شناسهٔ خبر: 41791251 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

دومین آزمایشگاه کرونا در بوشهر راه‌اندازی می‌شود/ پرورش ماهی «سی‌باس» در دستور کار جهاد

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر از راه‌اندازی آزمایشگاه کووید 19 خبر داد و خاطرنشان کرد: دومین آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا در بوشهر با سرمایه‌گذاری 12 میلیارد ریال در هفته دولت راه‌اندازی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، علی احمدی‌زاده امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر با تبریک سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی به فرمان امام راحل در سال 1359 اظهار داشت: جهاد دانشگاهی بوشهر در سال 1396 راه‌اندازی شد و فعالیت خود را در زمینه برنامه‌های علمی، آموزشی، اشتغال‌زایی و پژوهشی آغاز کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر ترویج فرهنگ و مدیریت جهادی در رسیدن به فناورهای نوین را از اهداف این نهاد دانست و بیان کرد: در راستای درمان بیماری‌ها ذخیره سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف اقدامات مهمی انجام و در این راستا بانک خون بند ناف استان راه‌اندازی شد و تاکنون بیش از 1200 سلول بنیادین خون بندناف در بانک خون بوشهر ذخیره سازی شده است.

احمدی زاده یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر را پرورش آبزیان از جمله ماهی در قفس در خلیج فارس و حوضچه سد رئیسعلی دلواری دانست و اظهار داشت: در این راستا بچه ماهی «سی‌باس» در قفس‌های مستقر در آب دریا و حوضچه سد برای پرورش رها سازی می‌شود که پس از پایان دوره پرورش وارد بازار داخلی و صادراتی می‌شود.

وی تولید و تکثیر بچه ماهی سی‌باس را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: این بچه ماهی که از تایلند و استرالیا وارد کشور می‌شود و مشکلاتی برای واردات آن ایجاد کرده است جهاد دانشگاهی به دانش فنی  تولید بچه ماهی سی‌باس دست یافت.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر افزود: با راه‌اندازی مجتمع شیلاتی تولید و تکثیر بچه ماهی سی‌باس سالانه افزون پنج میلیون قطعه بچه ماهی برای پرورش تولید و به پرورش دهندگان ماهی عرضه می‌شود.

وی از تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده  خبر داد و خاطر نشان کرد: این سند که  در بررسی وضعیت موجود زنان و خانواده در سطح استان، اولویت بندی برنامه‌های زنان در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، محیط زیست و سلامت  تدوین شده از آن رونمایی شده است.

احمدی‌زاده با اشاره به تدوین سند توسعه فرهنگی اجتماعی گفت: این سند با برش  شهرستانی برای 10 شهرستان استان بوشهر تدوین شد.

وی، با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در مقابله با کرونا تصریح کرد:  با شیوع این بیماری جهاد دانشگاهی بوشهر در راه‌اندازی کارگاه‌های تولید ماسک اقدامات مهمی انجام داد و 220 هزار ماسک سه لایه تولید و میان مردم به صورت رایگان توزیع کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر از راه‌اندازی آزمایشگاه کووید 19 خبر داد و خاطرنشان کرد: دومین آزمایشگاه کووید 19 بوشهر با سرمایه‌گذاری 12 میلیارد ریال راه‌اندازی می‌شود.

وی گفت: این آزمایشگاه که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاسیس شده قادر است روزانه 200 تست کرونا را انجام دهد که با صدور مجوزهای لازم در هفته دولت امسال افتتاح می‌شود.

احمدی‌زاده افزود: ساختمان و تجهیزات و نیروی انسانی متخصص آن تامین شده که با افتتاح آن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری کرونا دارد.

وی انعقاد تفاهم نامه همکاری جهاد دانشگاهی استان بوشهر با سایر دستگاه‌ها، برگزاری آزمون استخدامی  ادارات، امضای تفاهم نامه مشترک توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و اجرای طرح‌های اشتغال زایی را از دیگر فعالیت‌های جهاد دانشگاهی دانست و خاطر نشان کرد: طرح کسب دانش فنی تولید و تکثیر بچه ماهی سی‌باس به عنوان یکی از طرح‌های فناورانه ملی در دستور کار جهاد دانشگاهی استان بوشهر قرار دارد که هفته دولت امسال کلنگ‌زنی می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما