شناسهٔ خبر: 41104988 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

گزارش

افزایش سود نرخ بانکی به 22 درصد

اشاره: برآوردها نشان می‌دهد که 2500 میلیارد تومان پول سرگردان در بین مردم است. این حجم عظیم نقدینگی چون امکان سرمایه‌گذاری در تولید و تجارت وجود ندارد به سمت بازارهای ارز، سکه، خودرو، مستغلات و ... سرازیر می‌شود و بازار را دچار التهاب می‌کند. البته دلیل بی‌ثباتی در بازار کسری بودجه است که علت آن کاهش فروش نفت و کاهش درآمدهای مالیاتی است. در دولت یازدهم که ثبات نسبی در اقتصاد وجود داشت بانک مرکزی نرخ سود بانکی را 15 درصد تعیین کرد اما اکنون به دلیل بازارها با سود بالا مثل بورس و ... سپرده‌ها از بانک‌ها خارج و به سمت بازارهای کاذب روانه می‌شود. برای مقابله با این پدیده بانک مرکزی سطح سود بانکی را از امروز برای سپرده‌گذاران افزایش و 22 درصد تعین کرده است.

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

«عبدالناصر همتی» رئیس‌کل بانک مرکزی عصر جمعه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «کارشناسان اقتصادی در این روزها چند نکته را برجسته کرده‌اند که شایسته است توضیح لازم داده شود. این کارشناسان، رشد نقدینگی سال ۹۸ و سه‌ماهه اول ۹۹ را بسیار زیاد می‌دانند. رشد پایه پولی سال گذشته بیش از متوسط ۵۰ سال اقتصاد بوده است. اما علیرغم کسری بودجه قابل‌توجه دولت، فاصله چندانی با آن متوسط نداشته است و رشد ۸.۸ درصد آن در سه‌ماهه اول سال٩٩ نیز، چندان فاصله معناداری با رشدهای فصلی سال‌های قبل ندارد. البته رشد نقدینگی همواره یک پدیده ساختاری در اقتصاد ایران بوده است. نکته مهم این است که، حجم نقدینگی موجود و حتی، رشد کنونی آن، نمی‌تواند موجب آن تورم بالایی بشود که پیش‌بینی می‌کنند. چراکه بخشی از همین نقدینگی موجود، برای تأمین کسری بودجه استفاده خواهد شد. رئیس بانک مرکزی نوشت: می‌توانم اطمینان دهم که کسری بودجه دولت قطعاً، بهتر از سال‌های قبل، مدیریت می‌شود و مسیر اعمال سیاست پولی نیز به سمت نرخ سودی پیش می‌رود که در بازار بین‌بانکی و در دامنه دالان کف و سقف که از امروز بین ۱۳ و ۲۲ درصد خواهد بود، توسط بانک مرکزی مدیریت می‌شود.
همتی یادآور شد: درواقع، فروش دارایی و انتشار اوراق دولت و تأمین مالی کسر بودجه از اوراق، به معنی استفاده از نقدینگی موجود اقتصاد است، بدون آنکه فشاری به پایه پولی وارد شود. البته لازم است سیاست‌های احتیاطی کلان در بقیه بخش‌های اقتصاد کلان با دقت اعمال شود تا از انباشت ریسک‌های سامانمند جلوگیری شده و اقدامات ثبات ساز بانک مرکزی خنثی نشود.
وی ادامه داد: تا آنجائی که به مدیریت پولی و ارزی مربوط می‌شود، می‌توانم این اطمینان را بدهم که کسری بودجه دولت قطعاً، بهتر از سال‌های قبل، مدیریت می‌شود و مسیر اعمال سیاست پولی نیز به سمت نرخ سودی پیش می‌رود که در بازار بین‌بانکی و در دامنه دالان کف و سقف، که بین ۱۳ و ۲۲ درصد خواهد بود، توسط بانک مرکزی مدیریت می‌شود.
رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین افزود: امیدوارم کارشناسان محترم با دقت و با مسئولیت شناسی لازم، با ارائه تحلیل علمی اقتصاد، بانک مرکزی را یاری کرده و از طرح مسائلی، که ممکن است موجب سفته‌بازی و یا تحریک انتظارات بشود، دوری کنند.

نظر شما