شناسهٔ خبر: 41126169 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

بسته خبری سلامت ایمنا؛

چرا باید کمتر پنیر بخورید؟

خوراکی های ضد استرس، ویتامین های مفید برای مقابله با کرونا، فواید انبه برای کودکان، نشانه های کمتر پنیر خوردن و لاغری سریع با مصرف لیمو ترش در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایمنا، غذا می‌تواند با تقویت یا کاهش پریشانی شما به کاهش استرس کمک کند. عادات ناسالم غذا خوردن می‌توانند با گذشت زمان خطرناک شوند. حتی در غیر این صورت، بر اساس بررسی منتشرشده در سال ۲۰۱۶، بدن ممکن است به مواد مغذی خاصی برای رفع استرس مانند منیزیم و ویتامین سی پروبیوتیک، ماهی، آووکادو، شکلات تیره و چای گیاه نیاز داشته باشد.

عدم تعادل در میکروبیوم روده ممکن است بر ایمنی بدن فرد تأثیر بگذارد. این موضوع توسط عادت‌های غذایی دیکته می‌شود، که در نهایت بر خلق و خو و احساسات تأثیر می‌گذارد. طبق مطالعات انجام شده، سلامت روده تأثیر زیادی بر اضطراب و افسردگی دارد. پروبیوتیک‌ها به صورت قرص یا مواد غذایی مانند کفیر قابل مصرفند. ماهی‌های چرب مانند ماهی قزل آلا، ماهی ساردین و ماهی تن حاوی اسید چرب امگا ۳، یک ماده مغذی مهم برای حفظ سلامت قلب، کاهش افسردگی و اضطراب است. اگر ماهی را دوست ندارید، مکمل‌های روغن ماهی را امتحان کنید، زیرا اسیدهای چرب امگا ۳ نیز دارند. آووکادو را به سالادها اضافه کنید. آووکادو استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد و می‌تواند تمرکز و خلق و خوی شما را بهبود بخشد. شکلات تیره باعث تولید هورمون‌های ضد استرس در بدن می‌شود. شکلات همچنین به دلیل داشتن طعم خوشمزه، به کاهش احساس غم و اندوه نیز کمک می‌کند. نوشیدن یک فنجان چای گرم باعث ایجاد گرما و راحتی و باعث تسکین استرس و کاهش سطح استرس می‌شود. چای گیاهانی مانند اسطوخودوس، دارچین و بابونه با ایجاد یک اثر آرام بخش حال بسیاری از افراد را بهتر می‌کنند.

فواید انبه برای کودکان

کودک برای کمک به رشد مغز خود به غذای مناسب نیاز دارد. همچنین وجود گلوتامین اسید در انبه به بهبود قدرت حافظه کمک می‌کند. انبه‌ها دارای آهن هستند که به درمان کم خونی در کودکان کمک می‌کنند. انبه به مقدار مناسب به تقویت تعداد گلبول‌های قرمز در بچه‌ها کمک می‌کند. انبه برای نوزادان نیز توصیه می‌شود. فقط مطمئن شوید که آنها رسیده و کودک شما به آن حساسیت ندارد. بینایی کودکان نیاز به مراقبت و تغذیه خوب دارد. انبه رسیده حاوی ویتامین A است که برای بهبود بینایی لازم است. در صورت مصرف انبه، مشکلات شایع چشم مانند خارش و قرمزی قابل پیشگیری است. علاوه بر این، از کوری شب، خشکی چشم، خطاهای انکسار نیز می‌توان جلوگیری کرد. سیستم ایمنی کودکان نوپا و کودکان کوچک هنوز در مرحله درحال پیشرفت است. انبه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و کاروتن و بتا کاروتن موجود در انبه‌ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

انبه حاوی آنزیم‌هایی است که باعث هضم غذا می‌شود و به تجزیه پروتئین‌ها کمک می‌کند همچنین فیبر موجود در انبه باعث می‌شود کودک از یبوست رنج نبرد. انبه‌ها دارای آهن هستند که به درمان کم خونی در کودکان کمک می‌کنند. انبه به مقدار مناسب به تقویت تعداد گلبول‌های قرمز در بچه‌ها کمک می‌کند و همچنین کودک شما را از عوارض کم خونی نجات می‌دهد. اگر فرزند شما در مقایسه با سایر بچه‌های هم سن و سال ضعیف است، می‌توانید روزانه مقداری انبه به او بدهید از آنجا که انبه‌ها به راحتی قابل هضم هستند و به راحتی جذب می‌شوند سبب افزایش وزن می‌شوند. با خوردن روزانه انبه می‌توان از پیشرفت سرطان در دستگاه گوارش جلوگیری کرد.

