شناسهٔ خبر: 41742326 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

محسن حاجی میرزایی خبر داد:

تربيت نيروي ماهر در هنرستان‌ها براي وزارت راه

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش می‌تواند با همکاری وزارت راه و شهرسازی، هنرستان‌هایی را برای تربیت نیروی انسانی آموزش‌دیده و ماهر در بخش فعالیت‌های گسترده راه و شهرسازی و ساختمان فعال کند.
به گزارش خبرگزاری آریا، وزیر آموزش‌وپرورش در برنامه گفتگوی هفته که با حضور وزیر راه و شهرسازی و اعضای شورای معاونان برگزار شد از آمادگی آموزش‌وپرورش برای تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر در بخش راه و شهرسازی و ساختمان خبر داد، گفت: وزارت راه و شهرسازی زمین‌های مناسب برای ساخت مدرسه در اختیار خیرین مدرسه‌ساز قرار دهد.
آقای محسن حاجی میرزایی در چهارمین نشست از سلسله نشست‌های گفتگوی هفته که باهدف ایجاد ارتباط و تعامل دوسویه بین وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت راه و شهرسازی و با موضوع گفتگو بر محور تحول با حضور آقای محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، اعضای شورای معاونان و مدیران کل و رؤسای 760 منطقه آموزش‌وپرورش کشور برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن اعیاد قربان و غدیر، گفت: یکی از درخشان‌ترین و بارزترین بخش‌های عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه راه و شهرسازی است و در مواردی می‌توان عملکرد مجموعه راه و شهرسازی در کشور را بی‌نظیر و در مواردی کم‌نظیر دانست. اقداماتی که در توسعه خطوط ریلی، جاده‌ها، آزادراه‌ها، بزرگراه‌ها و راه‌های روستایی، ارتقا، بهبود و افزایش توان ناوگان حمل‌ونقل هوایی و دریایی کشور و در حوزه مسکن اتمام طرح مهر و جهش جدی که برای تهیه مسکن آغاز شده، بسیار قابل‌تقدیر است.
آقای حاجی میرزایی گفت: سرعت عمل همکاران راه و شهرسازی درترمیم و بازسازی مناطق تخریب شده به دلیل حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و بازگشایی راه‌ها برای شروع مجدد مدارس بعدازاین حوادث شایسته تقدیر است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه حوزه‌های متنوع مأموریت در نظام تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش را با مأموریت‌های وزارت راه و شهرسازی مرتبط می‌کند، تصریح کرد: آموزش و پرورش یکی از بزرگ‌ترین نهاد ساخت و ساز کشور است و امسال 6 هزار میلیارد تومان بودجه به مدرسه‌سازی اختصاص یافت.

وزارت راه و شهرسازی زمین‌های مناسب برای ساخت مدرسه در اختیار خیرین مدرسه‌ساز قرار دهد
آقای حاجی میرزایی بابیان اینکه آموزش‌وپرورش دستگاهی است که هیچ طرح برجا مانده‌ای ندارد و تمام طرح‌های این دستگاه در حال انجام است، گفت: برای تأمین فضای آموزشی موردنیاز به همکاری وزارت راه و شهرسازی نیازمندیم. جابجایی جمعیت، انتخاب نامناسب فضای آموزشی در ساخت برخی مدارس و مهاجرت خانواده‌ها باعث شده در یک منطقه دچار تراکم باشیم و در منطقه‌ای دیگر مدارس خالی و بی استفاده شوند. امیدواریم با همکاری وزارت راه و شهرسازی زمین‌های مناسب برای ساخت مدرسه در شهر‌ها شناسایی و در اختیار خیرین مدرسه‌ساز قرار گیرد.

استان تهران جزء 10 استان محروم کشور از نظر سرانه آموزشی
وی گفت: مطابق سند تحول بنیادین متوسط فضای آموزشی برای هر دانش‌آموز در حدود 8 و 3 دهم مترمربع است، اما اکنون این فضا در حدود 5 و 3 دهم مترمربع است. 10 استان پایین‌تر از میانگین سرانه آموزشی هستند که استان تهران هم جزو این 10 استان است و برای مثال در منطقه 22 به‌شدت نیاز به ساخت فضای آموزشی داریم.
وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی هم مانند سایر وزارتخانه‌ها نیاز به نیروی کار ماهر و توانمند دارد، گفت: آموزش‌وپرورش می‌تواند با همکاری وزارت راه و شهرسازی، هنرستان‌هایی را برای تربیت نیروی انسانی آموزش‌دیده و ماهر در حوزه فعالیت‌های گسترده بخش راه و شهرسازی و ساختمان فعال کند.

