رفت و آمد خودرو‌هایی با مخازن گاز ال. ‏پی. جی در سطح شهر‌های کاشمر و کوهسرخ باشیم، مخازن غیر مجاز و نا ایمنی که مانند بمب‌هایی متحرک در خیابان‌ها و جاده‌ها جولان می‌دهند و انفجار هر یک از این مخازن فاجعه‌ای بزرگ رقم می‌زند.

هر چند مسئول آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشمر اعلام کرده؛ نصب و پُر کردن مخزن گاز‌های مایع در خودرو‌ها در حالی در مناطق مختلف دیده می‌شود که غیر قانونی است، اما هم‏چنان هشدار‌ها جدی گرفته نمی‌شود و بار‌ها خودرو‌های غیر استاندارد گاز سوز زیادی که در صندوق عقب خود یک کپسول ۱۱ کیلوگرمی گاز مایع دارند در نقاط مختلف دچار انفجار و حریق شده‌اند.

 یکی از مسافربر‌های مسیر کاشمر به بردسکن که در محل سیلندر پر کنی ابتدای خروجی کاشمر به سمت سه راهی شادمهر در حال پر کردن مخزن خودرو خود از گاز مایع بود با بیان این که هر سیلندر گاز مایع به نرخ دولتی هفت هزار و ۸۰۰ تومان است که با پر کردن یک مخزن کامل بسته به نوع خودرو می‌توان حدود ۴۰۰ کیلومتر راه را پیمود، افزود: استفاده از این مخزن‌ها بسیار خطرناک است.

این راننده مطرح کرد: هزینه دو گانه‌سوز کردن خودرو بنزین سوز سی. ‏ان‏. جی در مقایسه با ال‏. پی‏. جی بسیار بیشتر و گران‌تر است، علاوه بر این لوازم دستگاه ال‏. پی‏. جی در دسترس‌تر و مناسب‌تر است همچنین اگر بخواهیم سیستم گاز مایع را داشته باشیم حدود سه میلیون تومان است، ولی برای سی. ‏ان‏. جی باید بالغ بر ۶ میلیون تومان هزینه کنیم .

مراجعه روزانه ۱۰ تا ۱۷ نفر

در ادامه نیز ناظر مرکز سیلندر پرکنی کاشمر گفت: با وجود این‏که مراجعه افراد برای گاز کردن خودرو با گاز مایع بسیار کاهش یافته، اما با همین وجود باز هم روزانه به طور میانگین ۱۰ تا ۱۷ نفر مراجعه می‌کنند. البته تا چند روز قبل از پایان سال، خود ما اقدام به گاز کردن خودرو‌ها می‌کردیم، اما پس از این‏که ممنوع شد، اکنون خود صاحبان خودرو این کار را در بیرون از شرکت انجام می‌دهند که خطرات بیشتری دارد.

علیرضا یغمایی افزود: متأسفانه در زمان پر کردن مخزن خودرو با گاز مایع هیچ‌گونه نظارتی نیست، از سویی، چون در اطراف شرکت نمی‌توانند کپسول را خالی کنند به همین دلیل برخی به داخل منطقه حسین‌آباد می‌روند، حال آن که متأسفانه یک بار داخل میلان کنار شرکت، خودرویی پس از این‏که گاز می‌زند؛ با روشن کردن ماشین خود، دچار حریق می‌شود.

وی عنوان کرد: اغلب افرادی که از گاز مایع استفاده می‌کنند شرایط اقتصادی مطلوبی ندارند و اگر هزینه‌های گاز سوز کردن خودرو‌های سی‏. ان‏. جی کاهش پیدا کند قطعاً این افراد هم تمایل به استفاده از گاز مایع ندارند.

نصب کپسول گاز مایع در خودرو غیر قانونی است

مسئول آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشمر گفت: نصب و پُر کردن مخزن گاز‌های مایع در خودرو‌ها در حالی در مناطق مختلف دیده می‌شوند که غیر قانونی است. علاوه بر این صاحبان این خودرو‌ها از کپسول‌هایی استفاده می‌کنند که حق مردم مناطق محروم از نعمت گاز است.

امیر نژادرحیم افزود: در حال حاضر هیچ جایگاهی که برای خودرو‌ها سوخت‌گیری گاز مایع را انجام دهد، نداریم و از سویی مخازنی که در داخل خودرو‌ها استفاده می‌شوند همه به صورت دستی هستند و کارخانه‌ای نیست و بسیاری مواقع دیده شده افراد کپسول را در داخل صندوق عقب نصب کرده و به عنوان منبع سوخت رسان استفاده می‌کنند.

وی اظهار کرد: مرجعی که بخواهد این‌گونه سوخت‌رسانی را تائید کند، نداریم از سویی قیمت آن مناسب‌تر است به همین دلیل مردم به استفاده از گاز مایع (ال. پی. جی) روی آورده‌اند.

مسئول آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشمر بیان کرد:، چون گاز ال. پی. جی مایع است وقتی می‌خواهد به گاز تبدیل شود ۲۷۰ تا ۳۰۰ برابر انبساط حجمی دارد که این امر خطر ساز است و در بسیاری مواقع اتفاقاتی حتی به صورت انفجاری در کاشمر داشته‌ایم.

وی عنوان کرد: مرکزی نیست که وضعیت این نوع خودرو‌ها در آن ثبت شود، به همین دلیل آماری از تعداد خودرو‌هایی که از گاز مایع استفاده می‌کنند نداریم، اما تعدادشان کم نیست.

به گفته او قبلاً برخی مراکز به صورت غیر استاندارد با شیلنگ آب اقدام به پر کردن مخزن‌های گاز می‌کردند که به دلیل بروز اتفاقات ناگوار، از ادامه فعالیت آن‌ها جلوگیری شد و تأسیسات آن‌ها جمع‌آوری گردید.

نژادرحیم اظهار کرد: استفاده از کپسول مایع برای خودرو‌ها ممنوع است و هر چند در زمان سوخت‌گیری نکات ایمنی رعایت شود باز هم غیر استاندارد است، بنابراین اگر کسی می‌خواهد از خودروی دوگانه استفاده کند باید با مراجعه به مراکز استاندارد از سی. ‏ان‏. جی استفاده کند تا شاهد اتفاقات ناگواری نباشیم.

وی با بیان اینکه مراکزی به صورت دستی اقدام به نصب مخازن ال‏. پی‏. جی می‌کنند، اما غیر مجازند و متأسفانه قانونی برای پلمب آن‌ها نداریم، گفت: بسیاری از تعمیرکاران مخازن ال‏. پی. ‏جی را روی خودرو‌ها نصب می‌کنند که باید توصیه کرد صرف این که استفاده از این نوع گاز مقرون به صرفه است جان خود و خانواده‌شان را به خطر نیندازند.

تصویر وارونه کردن سیلندر‌های گاز، نمایشی از وارونه کردن امنیت ارائه می‌‏دهد که مصرف‏ کنندگان آن آگاهانه و یا نا آگاهانه خود را در معرض حادثه قرار می‏‌دهند و معلوم نیست که این خطرپذیری تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد.

هرچه که هست نظم‏ دهی به این سیستم و از بین بردن این خطر بزرگ باید هر چه سریع‏تر در دستور کار قرار گیرد و باید امیدوار بود با اقدامات فرهنگی و بازدارنده در این زمینه از بروز خطر‌های این‏ چنینی که سالانه جان تعدادی از هموطنان را به خطر می‏ندازد، جلوگیری کرد.

نظر شما