ویتامین‌های مفید برای مقابله با کرونا

کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گفت: عادت‌های غذایی مناسب با تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، باعث می‌شود راحت‌تر بتوانیم در صورت ابتلاء با ویروس کرونا کنار بیاییم.

صغری راغبی، در خصوص رژیم غذایی مناسب در ایام شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: عادت‌های غذایی مناسب که موجب تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود، نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد که بدین منظور باید بدن از یک تغذیه سالم و صحیح برخوردار باشد.

وی افزود: تأمین مایعات کافی از اهمیت بالایی برخوردار است و حتی اگر احساس تشنگی و گرسنگی نکنیم باید به فاصله هر ۱۵ دقیقه بین ۶۰ تا ۱۲۰ سی سی مایعات ترجیحاً آب بنوشیم.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، تاکید کرد: مصرف پروتئین‌هایی که دارای ارزش بیولوژیکی بالایی هستند مانند سفیده تخم مرغ و یا پروتئینی که در انواع گوشت‌ها وجود دارد؛ ترجیحاً گوشت‌های سفید مانند مرغ یا گوشت ماکیان و ماهی می‌تواند تأمین‌کننده نیاز پروتئین بدن باشد.

راغبی اضافه کرد: در صورتی که بدن دچار کمبود پروتئین شود و در معرض سو تغذیه ناشی از کمبود پروتئین قرار گیرد، سیستم ایمنی کاهش پیدا کرده و در نتیجه ریسک ابتلاء به انواع بیماری‌ها خصوصاً بیماری‌های عفونی افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: گوشت‌های قرمز حاوی چربی‌های اشباع بوده و میزان التهاب بدن را افزایش می‌دهد؛ لذا ترجیحاً مصرف آن را باید محدود کنیم، مصرف انواع مغزها مانند گردو و پسته نیز به دلیل دارا بودن ریزمغذی‌های مناسب، در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی دارد.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، خاطرنشان کرد: مواد غذایی دارای روی، سلنیوم و امگا ۳، مصرف لبنیات به صورت کم چرب، مصرف انواع میوه‌جات و سبزی ترجیحاً با رنگ‌های نارنجی، قرمز یا حتی بنفش پررنگ به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌هایی که در این دسته از میوه جات وجود دارد، باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شود.

راغبی ادامه داد: مصرف منابع حاوی ویتامین ۶B که در تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل وجود دارد، مصرف غلات کامل سبوس‌دار مانند نان‌های سبوس‌دار حاوی ویتامین‌های گروه B و سلنیوم توصیه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین روغن مصرفی در این ایام باید از نوع روغن‌های گیاهی نظیر کانولا و روغن زیتون به دلیل داشتن امگا ۳ و ویتامین E در پخت و پز غذا و سالاد باشد.

کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، اظهار کرد: نیازهای تغذیه‌ای ما می‌تواند در زمان ابتلاء به ویروس کرونا کمک کند این بیماری را به شکل حاد و شدید نگیریم و بتوانیم شرایط را راحت‌تر تحمل کنیم.

با لیموترش سریع لاغر شوید

استفاده از لیمو برای کاهش وزن با قرار دادن آن در آب، نه تنها نوشیدنی شما را خوش طعم‌تر می‌کند، بلکه می‌تواند فرایندهایی را در بدن شما ایجاد کند که به شما در کاهش وزن کمک می‌کند.

استفاده از آب لیمو برای کاهش وزن به معنای تعویض وعده‌های غذایی با نوشیدنی یا گرسنگی در طول روز نیست. بلکه این کار به معنای تعویض نوشیدنی‌های پر کالری با نوشیدنی‌های کم کالری است. آب لیمو دقیقاً همان چیزی است که به نظر می‌رسد: آب آغشته به لیمو. شما می‌توانید آن را به روش‌های مختلفی بسازید. برخی افراد یک لیوان آب یخ درست می‌کنند و آب چند برش لیمو می‌افزایند. برخی دیگر یک چای داغ درست می‌کنند و نه تنها آب لیمو را درون آب می‌ریزند، بلکه پوست آن را نیز اضافه می‌کنند...