از معایب آزمون سراسری سنجش نشدن مهارت دانش آموزان است
آقای حاجی میرزایی یکی از مشکلات نظام آموزشی را ارزشیابی نشدن مهارت کسب شده توسط دانش آموزان در آزمون سراسری دانست و افزود: دغدغه بسیاری از خانواده‌ها و دانش آموزان موفقیت در کنکور است و این در حالی است که در آزمون سراسری به مهارت دانش آموزان هیچ توجهی نمی‌شود؛ که این بی توجهی پدیده اشتغال و مهارت را در جامعه مختل کرده است.
وی با اشاره به اینکه مدارس ماندگار حاصل فعالیت صدساله نظام تعلیم و تربیت است، گفت: ترجیح می‌دهیم همچنان در مدارس ماندگار آموزش برقرار باشد و این مدارس مانند سابق فعالیت کنند، لذا از وزارت راه و شهرسازی تقاضای کمک در بازسازی این مدارس داریم.
وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به مطالعات انجام شده برای دست‌یابی به الگوی بومی مدرسه‌سازی گفت: در آموزش‌وپرورش در این مورد به‌طور گسترده مطالعاتی انجام شده و امیدواریم مجموعه شما هم در این مورد به ما کمک کند.

50 درصد املاک آموزش‌وپرورش بدون سند است
آقای حاجی میرزایی بابیان اینکه نیمی از املاک آموزش‌وپرورش بدون سند است یا نیاز به تغییر کاربری دارد که امیدواریم با نظارت شما روند انجام این کار تسهیل شود، گفت: 30 درصد مدارس کشور نیازمند توجه جدی است که از این تعداد 12 درصد مدارس باید به طور کامل تخریب شود و 18 درصد مدارس نیاز به بازسازی دارند، از طرفی اندازه مدارس کوچک است و باید به‌سوی مجتمع سازی پیش برویم که در این مورد هم به همکاری مجموعه راه و شهرسازی نیاز است.
وزیر آموزش‌وپرورش در پایان از تلاش‌های وزیر راه و شهرسازی برای تأمین مسکن فرهنگیان تشکر و قدردانی کرد و گفت: از 315 هزار نفری که در سامانه اسکان ثبت‌نام کردند، 75 هزار نفر تائید صلاحیت شدند، همچنین برای 19 هزار واحد تعیین تکلیف شده داریم که امیدواریم بتوانیم این واحد‌ها را تا اسفند امسال تحویل دهیم.

ساخت 75 هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان
وزیر آموزش و پرورش گفت: با توافقاتی که با وزیر راه، مسکن و شهرسازی انجام گرفته بیش از 75 هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان احداث شده است و در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.
آقای محسن حاجی میرزایی افزود: این واحد‌های مسکونی در اختیار فرهنگیان شاغل و بازنشسته که مسکن ندارند قرار می‌گیرد.
وی گفت: عملیات ساخت 20 هزار واحد مسکونی آغاز شده و آموزش و پرورش با بودجه اختصاصی و استفاده از تسهیلات بانک مسکن آورده اولیه ساخت این واحد‌های مسکونی را نیز تامین کرده است.
آقای حاجی میرزایی همچنین به افزایش رشته‌های هنرستان‌ها درموضوع مسکن و شهرسازی اشاره و تاکید کرد: در موضوع راه و شهرسازی به دلیل تنوع رشته‌ها از جمله راه، ریل، دریا و بندر، آموزش و پرورش می‌تواند آموزش‌های مهارتی خوبی به دانش آموزان ارایه کند.
وزیر آموزش و پرورش از تاسیس هنرستان‌های ویژه مشاغل راه و شهرسازی خبرداد و افزود: طبق قانون باید 50 درصد دانش آموزان دبیرستانی در رشته‌های مهارتی هنرستان‌ها مشغول به تحصیل شوند که تاسیس این هنرستان‌ها می‌تواند کمک بزرگی در این باره باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، وی گفت: ایجاد رشته‌های جدید مهارتی با هدف حذف کنکور و مشکلات زیادی که برای آموزش و پرورش ایجاد کرده است گام بسیار خوبی خواهد بود.

نظر شما