شناسهٔ خبر: 40333137 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

منتخب مردم رفسنجان و انار:

پسته نباید حتماً در پیمان ارزی باشد

رفسنجان - منتخب مردم رفسنجان و انار در مجلس یازدهم با بیان اینکه برند پسته به رفسنجان تعلق دارد، گفت: پسته نباید حتماً در پیمان ارزی باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، حسین جلالی عصر سه شنبه در جلسه مجازی با برخی نمایندگان مجلس یازدهم اظهار داشت: متأسفانه محصول ارزآور پسته در پیمان ارزی قرار دارد و صادرات آن با مشکل مواجه است لذا دولت باید از کشاورزان پسته کار حمایت کند.

وی افزود: می‌توان تفاهم نامه‌ای بین بانک مرکزی و گمرک منعقد کرد تا در قبال صادرات پسته ارزی وارد نشود و به جای آن کالای مورد نیاز وارد کشور کرد.

جلالی اظهار کرد: مصرف داخلی پسته کم و به میزان ۲۰ درصد است و پسته باقیمانده باید صادر شود.

وی تاکید کرد: برند پسته متعلق به رفسنجان است امّا متأسفانه به دلیل اینکه این محصول در پیمان ارزی قرار گرفته است سال قبل کشاورزان نتوانستند پسته خود را صادر کنند.

منتخب مردم رفسنجان و انار در مجلس در مجلس یازدهم ادامه داد: امسال هم با این اوضاع صادر نمی‌شود و ممکن است ۳۰۰ هزار تن پسته روی زمین بماند و آفت بزند از طرفی دولت اصرار دارد که ارز حاصل از صادرات پسته به صورت نیمایی و یا به شکل تهاتر و کالا وارد شود.

جلالی با اشاره به اینکه شناسایی و بررسی مشکلات و آسیب‌های کشاورزان می‌تواند به صادرات کمک کند، یادآور شد: یکی از متقاضیان پسته ایران، چین است لذا نباید بازار جهانی پسته را از دست بدهیم که اگر سهل انگاری شود آمریکا بازار جهانی پسته را به دست خواهد گرفت و به ضرر ایران است.

وی اظهار کرد: دولت باید کمک کند تا کشاورز به زمین نخورد، پسته نباید حتماً در پیمان ارزی باشد و ارز حاصل از صادرات این محصول به حساب دولت برود که به ضرر کشاورز است کشاورز برای تولید هر محصول ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان ضرر می‌کند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس یازدهم عنوان کرد: خوشبختانه بحث واردات کالا بدون انتقال ارز فرصتی جدید برای صادرات پسته است.

وی ادامه داد: اگر بتوان با بانک مرکزی و گمرک ایران جلسه‌ای گذاشت تا تفاهم نامه‌ای مبنی بر واردات کالا در قبال ارز حاصل از صادرات پسته منعقد شود دیگر بدون انتقال ارز امکان واردات کالا وجود خواهد داشت و در اینجا باید منشأ ارز مشخص شود تا کالا وارد کنیم و با این کار دیگر نیاز به انتقال پول به حساب بانک مرکزی نیست.

نظر شما