تحقیقات نشان داده است که خوردن یا نوشیدن لیمو می‌تواند هضم شما را بهبود بخشد، به جلوگیری از انواع خاصی از سرطان، جلوگیری از سنگ کلیه و محافظت در برابر کم خونی نیز کمک کند. آب لیمو می‌تواند متابولیسم شما را تقویت کند. شروع روز شما با یک لیوان آب لیموی آغشته به آب گرم می‌تواند سوخت و ساز بدن را به حالت سوزاندن کالری تبدیل کند.

مطالعات نشان داده است که هر چه بیشتر آب بخورید کالری بیشتری را هنگام استراحت می‌سوزانید. نوشیدن آب لیمو و آب قبل از غذا می‌تواند معده شما را پر کند. آب بدن ما را پر می‌کند و سموم و زباله‌هایی را که در سیستم بدن ما ایجاد می‌شود، دور می‌کند. این سیستم دمای بدن ما را تنظیم می‌کند، انرژی لازم را برای فعالیت بدنی به ما می‌دهد و می‌تواند به کاهش درد جسمی کمک کند.

اضافه کردن آب لیمو به چای سبز از بیماری‌های جدی جلوگیری می‌کند. اضافه کردن لیمو به روتین چای سبز فواید سلامتی زیادی دارد و خطر برخی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد...
لیموها همچنین حاوی فیبر به نام پکتین هستند که در مطالعات نشان داده شده است بر کاهش وزن تأثیر می‌گذارند. پکتین می‌تواند به عنوان یک ماده ضد التهاب عمل کند و نفخ و پف را کاهش دهد. همچنین می‌تواند به کاهش جذب چربی در بدن و تنظیم سطح انسولین (قند خون) شما کمک کند.

نشانه‌هایی که باید کمتر پنیر بخورید

بسیاری از افراد مرتب پیتزا می‌خورند یا در غذاهای خود پنیر رنده می‌کنند. اما گاهی زیاده روی در مصرف پنیر منجر به عوارضی می‌شود که در نوع خود خطرناک است. پنیر کلسیم فراوانی دارد و مصرف پنیر از جهاتی مفید است، اما گاهی مصرف پنیر با عوارضی همراه می‌شود که به نوعی مصرف آن را خطرناک می‌کند. اما از کجا بفهمیم که باید کمتر پنیر مصرف کنیم:

کلسترول بالا
پنیر از کلسترول بالایی برخوردار است، اما در واقع مقادیر بالای چربی اشباع شده مواد غذایی است که می‌تواند در افزایش سطح کلسترول افراد مقصر باشد. رژیم‌های غذایی حاوی چربی اشباع باعث افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم یا "بد" می‌شوند و این می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری قلبی یا سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد. پنیر و چربی اشباع شما را در حد اعتدال نمی‌کشند. اما، برای حفظ یک رژیم غذایی متعادل و ارتقا سلامت قلبی عروقی، باید غذاهای حاوی چربی امگا (مانند روغن زیتون، ماهی، روغن نارگیل و روغن شاهدانه) بیشتری را به چرخه وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.

مشکلات گوارشی

آیا تاکنون بعد از خوردن غذاهای حاوی پنیر پیتزا مشکلات گوارشی پیدا کرده‌اید؟ پس از خوردن لبنیات چطور؟ واکنش‌های روده و کعده به لبنیات یک واکنش رایج است. بسیاری از افراد چند ساعت پس از مصرف برخی از انواع لبنیات با مشکلات گوارشی رو به رو می‌شوند.

آکنه و سایر مشکلات پوستی
در حالی که هنوز از نظر پزشکی ثابت نشده است که غذاهای لبنی منجر به آکنه می‌شوند، تحقیقات نشان می‌دهد که این دو به طور قطع با یکدیگر ارتباط دارند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد افرادی که به طور مکرر لبنیات می‌خورند، بیشتر دچار آکنه می‌شوند.

واکنش‌های آلرژیک
برخی از افراد به پنیر حساسیت دارند، که متفاوت از عدم تحمل لاکتوز است. علائم واکنش آلرژیک [به لبنیات] ممکن است از بثورات خفیف تا مشکلات تنفسی گسترده است. اگر هر یک از این موارد را تجربه کردید، نشانگر سطح بالای هیستامین است، زیرا سیستم ایمنی بدن شما به یک آلرژن پاسخ می‌دهد. در صورت بروز این مشکل حتماً با پزشک خود صحبت کنید.

نظر شما