شناسهٔ خبر: 40361993 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

سفیر ایران در ونزوئلا:

زمان امرونهی آمریکا بر جهان گذشته است

سفیر ایران در ونزوئلا می‌گوید آمریکا به‌دنبال اعمال فشار و تحمیل سیاست‌های خود به کشورهای جهان است اما دیگر نمی‌تواند به این روند ادامه دهد زیرا ایران و ونزوئلا به نمایندگی از جهان به آمریکا «نه» گفتند.

صاحب‌خبر -

اعتمادآنلاین| «مادلین گارسیا» مجری شبکه لبنانی «المیادین» در ونزوئلا به بهانه ورود نفتکش‌های ایرانی به این کشور، گفت‌وگویی با «حجت الله سلطانی» سفیر ایران در ونزوئلا انجام داد.

 

اولین سوال گارسیا درباره اهمیت ورود نفتکش‌های حامل سوخت ایرانی به ونزوئلا و پیام آن برای جهان بود. سفیر ایران در پاسخ گفت: «اولین اهمیت این موضوع در پاسخ قاطعانه‌ای بود که آشکارا و در برابر تمام جهان اعلام کردیم، منظور من پیام ایران و ونزوئلا به سیاست‌های یکجانبه آمریکاست.

 

آمریکا به دنبال اعمال فشار و تحمیل سیاست‌ها و خواست خود بر کشورهای دیگر است. ایران و ونزوئلا به نیابت از بسیاری از کشورهای جهان به این سیاست‌ها و فشارها «نه» گفتند. حق تعیین سرنوشت، تجارت آزاد و عبور و مرور آزادانه برای تمام کشورهاست و همه کشورها باید بتوانند از آن استفاده کنند و ایران و و ونزوئلا نشان دادند که این حق وجود دارد و آمریکا دیگر بر جهان تسلط ندارد و نمی‌تواند به کشورهای جهان بگوید که چه کاری انجام دهند یا ندهد بلکه دولت‌های دارای حاکمیت، خود آزادانه و به شیوه‌ای که می‌خواهند، تصمیم می‌گیرند».

 

سفیر ایران توضیح داد آمریکا همواره از بزرگترین ناقضان قانون بین‌الملل و توافقنامه‌های بین‌المللی در جهان بوده اما اکنون فهمیده باید به توافقنامه‌های بین‌المللی که آن را امضا کرده، احترام بگذارد و مسئولیت آن را بپذیرد.

 

مجری المیادین درباره دیگر پیام‌های این اقدام ایران پرسید. سلطانی پاسخ داد: «اکنون کشورهای انقلابی و ملت‌های آنها اعتماد به نفس بیشتری درباره توانایی‌های ذاتی خود دارند، درباره حقوق خود اطلاع بیشتری پیدا کرده‌اند و آماده مبارزه برای گرفتن حقوق خود هستند. ایران و ونزوئلا از حق خود استفاده کردند و اکنون بسیاری از کشورهای دیگر نیز حق خود را مطالبه خواهند کرد و منتظر اجاره آمریکا نخواهند ماند، آمریکا هم باید به حقوق کشورهای دیگر احترام بگذارد».

 

خانم گارسیا در ادامه سوال کرد آیا نفتکش‌های ایرانی در مسیر با قایق‌های که مانع از مسیر آنها شوند، روبرو شده‌اند یا اینکه اینها فقط اخبار منشره در شبکه‌های اجتماعی است که سفیر ایران گفت: «کشتی‌ها در مسیر خود با هیچ مشکلی روبرو نبوده‌اند. آمریکایی‌ها می‌توانند دروغ بگویند اما دروغ‌های آنها نمی‌تواند واقعیت را تغییر دهد. ایران به جهان ثابت کرد که شوخی نمی‌کند و آنچه می‌گوید را اجرا می‌کند».

 

گزارشگر المیادین در ادامه نظر سفیر ایران درباره تحلیل‌های سیاسی مبنی بر اینکه ایالات متحده، آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود می‌داند و اکنون ایران نفتکش‌های خود را به این کشور فرستاده است، پرسید. سلطانی در این باره اظهار داشت: «آنچه آمریکا درباره آمریکای لاتین می‌گوید در چارچوب نظریه مربوط به سال 1825 است، دو قرن تقریبا از آن زمان گذشته و جهان و کشورها تغییر کرده‌اند. من سوال را به شکل دیگری مطرح می‌کنم: آمریکا چگونه نیروها، ناوها هواپیمابر و ارتش و ... به خلیج فارس و خاورمیانه و بسیاری از کشورهای دیگر در جهان می‌فرستد؟ نتیجه حضور نظامی آمریکا در این کشورها جز ناراحتی، مرگ و خون‌ریزی چیست؟ آمریکا چگونه حق دارد به قاره‌ها و مناطق دیگر برود اما کشورهای دیگر مانند ایران مثلا حق تجارت مشروع در قانون توافقنامه‌های بین‌المللی معمول یا دریانوردی به سمت آمریکای لاتین را ندارند؟ در قانون بین‌الملل اصلی مهم وجود دارد که بر "برابری در حاکمیت کشورها" تأکید می‌کند. صرف‌نظر از اندازه و تعداد جمعیت یا قدرت کشورها، کشورها در این حق مساوی هستند».

 

وی ادامه داد، منافع ایران ایجاب می‌کرد که به قاره دیگر برود و کشورهای بسیار دیگری در جهان برای همین هدف منطقه خود را ترک خواهند کرد و به جستجوی فرصت‌های کاری جدید در قاره‌های دیگر خواهند پرداخت.

 

سلطانی سپس این موضوع را پیروزی «برادری و دوستی» میان ملت و دولت ایران و ونزوئلا دستاوردی برای همبستگی و همکاری بیشتر میان دو طرف خواند.

 

وی ضمن اشاره به اسکورت نفتکش‌های ایرانی توسط جنگنده‌های ونزوئلا، گفت: «این اقدامی قهرمانانه از نیروهای مسلح ونزوئلا بود تا به ناخدا و خدمه نفتکش ایرانی گفته شود "ما در اینجا برای ادامه مبارزه مشترک حضور داریم". از سوی دیگر ایران به جهان گفت که دوستی‌اش با دولت و ملت و ونزوئلا را به هیچ قیمتی و هیچ شخصی نمی‌فروشد».

 

سفیر ایران در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه صادرات سوخت به ونزوئلا بر ایران تأثیری می‌گذارد یا خیر، تصریح کرد: «ایران امروز قادر به تأمین نیاز سوخت است و صادرات دارد. این بدان معناست که صادرات سوخت به ونزوئلا تأثیری بر مصرف داخلی ایران نمی‌گذارد. ونزوئلا هم در سال 2008 که ایران به دلیل تحریم‌های ناعادلانه به کمبود سوخت روبرو شده بود با ایران همبستگی کرد و به دستور "هوگو چاوز" رئیس‌جمهور پیشین برای ایران سوخت فرستاد و خوبی با خوبی پاسخ داده می‌شود».

 

المیادین در پایان پرسید آیا در نفتکش‌ها به جز بنزین مواد و ملزومات دیگری برای حمایت از صنعت نفت ونزوئلا هم بوده و سفیر ایران پاسخ داد: «پالایشگاه‌های ونزوئلا به دلیل تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی آمریکا خسارت دیده‌اند و به مواد و کاتالیزور برای تولید سوخت نیاز دارد، حدود سه هفته پیش ایران محموله کاتالیزور به ونزوئلا فرستاد و امروز سوخت به این کشور فرستاده است».

 

منبع: فارس

نظر شما