شناسهٔ خبر: 40305190 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

شهری و روستایی

اخبار ضدونقیض از اجرای دوباره طرح ترافیک در تهران/ ادارات خوزستان از فردا فعال هستند

تا این لحظه علی‌رغم ابراز مخالفت اخیر وزارت بهداشت با اجرای طرح ترافیک در شهر تهران، هنوز تصمیم جدیدی گرفته نشده و قرار است این طرح از فردا آغاز شود.

صاحب‌خبر -

قرار است طرح‌های ترافیکی در تهران پس از ۵۲ روز دوباره از فردا (سه‌شنبه) در تهران اجرایی شود؛ آن هم با سبک و سیاق کرونایی و بر اساس ساعت کار کارمندان.

محمد تقی زاده - معاون هماهنگی امور استانی استانداری تهران - در گفت و گو با ایسنا از اجرای طرح ترافیک شهر تهران از فردا (۶ خرداد ماه) خبر داد.

وی اضافه کرد: در شورای عالی ترافیک شهر تهران اجرای طرح ترافیک مصوب شده است. این طرح از فردا ساعت ۸ الی ۱۶ در تهران اجرایی خواهد شد.

به گفته تقی زاده با توجه به اینکه کارمندان شاغل ساعت کاری‌شان از ۷ و ۳۰ دقیقه آغاز می‌شود، می‌توانند قبل از شروع طرح وارد محدوده شوند و در ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه ادارات تعطیل می‌شوند، می‌توانند یک بار به‌صورت رایگان از طرح خارج شوند. به این ترتیب ساعت اجرای طرح که از ساعت ۸ الی ۱۶ مقرر شده به کارمندان شاغل فرصت می‌دهد که قبل از شروع طرح وارد شوند و یکبار به صورت رایگان از این محدوده در ساعت تعطیلی ادارات خارج شوند.

وی تاکید کرد: اگر وزارت بهداشت و درمان مخالفتی برای اجرای طرح ترافیک در تهران دارد باید آن را در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح کند تا در آنجا تصمیم لازم اتخاذ شود اما بر اساس بررسی‌ها و پیگیری‌های انجام شده تا این لحظه طرح ترافیک از فردا در پایتخت اجرایی خواهد شد.

بعد از تعطیلات نوروز تصمیم گرفته شد در راستای کاهش و مدیریت تعداد مسافران شبکه حمل و نقل عمومی طرح‌های ترافیکی پایتخت تا مدتی اجرا نشود اما در نهایت شهرداری تهران با طراحی یک مدل ترافیکی، در ۲۳ فروردین ماه مجددا طرح ترافیک را با سبک و سیاق خاصی تنها برای چند ساعت در تهران اجرایی کرد اما همان چند ساعت موجب این شد که ستاد ملی کرونا تصمیم بگیرد در راستای حفظ جان مردم اجرای طرح‌های ترافیکی در تهران را تا اطلاع ثانوی ممنوع کند.

طرح ترافیک تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

عدم اجرای طرح‌های ترافیکی اعم از طرح کاهش آلودگی هوا و طرح ترافیک در محدوده مرکزی شهر سبب شد از یک سو و تشویق مردم به عدم استفاده از حمل و نقل عمومی از سوی دیگر سبب شد که شاهد ترافیک شدید در معابر تهران به خصوص در منطقه مرکزی شهر باشیم، به گونه‌ای که مناف هاشمی - معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران - اعلام کرد: «با لغو اجرای طرح ترافیک شاهد افزایش بار در حوزه مرکزی بودیم به‌طوری‌که ترافیک از ۴۲ تا ۱۶۷ درصد در برخی روزها در هسته مرکزی شهر افزایش یافت.» ترافیک شدید معابر تهران آن هم در همه ساعات و تشدید مشکلات ناشی از حضور حداکثری خودرو همچون کمبود جای پارک، توقف دوبله و ... کم کم موجب شد که برخی از مردم از عدم اجرای طرح‌های ترافیکی گلایه مند شوند این در حالیست که با کم شدن آمار ابتلا به کرونا و برداشتن برخی محدودیت‌ها، ستاد ملی کرونا تصمیم گیری در مورد نحوه و زمان اجرای طرح‌های ترافیکی را بر عهده شورای ترافیک هر کلانشهر قرار داد و اینگونه شد که شورای ترافیک تهران با ریاست حناچی شهردار پایتخت تشکیل جلسه داد.

