شناسهٔ خبر: 40166277 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

از گوشه و کنار ایلام| از مرمت ۲ شهر تاریخی تا ارزش ۹۰۰ میلیارد تومان تولیدات عشایر

دفتر خبرگزاری تسنیم در ایلام در طول روز تازه‌ترین اخبار را در قالب از گوشه‌ و کنار استان منعکس می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام‌، در بسته خبری پیش‌ِرو بخشی از اخبار گوشه‌ و کنار استان ایلام گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.

خستگی و خواب آلودگی از علل مهم تصادفات رانندگی در ایلام است

سرهنگ رضا همتی زاده در گفت وگو با رسانه‌ها گفت: یکی از مهمترین عوامل اصلی تصادفات دلخراش در جاده‌ها خستگی و خواب آلودگی در حین رانندگی است.

وی افزود: برابر بررسی های صورت گرفته در بحث تصادفات جاده‌ای تعداد زیادی از رانندگانی که دچار حوادث ناگوار رانندگی شده‌اند بیش از مدت مجاز تعیین شده و به صورت پیاپی رانندگی کردند.

همتی زاده بیان کرد: در واقع علت اصلی خواب آلودگی‌های زمان رانندگی، کم بودن ساعات خواب و بی خوابی زیاد پیش از رانندگی است.

وی ادامه داد: رانندگان وقتی احساس خواب آلودگی می‌کنند هنوز هشیارند، بنابراین برای ادامه رانندگی یا توقف برای استراحت می‌توانند تصمیم بگیرند، اما رانندگانی که بر ادامه رانندگی پافشاری می‌کنند بدانند که خطر خواب رفتن حین رانندگی را نادیده گرفته و از حوادث دلخراش استقبال می‌کنند.

2 شهر تاریخی سیمره و سیروان در استان ایلام مرمت می شوند

عبدالمالک شنبه زاده  مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام  گفت: با ابلاغ اعتبار عمرانی ملی پایگاه‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، شهر تاریخی سیمره واقع در شهرستان دره‌شهر و کار مطالعه و پژوهش شهر تاریخی سیروان در شهرستان سیروان انجامی شود.

وی افزود: شهر تاریخی سیمره به عنوان بزرگترین محوطه تاریخی در سطح استان است که بالغ‌بر 200 هکتار است که این شهر تاریخی جزو نخستین آثار تاریخی ثبت‌شده استان در آثار ملی بوده است.

شنبه زاده عنوان کرد: محوطه تاریخی این شهر طبق مطالعات و کاوش‌های انجام شده مربوط به قرون اولیه اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعه و پژوهش شهر تاریخی سیروان شامل بررسی و شناسایی، مستندسازی، مستندنگاری و تهیه پلان مدیریت است، تصریح کرد: بر این اساس بررسی و شناسایی باستان‌شناسی محوطه تاریخی سیروان، مطالعه طرح جامعه سرابکلان از منظر فرهنگی تاریخی و اجتماعی از جمله مهمترین موارد این طرح است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام ادامه داد: محوطه تاریخی سیروان در دره سیروان و در کنار چشمه و رودخانه سرابکلان با 80 هکتار وسعت سال 1380 به شماره 4165 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

ارزش اقتصادی تولیدات سالانه عشایر ایلام بیش از 900 میلیارد تومان است

 مدیرکل امور امور عشایری استان در گفت و گو با رسانه‌ها گفت: در استان ایلام حدود 9736 خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر 60 هزار نفر در قالب 12 ایل و 32 طایفه در 95 کانون توسعه به شغل دامداری و کشاورزی اشتغال دارند.

وی با بیان اینکه 11 درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل می دهند و 5 درصد جمعیت عشایر کشور مربوط به استان ایلام است، تصریح کرد: ایلام چهاردهمین استان عشایری کشور است و نزدیک به 7.5 درصد جمعیت دامی کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل امور عشایری استان ایلام ادامه داد: عشایر استان دارای 1 میلیون و 400 راس دام است و  معادل 71 درصد جمعیت دامی استان  مربوط به عشایر است که سالیانه بالغ بر 8300 تن گوشت قرمز،  25 هزار 978 تن شیر ، 465 تن روغن حیوانی ، 1570 تن پشم تولید می کنند.

سلیمی گفت: ارزش اقتصادی تولیدات جامعه عشایری استان در طول سال بیش از 900 میلیارد تومان است که نقش بی بدیلی در اقتصاد جامعه دارد و مصداقی از اقتصاد مقاومتی است چون تولیدشان زیاد و مصرفشان کم است.

وی با بیان اینکه بیکاری به معنا و مفهوم رایجی که در جامعه شهری و روستایی وجود دارد، کمتر از 5 درصد است، ادامه داد: عشایر در حوزه امنیت نقش بی‌بدیلی دارند و  با توجه به موقعیت استان و دار بودن بیشترین مرز مشترک با عراق ، هر سیاه چادر عشایر هزینه های حفظ و حراست از مرز را کاهش می دهد و هر سیاه چادر در نوار مرزی پایگاه پدافند غیرعامل است.

 مدیرکل امور امور عشایری استان تصریح کرد: در حوزه فرهنگ هم عشایر حافظ فرهنگ و حاملان آداب و رسوم غنی ایران زمین هستند و با توجه تنوع ایلات و عشایر استان این مهم رنگ و بوی غنی تری به خود گرفته است.

سلیمی با بیان اینکه  دولت و نظام توجه ویژه ای به جامعه عشایری دارد و در قانون نزدیک به 17 مورد به عشایر اشاره شده است که ببانگر جایگاه این ظرفیت است، ادامه داد: در قانون ساماندهی که در دولت تصویب شده ، نقش دستگاه های مختلف در مقابل جامعه عشایری مشخص شده و  تصور بدبینانه‌ای که فقط امور عشایری را مسئول رتق و فتق امور عشایر می داند، را از بین می برد چون این آیین نامه رسالت و وظایف همه دستگاه ها را در قبال این قشر مولد تبیین کرده است.

وی ادامه داد: ماده 5 ماده 13 این آیین نامه به صراحت مشخص کرده است که هر دستگاه باید باید بخشی از اعتبارات را بر اساس جمعیت و نیازهای جامعه عشایری اختصاص دهند که خوشبختانه در استان به خوبی  دستگاه های مختلف در این زمینه پای کار هستند.

مدیرکل امور عشایری استان با بیان اینکه روزانه 720 متر مکعب آب در بین عشایر تامین و توزیع می‌شود، گفت:  هرچند مشکلات اعتباری داریم اما در خدمت به عشایر وقفه ای ایجاد نشده است.

سلیمی گفت: در سیل اوایل سال 1398 ، 85 درصد راه‌ها، ایل راه‌ها و گذرگاه‌های عشایری مسدود شد که با تلاش همه همکاران در شهرستان ها در کمترین زمان ممکن بازگشایی شد و امروز نیز این راه‌ها در حد قابل قبولی تزمیم شده هستند اما تا رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه فاصله‌هایی داریم که امیدواریم حل شود.

انتهای پیام/861/ ت

نظر شما