سیدحسین رضوانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به شیوع بیماری کووید ۱۹ و لزوم اجرای پروتکل های بهداشتی برای اجرای فاصله گذاری اجتماعی و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، اظهار کرد: در عید قربان امسال برخلاف سالهای گذشته تاکید داریم اماکن عرضه موقت دام به حاشیه شهرها و به صورت پراکنده ایجاد شود تا با ازدحام جمعیت برای خرید دام زنده در چند مکان مشخص روبه رو نشویم.
وی افزود: پیشنهاد می کنیم تا شهروندان برای ادای این سنت از چند روز قبل از روز عید، اقدام به خرید دام زنده کرده و خرید دام زنده را فقط به روز قبل از عید موکول نکنند و در همین راستا فروش دام طبق هماهنگیها انجام شده با معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران و دستورالعمل وزارت بهداشت در چند نقطه دور از شهر انجاممیشود.
مدیر کل دامپزشکی استان مازندران با اشاره به تشکیل اکیپ های سیار دامپزشکی برای سرکشی از میادین موقت عرضه دام زنده، گفت: این اکیپ ها متشکل از کارشناسان بهداشتی دامپزشکی هستند که با مراجعه به گله ها، سلامت دامهای عرضه شده را تائید می کنند.
رضوانی گفت: از مردم میخواهیم تا برای تامین سلامت خود و خانواده امسال با شرایط ویژه دام را در کشتارگاه های دام قربانی کرده و لاشه دام قربانی شده را پس از بازرسی صحیح گوشت توسط کارشناسان بهداشتی مستقر در کشتارگاهها و تائید حلیت دام توسط روحانیون ناظر شرعی تحویل گیرند.
وی با اشاره به فعالیت کشتارگاه های دام در روز جمعه، خاطرنشان کرد: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده تمامی اقدامات کشتار و نظارت بهداشتی و شرعی در کشتارگاه های دام استان در روز عید قربان به صورت رایگان بوده و امیدواریم مردم استقبال خوبی داشته باشند.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران با بیان اینکه مردم از خرید دامهای بیمار و یا دارای لاغری مفرط تاولزده بر روی دنبه، پوست و سایر اندام خارجی، پشم های بلند، ژولیده، دارای لنگش، نفخ و بیماریهای گوارشی مانند اسهال هستند، خودداری کنند، گفت: در صورت علایم غیرطبیعی مانند غده و غیره دام را به اداره دامپزشکی برای کنترل توسط دامپزشک برده تا تایید سلامت دام و یا اصلاح و ضبط آن درصورت آلودگی لاشه انجام شود.
رضوانی تصریح کرد: تمامی ادارات دامپزشکی شهرستانهای مازندران در روز عید قربان از ساعت ۷ تا ۱۳ باز بوده و آماده پاسخگویی به مسائل بهداشتی و شرعی هم استانیها است.
وی با اشاره به احتمال تب کریمه کنگو، تاکید کرد: گوشت گوسفند، جگر و غیره پس از ضبح به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شده و پس از آن مصرف شود و ضرورت استفاده از دستکش در هنگام تماس با دام و ذبح نیز مورد تاکید است.
انتهای پیام
نظر شما