آنگونه که افندی‌زاده - مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک - اعلام کرده‌ است: برابر پنجاه و نهمین مصوبه شورای ترافیک شهر تهران که با حضور شهردار تهران، رئیس شورای شهر، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل و فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران برگزار شد، مقرر شد که از روز دوشنبه (۲۹ اردیبهشت ماه) مرحله اول محدودیت‌های طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوا اجرا شود.

بلافاصله پس از تصمیم مشاور عالی معاونت حمل و نقل ،استاندار تهران اعلام کرد که طرح ترافیک اجرا نمی‌شود و در نهایت غلامحسین محمدی - رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران - اعلام کرد که بنا به دستور شهردار تهران طرح ترافیک از بعد تعطیلات عید فطر اجرایی می‌شود.

آنطور که مسئولان شهرداری عنوان می‌کنند باید از صبح فردا شاهد اجرای طرح‌های ترافیکی در تهران باشیم. اما این بار نحوه اجرای این طرح با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ تغییر کرده است. به گونه‌ای که به گفته مناف هاشمی زمان اجرای طرح‌های ترافیکی و کنترل آلودگی هوا که قبل از این از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۹ بود به ساعت ۸ تا ۱۶ کاهش یافته است و در عین حال از ساعت ۱۴ به بعد نیز خروج از محدوده‌های ترافیکی رایگان خواهد بود.

وی افزوده بود: با توجه به اینکه اکنون زمان کار ادارات از ساعت ۷ تا ۱۴ تعیین شده، سفرهای کاری در این طرح مشمول پرداخت عوارض محدوده‌های ترافیکی نخواهد شد و در روزهای پنجشنبه نیز صرفا طرح محدوده کنترل آلودگی هوا یا همان زوج و فرد سابق از ساعت ۸ تا ۱۳ اجرا می‌شود و تخفیف ساکنان محدوده طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا نیز از ۵۰ به ۷۰ درصد می‌رسد.

طرح ترافیک در حالی بنا به گفته مسوولان  استانداری و شهرداری از فردا اجرایی می‌شود که کیانوش جهانپور- سخنگوی وزارت بهداشت - درباره اجرای مجدد طرح ترافیک و موضع وزارت بهداشت نسبت به این موضوع گفته بود: نمی‌دانیم منطق برقراری مجدد طرح ترافیک چیست؟ کشور در وضعیت عادی نیست و تهران وضعیت فراز و نشیب در هفته‌های اخیر داشته و نمی‌توانیم بگوییم حتی وضعیت سفید دارد. اولویت ما رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی است و آلودگی هوا نیست. نظر وزیر بهداشت به صراحت این است که تا اطلاع ثانوی اجرای طرح ترافیک در هیچ کدام از شهرهای بزرگ منطقی نیست و قطعا با آن مخالف هستیم.

در شرایطی که مسوولان استانی و شهری قصد اجرای طرح ترافیک را در میان مخالفت‌های وزارت بهداشت دارند، باید منتظر ماند و دید که اجرای این طرح چه تاثیری بر وضعیت شیوع ویروس کرونا در پایتخت می‌گذارد و واکنش ستاد ملی مقابله با کرونا چه خواهد بود؟

زالی: اجازه اجرای طرح ترافیک هنوز داده نشده است

دکتر علیرضا زالی در گفت‌وگویی تلویزیونی در پاسخ به این سوال که نظر شما به‌عنوان فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران برای برقراری طرح ترافیک گفت: باید تمهیدات لازم برای اجرای طرح ترافیک و اینکه بار جدید مضاعفی به حمل‌ونقل تهران اضافه نشود اندیشیده شود زیرا ناوگان حمل و نقل تهران در حال تجربه یک روش جدید است به‌این صورت که مردم موظف به استفاده از ماسک باشند.

