شناسهٔ خبر: 41138246 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

اعتراضات آمریکا| از آتش زدن پرچم تا سرنگونی نمادهای نژادپرستی علیرغم تهدیدات ترامپ

مردم آمریکا در 4 جولای مصادف با روز استقلال این کشور، به اعتراضات خود علیه نابرابری نژادی و هم‌چنین اقدامات دولت ادامه دادند و علیرغم تهدیدات ترامپ، نمادهای نژادپرستی را سرنگون کرده و پرچم آمریکا را به آتش کشیدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، تنها یک روز بعد از آن که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد به موجب دستورالعمل جدیدش افرادی که به مجسمه‌ها آسیب می‌رسانند، دست‌کم با ۱۰ سال زندان روبرو خواهند شد، مردم آمریکا در شهرهای مختلف در روز ۴ جولای مصادف با روز استقلال آمریکا، در اعتراضات خود باز هم نمادهای نژادپرستی در این کشور را به زیر کشیدند.  این اعتراضات که در شهرهای مختلف سراسر آمریکا برگزار شد، همچنین صحنه اعتراضات علیه دولت آمریکا بود.

مردم آمریکا در نزدیکی محله «ایتالیای کوچک» در شهر بالتیمور، مجسمه «کریستف کلمب» را به نشانه اعتراض واژگون و آن را به بندرگاه داخلی این شهر انداختند. 

تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده، نشان می‌دهد مجسمه کاشف ایتالیایی در بین هیاهوی جمعیت با طناب به زیر کشیده می‌شود. مجسمه‌های کلمب در شهرهای دیگر آمریکا از جمله میامی، ریچموند، ویرجینیا، سنت پاول، مینه‌سوتا و بوستون هم هدف تخریب یا سرنگونی از سوی معترضان ضد نژادپرستی در آمریکا قرار گرفت.

در ایالت جنوب شرقی «جورجیا» ۱۰۰ عضو حزب پلنگ‌های سیاه، مدافع حقوق سیاه‌پوستان در آمریکا، خواستار حذف بنای یادبود کنفدراسیون کوه سنگی (Stone Mountain Confederate) در روز بازگشایی این بنا شدند. این بنا مکان نشست‌‌های «کوکلوس‌کلان»، سازمان پشتیبان برتری نژاد سفیدپوست بوده است.

معترضان در واشنگتن نزدیک کاخ سفید جایی که رئیس‌جمهور آمریکا میزبان صدها نفر برای مراسم آتش‌بازی به مناسبت چهارم جولای بود هم تجمع کردند. مردم به نشانه اعتراض علیه ترامپ و دولتش و همچنین در ادامه اعتراضات ضد نژادپرستی پرچم آمریکا را آتش زدند.


در نیویورک هم معترضان بیرون برج ۵۸ طبقه ترامپ شعار دادند و پلاکاردهای اعتراضی به دست گرفتند. حتی در چند مورد پرچم آمریکا را به نشانه اعتراض به آتش کشیدند.

در ایالت کالیفرنیا مردم روی ستاره ترامپ در پیاده‌روی مشاهیر هالیوود در لس‌آنجلس به نشانه اعتراض پرچم‌های آمریکا را آتش زدند.

ترامپ طی سخنرانی در مراسم روز استقلال آمریکا معترضان را چپ‌های افراطی، مارکسیست‌ها، آشوب‌طلبان و غارتگران توصیف کرد. 

وی چهره‌های سیاسی نژادپرست و برده‌دار در تاریخ آمریکا را قهرمانان این کشور توصیف کرد و گفت: «هرگز به اراذل و اوباش خشمگین اجازه نمی‌دهیم مجسمه‌های ما را تخریب و تاریخ ما را پاک کنند. گذشته‌ ما، باری بر دوش ما نیست که آن را پس بزنیم. ما قهرمانان خود را دور نمی‌اندازیم، بلکه به آنها افتخار می‌کنیم».

وی بامداد روز شنبه دستور اجرایی برای حفاظت از مجسمه‌های آمریکا را امضا کرد و هشدار داد که حبس‌های طولانی مدت در انتظار اقدامات غیرقانونی در نظر گرفته شده است. او در پیامی در توئیتر نوشت: «من دستور اجرایی بسیار قوی برای حفاظت از بناها، یادبودها و مجسمه‌های آمریکا و مبارزه با خشونت‌های مجرمانه اخیر امضا کردم.»

رئیس جمهور آمریکا در ادامه این پیام توئیتری نوشت: «زندان‌های طولانی مدت برای این اقدامات غیرقانونی علیه کشور بزرگمان در انتظار است».

به دنبال قتل نژادپرستانه «جورج فلوید» در آمریکا و آغاز اعتراضات سراسری علیه خشونت و تبعیض نژادی در این کشور، درخواست‌ها برای برچیدن نمادها، مجسمه‌ها و اسامی یادآور دوران برده‌داری در آمریکا تشدید شده و یکی از این درخواست‌ها هم تغییر نام پایگاه‌های نظامی آمریکا بوده است.

حامیان حقوق بشر و کنشگران اجتماعی در این کشور خواستار برچیدن پرچم‌ها، مجسمه‌ها و بناهای شخصیت‌های نظامی و سیاسی دوران کنفدراسیون هستند چرا که به گفته آنها اینها نماد نژادپرستی و برده‌داری هستند.

ارتش کنفدراسیون نیروی نظامی «کنفدراسیون ایالت‌های آمریکا» در جریان جنگ داخلی سال‌های ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ بود. این کنفدراسیون شامل ۱۱ ایالت جنوبی بود که در اعتراض به مواضع ایالت‌های شمالی به ریاست جمهوری «آبراهام لینکلن» در مسائلی از قبیل برده‌داری، کارشان به جنگ ۴ ساله کشیده شد.

انتهای پیام/م

نظر شما