شناسهٔ خبر: 40517608 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

پرورش کرم ابریشم راهی جهت اشتغال و افزایش درآمد

پرورش کرم ابریشم در کردستان می تواند علاوه بر اشتغالزایی پتانسیلی جهت افزایش درآمد باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، پرورش کرم ابریشم در ایران اهمیت اقتصادی فراوانی دارد. پرورش کرم ابریشم به دلیل سود دهی بالا امروزه توجه‌های زیادی را به خود جلب کرده است و بعنوان شغلی پر درآمد مناسب و با هر میزان از سطح زمین و با توجه به ظرفیت متقاضیان می‌تواند بعنوان شغل اول یا شغل دوم، در استان کردستان که دارای شرایط مناسب جغرافیایی است، ترویج گردد.

اما آنچه در این شغل پردرآمد مدنظر است ارتباط طبیعت با تولید ابریشم است که بسیار حائز اهمیت است.

غذای اصلی کرم ابریشم تغذیه از برگ درخت توت است براین اساس برای تامین آن می‌توان در هر هکتار ۵ تا ۸ هزار نهال توت اصلاح شده را کاشت کرد که میانگین حدودا ۶ هزار اصله را می‌توان کاشت نمود و برای هر جعبه حدودا ۲۰۰ نهال توت اصلاح شده کفایت می‌کند.

محمدفرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این مورد اظهارکرد:هر جعبه تخم نوغان ۲۴ تا ۲۷ هزار تخم را شامل است و اگر از این تعداد ۲۰ هزار لارو به پیله بروند، با توجه به وزن ۱.۸ تا ۲.۲ گرم هر پیله کرم ابریشم یعنی میانگین ۲ گرم حدودا ۴۰ کیلو پیله‌تر خواهیم داشت.

او افزود:وقتی پیله‌ها خشک می‌شود، از ۴۰ کیلو پیله‌تر حدودا ۱۶ کیلوگرم پیله خشک حاصل می‌شود و اگر در زمان پیله تنی حتی مکان مناسب که حدودا برای هر جعبه ۲۰ مترمربع می‌باشد، موجود نباشد باز هم اگر شرایط بهداشتی رعایت شده باشد، حدودا ۱۲ کیلو پیله خشک را می‌توان برداشت کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ضمن تاکید بر درآمدزایی این شغل گفت: اگر مکان پیله تنی مناسب باشد می‌توان ۱۶ کیلو و اگر بهداشت و برنامه پرورش اصولی رعایت شود تا ۱۸ کیلو پیله را هم می‌توان برداشت کرد.

سپری ادامه داد: در این راستا و با توجه به تجربه‌های کسب شده در طی چند سال اخیر در استان، هر چند شرایط کامل و ایده آل نداشتیم، اما ۱۲ تا ۱۴ کیلوگرم پیله خشک را برداشت نموده‌ایم که با میانگین کشوری برابری می‌نماید و این نشان از ظرفیت بالای استان در امر پرورش کرم ابریشم می‌باشد.

او اظهار داشت: اگر ۱۲ کیلوگرم پیله را برداشت کرد و کف قیمت پیله در بازار ۱۷۰ هزار تومان تعیین شود حدودا ۲ میلیون تومان سود یک جعبه خواهد بود وهر هکتار می‌تواند نهال ۳۰ جعبه را تامین نماید و با کف قیمت و حتی اگر شرایط ایده آل هم نباشد، می‌توان ۶۰ میلیون سود به همراه داشته باشد و مهمتر اینکه خرید پیله‌ها بصورت خرید تضمینی می‌باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اظهار داشت:اگر هزینه‌های پرورش را برای ۳۰ جعبه حدودا ۱۰ میلیون در نظر بگیریم می‌توانیم ۵۰ میلیون سود خالص برداشت کرد و جالب‌تر از اینکه این سود در مدت ۴۰ تا ۴۶ روز حاصل می‌شود.

او با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری درراستای نامگذاری سال بعنوان سال جهش تولید یادآور شد: سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در اسفند ماه اقدام به توزیع رایگان نهال توت اصلاح شده می‌نماید و جدای از آن تخم‌های نوغان و مواد و وسایل ضدعفونی هم بصورت رایگان در اردیبهشت توزیع می‌گردد.

به گفته سپری:نهال‌های توت بعد از سه سال قابلیت برداشت دارند و زمین‌های درجه سه برای کاشت این نهال‌ها که بسیار مقاوم است و همچنین حواشی زمین‌های باغی یا زراعی، مناسب است.

او درپایان اذعان کرد: امید است که با ترویج این حرفه، که هم‌اکنون با همت مجموعه تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان شروع شده بتوانیم گامی در افزایش جهش تولید و بهروری بیشتر درآمد خانوارها، چه شهری و چه روستایی برداریم.

انتهای پیام/ع

نظر شما