وی ادامه داد: با بالا رفتن جمعیت استفاده‌کننده از وسائل حمل‌ونقل عمومی، بحث فاصله‌گذاری اجتماعی با چالش بسیار جدی روبه‌رو شده و تنها راهی که وجود دارد، استفاده از ماسک است.

زالی تصریح کرد: نگرانی‌ که وزارت بهداشت داشته‌ مبنی بر این بوده است که کاهش بار ترافیکی منجر به افزایش استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی نشود و اگر هم باعث افزایش شود، تمهیدات لازم در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد. 

وی ادامه داد: اگر به هر دلیلی مسئله طرح ترافیک حل نشود تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا لازم‌الاجرا خواهد بود؛ هنوز به صورت کامل اجازه اجرای طرح ترافیک را از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت دریافت نکرده‌ایم و بهتر است عزیزان در شهرداری با وزارت بهداشت تعامل دوجانبه‌ای داشته باشند و با رفع نگرانی ستاد ملی مقابله با کرونا، زمینه لازم برای اجرا را فراهم کنند.

زالی تصریح کرد: طبق گفت‌وگویی که با استاندار تهران در روز گذشته داشتم به من گفتند که تا آخر هفته احتمالاً طرح ترافیک اجرا نمی‌شود.

وی هماهنگی‌های بین‌بخشی و جلب نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا را ضروری دانست.

***

ادارات خوزستان از فردا فعال هستند/ الزام حضور دو سوم کارکنان

غلامرضا شریعتی عصر امروز در خصوص فعالیت ادارات و بانک‌های استان برای فردا و پس فردا اظهار کرد: با بررسی‌های صورت گرفته و لحاظ شرایط کلی استان از جنبه‌های مختلف بهداشت و سلامت، مسائل اجتماعی و معیشتی مقرر شد ادارات و بانک‌ها و اصناف و مشاغل کم خطر تا پایان با رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی شوند.

وی افزود: بر اساس دستورالعملی که ویژه هفته جاری خواهد بود ساعت اداری ۷:۳۰ تا ۱۴ خواهد بود. ادارات و بانک‌ها نیز ملزم به رعایت مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر دادن دورکاری یا مرخصی بدون محاسبه به یک سوم پرسنل و عدم لزوم حضور پرسنل دارای بیماری زمینه‌ای، مادران باردار و شیرده و افراد بالای ۶۰ سال در محل کار هستند.

شریعتی تصریح کرد: فعلاً در خوزستان فعالیت مشاغل پر خطر شامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای، پاساژها و مجتمع‌های تجاری، بازارچه و بازارهای روز، تالارهای پذیرایی و سالن‌های مراسم، نمایشگاه‌ها، آرایشگاه‌ها، آموزشگاه‌های رانندگی، رستوران‌ها، گرمابه و سونا و سالن‌های ماساژ، مراکز بازی و تفریح، باشگاه‌های بدنسازی، کافی شاپ ها، قهوه خانه و چایخانه و تریا ممنوع و بازگشایی صرفاً برای مشاغل کم خطر و توأم با رعایت پروتکل‌ها با نظارت‌های مستمر خواهد بود.

استاندار خوزستان در خصوص وضعیت مدارس و دانشگاه‌ها نیز بیان کرد: همچنین با توجه به وضعیت خاص همه گیری کرونا در استان، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها تا زمان رسیدن به ثبات نسبی همچنان به تعویق انداخته می‌شود و با هماهنگی صورت گرفته با مقامات کشور تصمیم گیری در مورد ادامه فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها در اختیار استانداری خوزستان قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: به علاوه از بازگشایی هتل‌ها و نیز برگزاری تجمع تا حصول اطمینان از کاهش محسوس روند اپیدمی ممانعت به عمل می‌آید.

نظر شما